Se curata cartofii, dupa care se taie felii nu mai mari de 5 mm, se adauga intr-o cratita cu ulei incin. Daca uleiul nu este...
Cartofi paiSe taie felii ciupercile si ardeii, prazul se taie rondele (de marimea 3-4 cm) dupa care rondelele se taie felii subtiri (pe...
Ciuperci cu legumeSe curata cartofii, se taie pai si se pun intr-o tigaie (de preferabil de Teflon) cu ulei incins. Separat se bat ouale cu 3...
Cartofi prajiti, cu mazare si suncaSe curata fructul de avocado de coaja, ca si cartoful. Se sectioneaza fructul pe lung, pe jumate si se elimina samburele din...
Icre negre frantuzestiSe fierb cartofii si se taie rondele. Se asaza apoi in straturi, un strat de cartofi, unul de smantana, unul de oua fierte....
Cartofi frantuzesti la cuptorSe pun in cuva de mixer (blender) ingredientele, se mixeaza circa 2-3 minute pina ce amestecul devine o pasta fina.
Brinza cu usturoiPestele se curata si se tapeteaza cu sare. Se curata ceapa si se taie cubulete cit mai mici, dupa care se caleste in ulei cu...
Peste umplut cu ceapa si icrePrepararea ciorbei de perisoare cu varza murata si marar incepe prin calirea morcovilor in ulei. Tot aici adaugam...
Ciorba de perisoare cu varza murata si mararSe fierb taiteii in laptele clocotit cu jumatate cantitate de zahar, pina cind absorb complet laptele. Separat se ingroasa un...
Sufleu de taitei cu mereSe fierbe orezul in laptele clocotit cu sare si zahar, pina cind scade complet. Se raceste, se amesteca cu untul,...
Sufleu de orezDin zahar, lapte si cacao, se fierbe un sirop foarte gros, care se lasa sa se raceasca. Intre timp, untul se freaca spuma si...
Prajitura cu biscuitiSe pune la fiert laptele cu apa, vanilia si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si bine spalat, lasind...
Orez cu lapteSe freaca bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, faina, coaja de lamiie rasa si la urma albusurile...
Prajitura spornicaFoile de vita, spanac sau stevie se oparesc in apa clocotita cu sare. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin si...
Sarmale in foi de vita, stevie sau spanacSe prepara din carne de vitel, de miel sau de pui. Carnea taiata bucati se inabuse in grasime cu sare. Se adauga apa cit...
AnghemahtSe inabusa ceapa taiata felii subtiri, se adauga bulionul sau rosiile si se mai fierbe. Se adauga ficatul taiat bucatele si...
Tocana de ficatTot din ajun se spala si afumaturile si se pun la desarat. In ziua urmatoare se pune la fiert impreuna fasolea, ceapa taiata...
Fasole uscata cu afumaturiBudinca de creier si cascaval este o mancare deosebita. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de creier, cascaval si...
Budinca de creier si cascavalSe asaza in forma unsa si presarata cu pesmet, un rind de felii de cartofi fierti si un rind de brinza de vaca, amestecata cu...
Budinca de cartofi cu brinza de vaca si lapteMorcovii curatati si spalati, se fierb in apa putin sarata pina se moaie bine. Se scurg de apa si se strivesc cu presa de...
Budinca de morcovi cu untSe fierb in 2 litri de apa fasolea aleasa si spalata. Se scurge apa in care a fiert si se pun alti 2 l de apa fierbinte. Se...
Ciorba de fasole cu tarhonSe pun la fiert in 2 l apa morcovul, patrunjelul, ceapa si sare. Cind zarzavaturile sint fierte se pune o lingura de chimen...
Supa de chimen cu legume si ouCeapa tocata marunt se inabusa in ulei pina se inmoaie. Se adauga orezul ales si spalat, morcovul ras pe razatoarea de...
Sarmale din varza cu orezCiupercile curatate se taie bucatele mici, se sareaza si se inabusa in unt pina se moaie. Se racesc, apoi se amesteca cu...
Galuste din ciuperciPestele curatat se taie bucati si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Ceapa taiata felii foarte subtiri se inabusa cu...
Plachie de crap cu verdeataSe taie pieptul de gaina in felii si apoi se prepara umplutura astfel: ficatul, pipota, miezul de franzela muiat in lapte si...
Piept de gaina umplutCuptorul de incalzeste la 170 grade. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se bat cu mixerul timp de 5 minute. Se...
Prajitura rapidaSe fierbe in 2 l de apa morcovul, patrunjeii, ½ de telina, foile de dafin si piperul. Dupa ce au fiert cca ½ ora, se...
Ciorba de cartofi cu rintasSe fierb ouale tari si se curata. Galbenusurile se sfarima cu o furculita si se amesteca cu o ceapa taiata marunt si putin...
Oua cu ciuperciSe amesteca ouale batute cu sare si putin piper, impreuna cu ficatul prajit in prealabil si taiat bucati. La fel se prepara...
Jumari cu ficatBrinza de vaca data prin sita, oul fiert rascopt si dat prin sita, ceapa taiata marunt, boiaua de ardei si sarea, se freaca...
Icre de brinzaDrob de miel cu marar este o reteta de Pasti delicioasa. Pentru aceasta reteta cu carne de miel se pune mai intai apa cu sare...
Drob de miel cu mararSe spala bine bine spanacul, se fierbe, se toaca, se incorporeaza 50 gr unt si faina. Se pune la foc si se toarna laptele. Se...
Budinca de spanacSe bat 4 oua cu telul(mixer)se adauga cascavalul ras, parizerul taiat cubulete, smintina, faina, piperul si se omogenizeaza....
Chec aperitivSe amesteca bine ingredientele si formeaza un bulgare din care se rup bucatele inegale, un pic mai mari decat alunele. Pe...
BulgarasiSe curata si se spala f bine toate zarzavaturile., conopida se desface in buchetele mai mici si se lasa putin in apa cu sare...
Ciorba de conopidaSe pregateste un aluat cu faina, drojdia farimitata in putina apa, galbenusurile si 100 gr. de unt moale, zaharul, coaja rasa...
Colomba de PasteDovleceii se curata, se taie in jumatate pe lung, se scobesc de miez cu atentie ca sa nu se strice peretii. Ceapa si morcovul...
Dovlecei umpluti cu orez si grisPestele se curata de solzi, de aripioare si intestine, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata,...
Crap cu mentaSe amesteca margarina, apa, praful de copt stins cu zeama de lamiie, un praf de sare si se adauga treptat faina pina se...
Cornulete fragedeMerele se curata si se taie bucati. Se pun intr-un castron cu zaharul si zeama de la o lamiie, se lasa 2-3 ore, apoi se...
Strudel cu mere aromatSe rade morcovul pe razatoarea mica, se freaca cu zaharul si se pune la calit. Dupa ce a scazut zeama, se adauga margarina si...
Prajitura cu morcov9 oua se fierb tari si se taie pe lungime in jumatati. Barcutele obtinute se asaza cu interiorul oului in sus pe un platou...
Oua frantuzestiSe amesteca bine toate ingredientele, incorporind margarina rece taiata bucatele. Se da 10 min la frigider, timp in care se...
Cornulete de postSe curata conopida, se spala si se pune la fiert dupa ce se rupe in florete de marime mijlocie. Cand e fiarta pe jumatate se...
Conopida paneCiupercile se curata, se spala, se sterg si se pun pe gratar cu cupa in sus. In cupa se pune un pic de ulei si o bucatica de...
Salata de ciuperci cu sos de lamiieRosiile se decojesc si se taie cuburi. Ardeii se curata, se taie cuburi. Boabele de porumb scurse se amesteca cu rosiile,...
Salata de porumbChimenul se caleste intr-o lingura de ulei. Zarzavatul se curata, se da pe razatoare si se pune la fiert impreuna cu...
Supa de chimen cu legumeSpanacul se spala in citeva ape, se taie marunt, se freaca cu sare, se lasa 30 muinute, dupa care se stoarce. Ceapa taiata...
Placinta cu spanacSe amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga apa calda, margarina si 1 lingurita de sare. Se face un aluat care se lasa sa...
Pizza vegetarianaCeapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se adauga rosiile taiate cubulete,1 lingurita de...
Cartofi noi cu sos picantEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete panePeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata