Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici...
Fatteh cu puiSe taie varza, se spala, se pregatesc foile pentru impachetat. Ce ramine se toaca marunt si se va adauga in oala. Se taie si...
Sarmale cu cascavalCeapa, morcovii, carnea (ciupercile) se calesc in putin ulei. Se adauga orez, apa, sare, piper si se da la cuptor.
Pilaf de orez cu legumeSe fierb ouale cca 15 min. Dupa ce s-au racit si decojit, se taie in jumatati pe lungime. Galbenusurile se paseaza si se...
Oua umplute, cu sos de iaurtCarnea se taie in felii. Cirnatii se taie in felii si se prajesc pe jumatate. In uleiul ramas se prajesc feliile de carne....
Friptura gratinataSe incalzeste cuptorul (225 grade C). Se curata cartofii, care trebuie sa fie de aceeasi marime. Se ia fiecare cartof, se...
Cartofi la cuptorSe fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc prin presa de cartofi, se pun intr-un castron si se amesteca cu untul...
Budinca de cartofi cu brinzaSe prepara la rece. Se pune ciocolata taiata marunt pe masina intr-un castron sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, se ia...
Bombe de ciocolataSe pune la fiert laptele cu sarea, vanilia si o lingurita de zahar. Cind incepe sa fiarba, se lasa la foc foarte mic sa...
Lapte de pasare cu aroma de vanilieSe inmoaie usor biscuitii in lapte si se asaza unul linga altul pe un platou dreptunghiular. Se prepara crema: se freaca...
Prajitura necoapta din biscuiti cu crema de fructeSe freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind mereu in acelasi sens 15 minute. Se...
Budinca de nuciSe freaca bine brinza cu galbenusurile si cu zahar, pina nu se mai simte zaharul. Se adauga sarea, faina sau pesmetul si...
Sufleu de brinza de vacaCiupercile curatate se trec crude prin masina de tocat, se amesteca cu sosul alb preparat dinainte, cu sare, piper, apoi se...
Sufleu de ciuperciSe taie felii din carnea de vitel, se sareaza si se dau prin faina. Se inabusa in grasimea infierbintata, se adauga apoi ½...
Snitel englezescLimba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita. Se curata de pielita, se lasa sa se raceasca. Se taie felii, se asaza...
Limba cu smintinaSe inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata si se inabusa impreuna picurind cite putina apa rece, se mai trece...
Musaca de varza acraSe prepara in apropiere de ora mesei. Se asaza puiul peste un strat de cartofi taiati bucati mari. Daca puiul este mic se...
Pui cu cartofi la cuptorSe prepara din somn proaspat sau sarat. Cel mai bun este cel cu peste proaspat. Se sareaza si se lasa pina a doua zi. Se...
Pana de somnFasolea muiata din ajun se fierbe in apa rece cu sare pina se moaie bine. Cind este fiarta, se adauga ceapa taiata marunt si...
Iahnie de fasole uscata cu mararCartofii fierti in coaja, se curata si se scobesc. Miezul scos se zdrobeste bine cu furculita, se amesteca cu untul incalzit,...
Cartofi umpluti cu verdeataSe taie cepele si morcovii in felii, se pun la fiert impreuna cu carnea de pasare sau vita. Se adauga sare. In timpul...
Ciorba taraneasca cu carneSe rumeneste in ulei ceapa, prazul, telina si se stinge cu 3 litri de apa. Se pune sare, piper si usturoiul strivit. Cind au...
Ciorba de peste cu prazSe pun la fiert 2 litri de apa cu carnea si se spumuieste, se pune sare. Cind e pe jumatate fiarta carnea se adauga...
Ciorba de cartofi cu tarhonSe rumeneste in ulei ceapa taiata marunt, precum si zarzavatul de supa dat prin razatoarea cu gauri mari. Se adauga faina, se...
Supa cu gulii cubuleteSe freaca untul spuma, se amesteca cu brinza data prin sita si se ung felioarele de franzela. Se orneaza cu cornetul.
Sandvisuri cu brinza rocfortSe freaca untul spuma, se amesteca cu pasta de peste si se ung feliile. Deasupra se asaza masline taiate in forma de rozeta,...
Sandvisuri asortateFeliile de parizer taiate subtiri, fara sa li se rupa pielita de pe margini, se pun in grasime incinsa; pielita...
Ochiuri in parizerOuale fierte tari se taie in jumatate in lungime, se scoate galbenusul si albusul, iar cojile se umplu cu urmatoarea...
Oua umplute in coajaConopida se spala si se desface în floricele cu putin mai mari decit o nuca si se lasa la zvintat. Separat, intr-un vas de...
Bulgarasi de conopida cu sote de morcoviSe bat albusurile spuma cu un virf de cutit de sare, pina se ingroasa, apoi se adauga zaharul si galbenusurile, batindu-se in...
Prajitura cu capsune sau fragiSe taie felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de pui, sau de porc), dupa care se calesc...
Mincare chinezeascaCiupercile din conserva se scurg de lichid si apoi se taie marunt. Se amesteca tonul (care se scurge foarte bine de ulei),...
Ciuperci cu tonTelina se curata, se spala, se taie in 4 bucati si se pune la fiert(pentru 1-2 clocote) dupa care se lasa la racit. Rece se...
Salata de telina cu maioneza si mereSe face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat...
Mucenici muntenestiSe face un aluat din faina, ulei, sare, apa. Se framinta bine, apoi se bate de masa pina prezinta goluri in sectiune. Se lasa...
Scutecele DomnuluiSe oparesc ciupercile si se curata de pielite, dupa care se lasa la racit si la scurs. Se pot folosi si ciuperci de la cutie....
Ciuperci cu maioneza si usturoiSe aleg 2 pepeni galbeni, medii si foarte bine copti. Se spala si se sterg. Se taie in jumatate in asa fel incit sa formati 4...
Salata exoticaSe fierb spaghetele in apa cu sare, cam 10-15 minute, dupa aceea se trec printr-un jet de apa rece. Intr-un ceaun se pune...
Spaghete cu muschiulet si ciuperciSe dau cartofii pe razatoarea cea mai mica, se pune un ou, se adauga faina si piperul si se pun la prajit in forma de...
TocineiSe spala foarte bine vinetele sub jet de apa rece. Se taie felii de un cm. grosime care se condimenteaza cu piper. Se incinge...
Vinete marinateSe topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se amesteca pina se inrosesc usor. Se adauga supa fierbinte si se lasa sa...
Supa cu cus cusBlatul: Se bat 6 albusuri spuma (cu 50 gr. zahar). Se freaca 50 gr. zahar cu 4 galbenusuri si se incorporeaza jumatate din...
Prajitura cu dulceata de visineSe gateste dovleacul intr-o tigaie mare cu apa(fiarta), putin sarata pentru 5-6 min, pina ce este moale dovleacul. Se scurge...
Fritata cu ciuperci si dovleacSe bat pe baia de aburi ouale cu zaharul, coaja si zeama de lamaie, pina se obtine o crema, dupa care se amesteca intruna...
Parfe de lamaieSe taie ceapa marunt si se caleste. Se adauga morcovul, telina si cartofii, toate tocate marunt. Se prajesc. Se sting cu...
Sarmale pentru vegetarieniSe face un aluat de clatite din lapte, oua, un praf sare, vanilie, faina. Se curata merele de coaja, se dau prin razatoarea...
Placintele cu mereSe curata pestele, dupa care se taie capul pestelui, se spala bine in mai multe ape, se asaza intr-un prosop se tamponeaza...
Conserva de peste (guvizi)Se spala sfecla si se fierbe. Separat, se fierbe apa cu otetul si putina sare. Se curata sfecla, se taie rondele, se pune...
Sfecla rosie la otetSe face o coca din faina, zahar, ou, unt, lapte, zahar vanilat, bicarbonat. Se intinde subtire pe planseta, se taie forme...
Pesmeti cu ouEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata