Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei incins. Se scurge, se asaza pe lipie impreuna cu stafidele si...
Lipie cu ceapa si masline
Se amesteca bine mierea cu untul. Se prajesc nucile si se macina marunt. Se inmoaie ciocolata si se adauga la compozitie,...
Tort de napolitane
Se framinta bine ingredientele si se intinde aluatul (cca 1 cm grosime) pe o planseta. Se taie forme mici si se presara...
Fursecuri cu miere
Se face un sirop din apa si zahar, dupa care se adauga si coniacul. Fructele curatate de coaja se taie felii. Se asaza pe un...
Portocale cu mere si coniac
Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, rahatul si biscuitii taiati marunt, nucile pralinate putin,...
Tort cu unt si rahat
Carnea se taie in cubulete. Grasimea se incinge. Se prajeste carnea intr-o tigaie, nu toata odata, pe foc mijlociu si se pune...
Mincarica cu carne si sfecla rosie
Sosul: se caleste ceapa cu ardeiul trei minute. Se adauga usturoiul si se mai caleste un minut. Se pune carnea si se...
Pasticcio
Se taie carnea in bucatele si se fierbe in 2-3 litri de apa, impreuna cu ceapa taiata marunt si sare. Cind carnea este bine...
Ciorba acra de carne
Se taie franzelutele in felii subtiri si se pun intr-o farfurie mare. Se bat bine 3 oua cu 1/2 litru lapte, adaugind o...
Supa cu galusti din franzelute
Se prepara o mamaliguta cu lapte in loc de apa si cind este bine fiarta, se amesteca cu unt si smintina. Se pune mamaliguta...
Mamaliga cu ochiuri
Se prepara din pui, vitel, vaca, porc, berbec. Carnea tinara se inabusa cu ceapa, carnea mai batrina se fierbe, se picura apa...
Cartofi cu carne si rosii
Se caleste ceapa taiata marunt, impreuna cu morcovul si patrunjelul deasemenea taiati marunt, in cele doua linguri de unt. Se...
Pilaf de pasare cu legume
Se taie carnea de vitel ceva mai groasa. Se da sare si piper, se trece prin faina si se prajeste in momentul cind trebuie...
Snitel natur
Pestele se curata, se spala si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Apoi se umple cu urmatoarea compozitie: ceapa...
Crap umplut cu nuci
Se caleste in ulei varza taiata firisoare. Se adauga cartofii fierti curatati de coaja si taiati felioare, apoi bulionul. Se...
Varza acra cu cartofi
Cartofii fierti si dati prin masina de carne, se amesteca cu faina, ouale si sarea. Se framinta bine si se intinde o foaie de...
Chiftele de cartofi
Se lasa creierul sa stea in apa rece 15-20 minute si se curata de pielite. Se pune la fiert morcovul, patrunjelul, telina,...
Salata de creier
Se moaie feliile de piine in laptele indulcit. Se freaca untul, se amesteca cu galbenusurile, se bat spuma, se amesteca bine...
Sufleu de piine alba cu brinza
Cartofii, fierti in coaja, se curata, se rad, se inabusa in unt si se racesc. Se adauga zeama de lamiie si coaja rasa,...
Sufleu de mere cu cartofi
Se spala morcovii si se fierb. Se scurge bine apa, se rad de coaja si se trec prin sita. Se freaca spuma intr-un castron...
Budinca de morcovi
Untul bine frecat se amesteca cu cartofii fierti si trecuti prin masina de carne, cu galbenusurile de ou, sunca sau parizerul...
Budinca de cartofi cu sunca sau parizer si cascaval
Se da brinza prin sita sau se sfarima bine cu furculita, se amesteca cu ouale intregi, puse unul cite unul, grisul, faina si...
Budinca de papanasi
Se caleste putin usturoiul pisat impreuna cu boiaua si se stinge cu 2-3 litri de apa. Cind fierbe se pune morcovul si...
Ciorba de oua
Se lasa boabele de naut la inmuiat, ca si fasolea boabe. Cind sint bine de tot inmuiate se dau prin masina de tocat impreuna...
Falafel
Se amesteca cele 2 linguri de cacao cu 9 linguri de zahar si cu 5 linguri de apa. Se fierbe pina da in clocot dupa care se...
Parfe cu cacao
Pieptul de pui (luat de pe os) se taie cubulete si se pune la prajit in 2-3 linguri de ulei, dupa 5 min. se adauga...
Fettucini Alfredo
Balt 1: Cele 5 galbenusuri cu 10 linguri zahar se freaca bine, apoi se adauga cele 5 linguri de faina, plus praful de copt...
Tort Printesa Maria
Aceasta budinca este foarte delicioasa. Pentru un gust mai aromat se adauga aroma de vanilie.
Budinca de piine aromata
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb. Se scurg de apa si cit sunt inca fierbinti se paseaza si se...
Pasta aromata de cartofi
Se taie cornurile in jumatati, se ung cu unt proaspat si se presara cu brinza sau cascaval ras deasupra. Se pun in tava si cu...
Cornuri calde la cuptor
Blat necopt: galbenusurile si 200 gr. zahar se freaca pina se topeste zaharul, se adauga untul frecat spuma, biscuitii,...
Tort elvetian
Se intind cite doua foi (suprapuse), se unge putin cu ulei, se presara brinza, se increteste ca un evantai (cum facem din...
Placinta creataTortul mimoza este un tort delicios si impresionant prin aspect, dar foarte usor de realizat. Fie ca sarbatoresti ceva sau...
Tort Mimoza
Se fierb cartofii in coaja. Cind sint pe jumatate fierti se iau de pe foc si se curata coaja. Se trec prin razatoarea mare....
Rösti
Se spala puiul (nu se portioneaza, se lasa intreg), se unge cu ulei, cu sare, cu piper si cu cimbru si afara si pe dinauntru...
Pui la punga
Salam de biscuiţi reţetă. Intr-un bol mare se sfarima biscuitii bine. Separat, se incalzeste laptele, unde se adauga...
Salam de biscuiţi reţetă cu nuca
Humus reţetă. Se pun boabele de naut la inmuiat, ca si cele de fasole. Apoi se pun la fiert, circa 30 minute (se incearca...
Humus reţetă
Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, marmelada subtiata cu lapte, praful de biscuiti, praful de copt...
Budinca de marmelada si biscuiti
Se dau prin masina de tocat carne biscuitii si nucile, apoi se pun intr-un castron. Separat, se prepara intr-un ibric, pe...
Cartofi de biscuiti
Se freaca bine marmelada intr-un castron, se adauga smintina, punind numai cite o lingura, pina se incorporeaza toata...
Crema de smintina cu marmelada
Se scobesc merele. Se amesteca nucile tocate cu zaharul pudra, stafidele muiate, coaja rasa si zeama de lamiie. Cu acest...
Mere umplute cu nuci
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, coaja de lamiie sau vanilie, se adauga nucile, faina si albusul spuma de la trei...
Tort de nuci cu crema fara unt
Se inabusa ceapa in grasime, se adauga apa multa si se lasa sa fiarba pina ce scade. Se adauga orezul si apoi lichidul...
Pilaf cu sunca
Se inveleste muschiul (sarat) cu un strat gros cam de 1 cm de mustar. Se pune intr-o tava cu grasime si se da la cuptorul...
Muschi la cuptor cu sos de mustar
Se prepara o mamaliguta cu lapte, care se lasa sa se raceasca. Untul frecat spuma se amesteca bine cu galbenusurile,...
Budinca de malai
Aceasta budinca de piine este foarte delicioasa. Pentru a prepara reteta, avem nevoie de paine, oua, branza, sunca si smantana.
Budinca de piine cu sunca si smantana
Se curata merele de coaja si de simburi, se asaza intregi intr-o cratita peste ¾ pahar zahar si 100gr.unt. Se dau la cuptor...
Budinca de gris cu lapte si mere
In apa clocotita cu unt, se pune faina toata odata si se amesteca repede, pentru a nu se face cocoloase. Se da la rece. Dupa...
Sufleu de brinza de vaca si cascaval
Se taie carnea dea curmezisul fibrelor, in bucati potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subtiri. Se bat cu ciocanul...
Snitel vienez
Se curata ficatul de vine si pielite, se presara cu piper. Se pun in cratita citeva cepe taiate fin, usturoi si cimbru,...
Ficat la cuptor
Icrele negre proaspete sau tescuite se piseaza si se amesteca cu o felie de franzela inmuiata in lapte si bine stoarsa. Se...
Salata de icre negre
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane