Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei incins. Se scurge, se asaza pe lipie impreuna cu stafidele si...
Lipie cu ceapa si maslineSe amesteca bine mierea cu untul. Se prajesc nucile si se macina marunt. Se inmoaie ciocolata si se adauga la compozitie,...
Tort de napolitaneSe framinta bine ingredientele si se intinde aluatul (cca 1 cm grosime) pe o planseta. Se taie forme mici si se presara...
Fursecuri cu miereSe face un sirop din apa si zahar, dupa care se adauga si coniacul. Fructele curatate de coaja se taie felii. Se asaza pe un...
Portocale cu mere si coniacSe freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, rahatul si biscuitii taiati marunt, nucile pralinate putin,...
Tort cu unt si rahatCarnea se taie in cubulete. Grasimea se incinge. Se prajeste carnea intr-o tigaie, nu toata odata, pe foc mijlociu si se pune...
Mincarica cu carne si sfecla rosieSosul: se caleste ceapa cu ardeiul trei minute. Se adauga usturoiul si se mai caleste un minut. Se pune carnea si se...
PasticcioSe taie carnea in bucatele si se fierbe in 2-3 litri de apa, impreuna cu ceapa taiata marunt si sare. Cind carnea este bine...
Ciorba acra de carneSe taie franzelutele in felii subtiri si se pun intr-o farfurie mare. Se bat bine 3 oua cu 1/2 litru lapte, adaugind o...
Supa cu galusti din franzeluteSe prepara o mamaliguta cu lapte in loc de apa si cind este bine fiarta, se amesteca cu unt si smintina. Se pune mamaliguta...
Mamaliga cu ochiuriSe prepara din pui, vitel, vaca, porc, berbec. Carnea tinara se inabusa cu ceapa, carnea mai batrina se fierbe, se picura apa...
Cartofi cu carne si rosiiSe caleste ceapa taiata marunt, impreuna cu morcovul si patrunjelul deasemenea taiati marunt, in cele doua linguri de unt. Se...
Pilaf de pasare cu legumeSe taie carnea de vitel ceva mai groasa. Se da sare si piper, se trece prin faina si se prajeste in momentul cind trebuie...
Snitel naturPestele se curata, se spala si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Apoi se umple cu urmatoarea compozitie: ceapa...
Crap umplut cu nuciSe caleste in ulei varza taiata firisoare. Se adauga cartofii fierti curatati de coaja si taiati felioare, apoi bulionul. Se...
Varza acra cu cartofiCartofii fierti si dati prin masina de carne, se amesteca cu faina, ouale si sarea. Se framinta bine si se intinde o foaie de...
Chiftele de cartofiSe lasa creierul sa stea in apa rece 15-20 minute si se curata de pielite. Se pune la fiert morcovul, patrunjelul, telina,...
Salata de creierSe moaie feliile de piine in laptele indulcit. Se freaca untul, se amesteca cu galbenusurile, se bat spuma, se amesteca bine...
Sufleu de piine alba cu brinzaCartofii, fierti in coaja, se curata, se rad, se inabusa in unt si se racesc. Se adauga zeama de lamiie si coaja rasa,...
Sufleu de mere cu cartofiSe spala morcovii si se fierb. Se scurge bine apa, se rad de coaja si se trec prin sita. Se freaca spuma intr-un castron...
Budinca de morcoviUntul bine frecat se amesteca cu cartofii fierti si trecuti prin masina de carne, cu galbenusurile de ou, sunca sau parizerul...
Budinca de cartofi cu sunca sau parizer si cascavalSe da brinza prin sita sau se sfarima bine cu furculita, se amesteca cu ouale intregi, puse unul cite unul, grisul, faina si...
Budinca de papanasiSe caleste putin usturoiul pisat impreuna cu boiaua si se stinge cu 2-3 litri de apa. Cind fierbe se pune morcovul si...
Ciorba de ouaSe lasa boabele de naut la inmuiat, ca si fasolea boabe. Cind sint bine de tot inmuiate se dau prin masina de tocat impreuna...
FalafelSe amesteca cele 2 linguri de cacao cu 9 linguri de zahar si cu 5 linguri de apa. Se fierbe pina da in clocot dupa care se...
Parfe cu cacaoPieptul de pui (luat de pe os) se taie cubulete si se pune la prajit in 2-3 linguri de ulei, dupa 5 min. se adauga...
Fettucini AlfredoBalt 1: Cele 5 galbenusuri cu 10 linguri zahar se freaca bine, apoi se adauga cele 5 linguri de faina, plus praful de copt...
Tort Printesa MariaAceasta budinca este foarte delicioasa. Pentru un gust mai aromat se adauga aroma de vanilie.
Budinca de piine aromataCartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb. Se scurg de apa si cit sunt inca fierbinti se paseaza si se...
Pasta aromata de cartofiSe taie cornurile in jumatati, se ung cu unt proaspat si se presara cu brinza sau cascaval ras deasupra. Se pun in tava si cu...
Cornuri calde la cuptorBlat necopt: galbenusurile si 200 gr. zahar se freaca pina se topeste zaharul, se adauga untul frecat spuma, biscuitii,...
Tort elvetianSe intind cite doua foi (suprapuse), se unge putin cu ulei, se presara brinza, se increteste ca un evantai (cum facem din...
Placinta creataTortul mimoza este un tort delicios si impresionant prin aspect, dar foarte usor de realizat. Fie ca sarbatoresti ceva sau...
Tort MimozaSe fierb cartofii in coaja. Cind sint pe jumatate fierti se iau de pe foc si se curata coaja. Se trec prin razatoarea mare....
RöstiSe spala puiul (nu se portioneaza, se lasa intreg), se unge cu ulei, cu sare, cu piper si cu cimbru si afara si pe dinauntru...
Pui la pungaSalam de biscuiţi reţetă. Intr-un bol mare se sfarima biscuitii bine. Separat, se incalzeste laptele, unde se adauga...
Salam de biscuiţi reţetă cu nucaHumus reţetă. Se pun boabele de naut la inmuiat, ca si cele de fasole. Apoi se pun la fiert, circa 30 minute (se incearca...
Humus reţetăSe freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, marmelada subtiata cu lapte, praful de biscuiti, praful de copt...
Budinca de marmelada si biscuitiSe dau prin masina de tocat carne biscuitii si nucile, apoi se pun intr-un castron. Separat, se prepara intr-un ibric, pe...
Cartofi de biscuitiSe freaca bine marmelada intr-un castron, se adauga smintina, punind numai cite o lingura, pina se incorporeaza toata...
Crema de smintina cu marmeladaSe scobesc merele. Se amesteca nucile tocate cu zaharul pudra, stafidele muiate, coaja rasa si zeama de lamiie. Cu acest...
Mere umplute cu nuciSe freaca galbenusurile cu zaharul pudra, coaja de lamiie sau vanilie, se adauga nucile, faina si albusul spuma de la trei...
Tort de nuci cu crema fara untSe inabusa ceapa in grasime, se adauga apa multa si se lasa sa fiarba pina ce scade. Se adauga orezul si apoi lichidul...
Pilaf cu suncaSe inveleste muschiul (sarat) cu un strat gros cam de 1 cm de mustar. Se pune intr-o tava cu grasime si se da la cuptorul...
Muschi la cuptor cu sos de mustarSe prepara o mamaliguta cu lapte, care se lasa sa se raceasca. Untul frecat spuma se amesteca bine cu galbenusurile,...
Budinca de malaiAceasta budinca de piine este foarte delicioasa. Pentru a prepara reteta, avem nevoie de paine, oua, branza, sunca si smantana.
Budinca de piine cu sunca si smantanaSe curata merele de coaja si de simburi, se asaza intregi intr-o cratita peste ¾ pahar zahar si 100gr.unt. Se dau la cuptor...
Budinca de gris cu lapte si mereIn apa clocotita cu unt, se pune faina toata odata si se amesteca repede, pentru a nu se face cocoloase. Se da la rece. Dupa...
Sufleu de brinza de vaca si cascavalSe taie carnea dea curmezisul fibrelor, in bucati potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subtiri. Se bat cu ciocanul...
Snitel vienezSe curata ficatul de vine si pielite, se presara cu piper. Se pun in cratita citeva cepe taiate fin, usturoi si cimbru,...
Ficat la cuptorIcrele negre proaspete sau tescuite se piseaza si se amesteca cu o felie de franzela inmuiata in lapte si bine stoarsa. Se...
Salata de icre negreEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata