Maruntaiele se spala, se taie bucatele, se prajesc sau se fierb in apa clocotita cu sare, iar apoi se toaca marunt sau se dau...
Drob de miel cu verdeataSe prepara un aluat fraged din faina, grasime si ou. Se intinde o foaie ca de taitei, iar la mijloc se pune compozitia...
Drob de miel in foaieSe scobesc rosiile si se pune sare peste ele. Se umplu cu ouale fierte si tocate impreuna cu albusul, amestecate cu cascaval...
Oua in rosiiRosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa sa se scurga. Intr-un castronas se freaca bine untul cu sarea. Se adauga...
Rosii umplute cu tonCiorbă de miel reţetă Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie este potrivita pentru masa de Pasti. Are un gust...
Ciorbă de miel reţetă cu smantana si zeama de lamaieCiorbă de miel reţetă. Se taie in bucati potrivite carnea si se pune la fiert cu 3-4 litri de apa. Cind a dat in clocot se...
Ciorbă de miel reţetă cu ardei grasSe pune ceapa la fiert in apa rece. Cind incepe sa fiarba, se pune gaina taiata bucati, adaugindu-se sarea necesara. Se...
Ciorba de gainaPartea cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate. Se spala, se pune sare si se asaza in tava cu grasime. Se da la...
Miel la cuptorSe bat ouale intregi cu zaharul intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia si apoi laptele...
Umplutura de ciocolata pentru pascaBrinza se amesteca cu untul, apoi ce celelalte ingrediente. Crema obtinuta se toarne peste aluatul din tava, se unge cu ou,...
Umplutura de brinza de vaci pentru pascaSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare foarte bine. Se adauga fructele amestecind usor si se...
Umplutura cu fructe pentru pascaSe freaca bine galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga vanilia, coaja de lamiie, albusurile spuma si la urma nucile si se...
Umplutura cu nuci de pascaSe fierbe laptele cu vanilia. Se alege orezul, se spala, se pune in apa calda si se lasa un sfert de ora sa se umfle, apoi se...
Umplutura de orez de pascaAluat: Se amesteca toate ingredientele. Compozitia trebuie sa curga ca o smintina. Se tapeteaza o tava de aragaz cu ulei si...
Pizza cu prazSe bat albusurile. Se amesteca separat faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul, zaharul, untul topit si smintina pina se...
Gogosele AebleskiverSe dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe...
Pasca polonezaSe dizolva drojdia in putin lapte caldut, putin indulcit si cu o lingura de faina din cantitatea indicata. Se lasa putin la...
Cozonac trandafirAtit ficatul cit si rinichiul se taie in felii groase de 1 cm, se dau prin faina si se prajesc in unt amestecat cu untdelemn....
Ficat si rinichi de mielSe taie cotletele, se inmoaie in unt fierbinte pe ambele parti, apoi se tavalesc in brinza rasa. Se bate bine un ou, se dau...
Cotlete de miel la gratarSe curata carnea de pielite, se taie bucati se presara sare si piper, se pun intr-o cratita si se toarna vinul peste ele si...
Frigarui din miel dobrogeanSe amesteca simintina cu zaharul pudra, vanilia, faina, coaja de lamiie, 4 galbenusuri, 6 albusuri batute spuma si stafidele....
Pasca cu smintinaSe prepara o salata obisnuita din frunzele de salata. Se pot adauga si alte legume si verdeturi la aceasta reteta, iar carnea...
Salata de puiSe amesteca bine carnea de porc macinata cu usturoiul tocat, piinea inmuiata si stoarsa, piper, sare si boia dupa gust pina...
Rulou de pui umplutCiorbă de miel reţetă, Se pune carnea de miel la fiert, iar dupa ce s-a scos spuma se pune zarzavatul, ceapa verde taiata...
Ciorbă de miel reţetăSe ia carne de la piept si git. Se taie portii, se pun la fiert cu apa cit cuprinde, sare si o ceapa. Se face un sos alb...
Angemacht de mielSe taie carnea bucati. Se pune sa se rumeneasca intr-o cratita cu untdelemn si ceapa tocata. Se acopera. Dupa ce s-a rumenit...
Miel cu tarhonSe ia 1 kg carne din partea din fata a mielului cu costitele. Se spala, se taie bucati potrivite, se dau prin faina, ou si...
Miel paneSe topeste untul fara sa fie incins. Se adauga faina pina ce este toata cuprinsa de unt. Se toarna o ceasca de lapte si se...
Crema de cacao cu fainaSe face din cafea o esenta tare. Se amesteca cu zaharul. Se desparte jumatate din sirop si se da la o parte. In cealalta...
Bomboane de cafea cu nuciSe prajesc nucile la cuptor pina ce capata o culoare bruna. Se zdrobesc cu sucitorul sau se piseaza. Se bat albusurile cu...
Tort cu nuca si vanilieSe amesteca pesmetul cu brinza (sau cascaval razuit) si se adauga laptele cald. Se adauga galbenusurile, untul, sare, piper...
Sufleu de brinzaSe freaca untul (cu mixerul). Se amesteca in unt zaharul, zaharul pudra, oul, cacaoa, laptele. Praful de copt se amesteca cu...
Prajitura americana cu ciocolataSe amesteca untul, zaharul, zaharul pudra intr-un castron pina la o consistenta cremoasa. Se adauga fulgii de ovaz. Se bate...
Prajituri americaneSe incalzeste uleiul intr-o cratita destul de mare unde sa aiba loc orezul sa fiarba. Se curata si se toaca ceapa si...
Paella cu carne de puiSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga grisul presarat si albusurile batute spuma. Daca compozitia este prea tare se...
Savarina de grisSe opareste arpagicul curatat, se prajeste in cratita cu ulei, se adauga o lingura buna de faina, se stinge cu un pahar mare...
Crap cu arpagicDin tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari, ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa....
Perisoare din carne tocata cu smintina si boiaSe prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosiile curatate si taiate marunt. Se continua prajitul,...
Supa taraneasca cu rosii si cartofiSe curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rintasul in care...
Bors de urzici cu ardei grasSe inmoaie feliile de piine in lapte. Se spala citeva ciuperci si se pun la fiert. Cind sint gata se trec prin masina de...
Budinca de ciuperci cu verdeataSe freaca spuma untul, se amesteca cu pireul de castane, se adauga galbenusurile, zaharul pudra, praful de copt amestecat cu...
Sufleu de castaneSe taie merele bucatele si se umezesc cu zeama de lamiie. Brinza se freaca bine, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, coaja...
Sufleu de mere cu brinza de vacaSe aleg frunzele de spanac, se spala bine in multe ape si se pun in apa clocotita. Se fierbe pina se moaie bine. Se scurge de...
Pireu de spanacSe taie varza ca fideaua, se sareaza si se stoarce putin. Se prajeste in ulei amestecind, pina capata culoarea aurie. Se arde...
Varza cu taitei si zaharSe prajeste muschiul intreg in grasime intr-o cratita cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca...
Muschi de porc in vin, la cratitaGazpacho este o supa de legume, rece, foarte sanatoasa din cauza ca legumele nu sunt tratate termic, astfel pastrandu-si...
Gazpacho cu sos salsaOrezul se fierbe astfel incit sa nu fie prea moale. In alt vas se aureste ceapa taiata marunt, se scoate pe o farfurioara si...
Orez cu sofranSe fierb tare ouale, dupa care se scot galbenusurile si se amesteca, formind un aluat uniform, cu restul ingredientelor....
Biscuiti MoldovaCeapa se curata, se taie solzisori subtiri; Intr-un litru de apa se fierbe ceapa taiata cu frunzele de dafin, cu piperul si...
Salata de ceapa cu maionezaSe topeste margarina. Se amesteca iaurtul, ouale, faina, praful de copt si sarea. Se ia cam 1 dl aluat pentru fiecare...
Clatite americaneEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete panePeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata