Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade C), se adauga oul, uleiul, sarea, zaharul si restul de apa/ lapte....
Piine impletitaSe taie felii carnea fiarta sau fripta, cartofii fierti si castraveti proaspeti. Se pun in castron si se adauga maioneza,...
Salata de carne cu cartofi si castravetiFicatul se spala, se curata de pielita si de canalele biliare si se taie bucatele mici. De asemenea morcovul, patrunjelul si...
Pateu de ficatDin ingredientele pt. blat se face un aluat, care se intinde intr-o forma de tarta si se da la cuptor 15 minute. Crema: se...
Tarta cu lamiieCartofii spalati se pun la copt in cuptor. Intre timp se taie putina slanina afumata marunt si se pune la prajit pina devine...
Cartofi copti de doua oriSe spala puiul, se presara cu sare si piper in interiorul puiului. Se umple o sticla (putin mai inalta decit puiul) cu apa....
Pui pe sticlaMargarina se topeste in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care fierbe apa). Se amesteca faina cu...
Biscuiti cu aluneAceasta reteta de chec pufos este simpla si la indemana oricui. Rezultatul este unul de exceptie, atat ca si gust cat si ca...
Chec pufosSe incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga...
Supa de rosii turceascaSe amesteca orezul cu carnea tocata, verdeata tocata marunt, rosile si uleiul. Se umplu ardeii. Se asaza intr-o oala, pe un...
Ardei umpluti (dietetici)Se da in clocot soia cu otetul, apa si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga carnea de pui si se fiebe la foc...
Pui adoboCiupercile se curata, se spala si se taie felii nu foarte subtire. Intr-o oala cu peretii neadezivi (teflon)se pun ciupercile...
Risotto cu ciuperciSe fierbe orezul in apa putin sarata, se strecoara si se spala in apa rece, lasind sa se scurga bine. Intre timp se freaca...
Budinca de orez cu stafideSe incorporeaza faina in laptele fiert si racit in prealabil si se adauga mierea, zaharul vanilat si sarea. Se pune totul pe...
Sufleu de vanilieSe amesteca bine 4 galbenusuri, 1 ou intreg, mierea, zaharul si scortisoara, pina cind compozitia se ingroasa. Din cele 4...
Rulada cu miere si grisSe rad merele prin razatoare, se umezesc cu zeama de lamiie, se adauga zaharul pudra, nucile si coaja rasa de lamiie. Se lasa...
Crema de mere crudeAlbusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, turnat cite putin, apoi nucile trecute prin masina. Se imparte...
Tort de albus cu crema de cafeaSe incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala gisca, se sterge cu un servet. Se pipereaza si se sareaza pe dinauntru si pe...
Gisca la cuptorSe fierbe morcovul, patrunjelul si o ceapa intr-un litru de apa cu sare si se strecoara. In aceasta zeama se fierbe mazarea....
Pilaf de mazare cu ciuperciSe curata, se spala si se taie telina felii groase de un centimetru. Se da prin faina fiecare felie si se prajeste in ulei....
Mincare de telinaCarnea se taie bucati si se inabusa cu putina apa (sau se fierbe daca este batrina), ceapa si grasime. Se adauga castravetii...
Castraveti acri cu carneSe curata pestele, se spala, se taie bucati si se lasa sa stea ½ ora cu sare. Se zvinta intr-o cirpa curata, se tavaleste...
Marinata de crapSe curata rinichiul de pielita si de grasime, se opareste in apa clocotita pentru ca sa-si mai mirosul si se taie felii....
Sote de rinichiSe inabusa ceapa bine, se adauga orezul, apa fierbinte si grasime. Se fierbe orezul pe jumatate. Se adauga apoi carnea...
Cartofi umpluti cu carne si orezSe aleg urzicile, se spala in multe ape si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba pina se moaie, se scurg de...
Urzici batuteDaca iti place sa mananci aperitive, pregateste budinca fiarta din brinza de vaca. Aceasta reteta este foarte gustoasa.
Budinca fiarta din brinza de vacaPieptul de pui sarat si piperat in prealabil se prajeste pe gratar cu un strop de ulei. Sparanghelul, daca este crud, se...
Piept de pui a la RoquefortCeapa tocata fin, morcovii si telina rase se calesc in putin ulei, impreuna. Se adauga apa si se lasa sa fiaba. Apoi se...
Supa de stevieIn grasimea incinsa se pun ouale batute cu sare si amestecate in ultimul moment cu ciupercile inabusite si bine fierte in unt
Jumari cu ciuperciSe fierb ouale tari si se pregatesc pentru umplut. Se prajeste inabusit ficatul fara sa se usuce si se trece prin sita sau se...
Oua umplute cu ficatSe lasa creierul sa stea in apa rece 15-20 minute si se curata de pielite. Se pune la fiert cu putina sare si se lasa sa...
Salata de creier imitatie de icre negreSe pune carnea la fiert cu apa rece. Sarea se adauga dupa ce a inceput sa clocoteasca. Se ia spuma imediat ce s-a format si...
Supa de carne cu telina si varzaLintea aleasa si spalata se pune la fiert in apa rece. Dupa primul clocot, se adauga zarzavatul curatat si taiat in patru,...
Ciorba de linteSe fierbe zeama de varza impreuna cu ½ -1 litru apa si 2 cepe taiate marunt. Pina fierbe zeama se da prin masina de tocat...
Ciorba de perisoare de vaca si porcDaca muschiul este prea mare in grosime se taie in doua, dar sa ramana unite cele doua jumatati. Se cresteaza, iar in aceste...
Friptura de vitelBlat: se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga zaharul si galbenusurile frecate cu ulei; se adauga faina si romul...
Prajitura cu crema de lapteCeapa si morcovii se taie rotocoale si se inabusa in putin ulei. Se taie cartofii, ciupercile si carnea bucatele. Se asaza in...
Specialitate de pui cu legume si brinzaSe pun in cupe rezistente la caldura ceapa, mezelurile, ardeii, se pun la cuptor, si spre sfirsit se adauga bulionul, brinza,...
Specialitate cu mezeluri si brinzaSe curata si se taie legumele, se pun intr-o cupa, se adauga fasolea fiarta in prealabil (sau conserva). Se condimenteaza cu...
Salata de primavara cu fasole boabeSosul: Se pun toate ingredientele intr-o oala marisoara si se fierb la foc mic pentru 8-10 ore, amestecind din cind in cind....
Miel cu orezSe toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba...
Lasagna cu carne tocataSe amesteca toate ingredientele de la blat pina se obtine un aluat potrivit de moale din care se fac 4 foi care se coc pe...
Tort de lamiieSe coc cartofii cu coaja, apoi se curata si se dau pe razatoarea marunta sau se trec prin sita (operatia trebuie facuta cind...
Gogosi de cartofiSe amesteca untul cu zaharul, drojdia, oul, smintina si faina cit cuprinde. Se face o coca potrivit de moale. Se intinde o...
Cornulete de rahatSe freaca zaharul cu ouale, se subtiaza cu laptele care a fiert cu vanilia. Separat se ard 200 gr. zahar, se imbraca forma cu...
Crema de zahar ars (rasturnata)Se dau pe razatoare toate cele de mai sus se codimenteaza. Se lasa 2 ore.
Salata de varza si alte cruditatiSe fierb pastele fainoase, conform instructiunilor. Nucile se baga putin la cuptor dupa care se dau prin masina de tocat pe o...
Paste cu nuciSe spala pulpele si se usuca cu un servetel de hirtie. Se amesteca toate produsele, se ung pulpele si se lasa la marinat cel...
Pui cu vinCiupercile curatate se taie bucati, se sareaza, se inabusa cu ceapa calita in ulei. Se presara un virf de cutit de boia si se...
Tocanita de ciuperciSe alege, se spala si se moaie fasolea din ajun. A doua zi se pun la fiert, se lasa sa dea citeva clocote, apoi se scurge apa...
Fasole batutaEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete panePeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata