Se fierb cartofii in coaja si ouale, se face o salata asortata din cartofi fierti, ceapa taiata felii potrivite si oua, se...
Salata scorpioSe incinge cuptorul la termostat 7 (210°). Se dispune bucata de carne intr-o cratita, se adauga cimbrul, usturoiul cu foaie,...
Friptura de vitel in lapteCartofii fierti se curata de coaja, se taie felii, se amesteca in salatiera cu ceapa taiata solzisori, ouale rascoapte si...
Salata de cartofi cu sos verdeFoile de salata spalate si scurse se pun pe un platou lung. Se presara cu ceapa verde taiata bucatele cu cozi cu tot si...
Salata italieneascaBucatele mici de creier se prajesc in putin ulei cu ceapa tocata marunt. Se adauga sare, piper si se freaca bine. Se ung...
Tartine cu creierSe amesteca iaurt natural, uleiul, zaharul, 3,4 linguri cu virf cu smintina, se adauga apoi alternativ ouale si faina...
Orient ExpressFoile: albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si o lingura cu rom si se bat in continuare pina se intareste...
Tort DobosSe amesteca brinza cu oul si ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Amestecul se introduce in pestele condimentat, ce a...
Pastrav umplutIn sucul de la compot se pun 40 gr. de gelatina intr-o cratita si se lasa 1/2de ora Intre timp, se amesteca cele 3...
Tort cu gelatinaSe topeste margarina intr-o tigaie antiaderenta si se pun bananele la prajit. Cind sint prajite pe jumatate, se presara cite...
Banane in coniacAceasta budinca este una dintre cele mai bune aperitive. Pentru a prepara aceasta reteta, ai nevoie de paine, dulceata, lapte...
Budinca de piine cu dulceataSe freaca galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna putin cite putin laptele clocotit cu vanilia, amestecindu-se bine....
Inghetata de vanilieSe toarna esenta de cafea fierbinte peste faina amestecata cu zaharul pe foc slab si se obtine un sos gros. Se amesteca cu...
Tort rece cu cafeaSe prepara un aluat, care se lasa sa creasca si apoi se taie bucatele. Se ruleaza astfel incit sa se obtina betisoare groase...
Baghete din aluat cu drojdieSe prajeste ceapa pina cind devine sticloasa, se adauga muschiul de vitel care in prealabil a fost tocat, usturoiul pisat,...
Sos pentru spagheteBrinza de vaci se da prin sita, se freaca apoi cu un ou, faina, smintina, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust. Se...
BrinzoaiceSe pune friptura la marinat, cu o zi inainte de servire, in amestecul de iaurt in punga sau intr-un recipient etans. La...
Miel cu iaurtSe topeste untul, se piseaza usturoiul si se amesteca pina sint ca o crema. Se taie bagheta felii si se da prin crema...
Chnoblibrot (Piine cu usturoi)Se freaca cele 7 galbenusuri cu 5 linguri de zahar cu sarea si zaharul vanillat. Dupa omogenizare, se adauga untul moale la...
Prajitura inteligentaSe desareaza cca 1 ora in apa hamsiii, apoi se curata. Se taie salatele, ridichile, rosiile, patrunjelul. Se amesteca pestele...
Salata cu brinza si pesteOuale fierte tari se pregatesc pentru umplut. Umplutura se prepara din galbenusul amestecat cu ceapa inabusita, sare, piper,...
Oua umplute cu sos de rosiiSupa de salata verde este o reteta de supa usoara, acrisoara, perfecta pentru zilele de primavara. Azi va prezint reteta unei...
Supa de salata verde cu iaurtSe taie in bucatele carnea, se presara cu sare si se pune intr-o oala cu 2 litri de apa, impreuna cu morcovul, patrunjelul,...
Ciorba de macrisIn carnea tocata se adauga o ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate, sare, piper si marar verde tocat. Se...
Sarmalute de primavaraSe poate prepara din carne de pasare, miel, vitel si vaca. Carnea tinara se taie in bucati potrivite, se asaza in cratita,...
Spanac cu carneSe caleste varza, daca este dulce se adauga rosii si putina apa si cind este aproape gata, se asaza in tava, iar pe deasupra...
Crap pe varzaSe freaca oul cu zaharul si untul pina se face o spuma. Se adauga praful de copt, vanilia, sarea si faina. Se omogenizeaza....
Biscuiti de ciocolataUntul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita si...
Drob de pui cu ciuperciSe taie marunt ceapa si usturoiul. Se pun la fiert cu supa de pui, oreganul si mustarul pe foc moale. Cind a inceput sa...
Pui dijon (varianta dietetica)Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte si se taie in fisii. Se incinge uleiul in tigaie, se...
Manaman ( reteta turceasca pentru mic dejun)Cartofii se pun la fiert ca pentru piure. In tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa. Peste un minut se adauga carnea...
Shephard's Pie ( placinta ciobaneasca)Spaghetele se pun la fiert in multa apa cu sare. Intr-o tigaie mai mare se incinge uleiul si se caleste ceapa cu ardeiul gras...
Spaghete cu carneSe pune intr-un castron laptele si in alt castron se pun ouale batute. Feliile de piine se inmoaie in lapte, se dau prin oul...
FriganeleSe fierbe un sirop mai slab din zahar si apa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu zeama de la lamii sau de la portocale,...
Inghetata de lamiie sau portocaleSe amesteca 150 g zahar cu ouale, se adauga laptele si vanilia. Restul de zahar se arde si se stinge cu ½ pahar de apa...
Inghetata de zahar ars cu vanilie1. Se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se deseneaza 24 cercuri, circa 7 cm in diametru pe hirtia/hirtiile pergament care...
Prajituri SchwarzwaldCaserole cu ton si broccoli este de fapt un gratin delicios. Este o mancare usoara, foarte sanatoasa, plina de vitamine, si...
Caserola (gratin) cu ton si broccoliSe fierbe la aburi conopida. Se taie in bucatale de 2-3 cm. Pastrama ( sau afumatura) se taie in bucati de 2-3 cm. Cascavalul...
Caserola de conopida cu pastramaDaca vrei sa mananci un sandvici gustos, pregateste o bagheta umpluta cu carne si branza. Aceasta reteta este delicioasa.
Bagheta umpluta cu carne si branzaAlbusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate...
Bezele simpleSe desprind coastele de sira spinarii, lasind muschiul legat de coaste. Se despart cotletele una cite una. La fiecare cotlet,...
Cotlete de miel paneSe prepara o tocatura din carne de vitel si porc, miez de franzela inmuiat si stors, ceapa taiata marunt si inabusita, sare,...
Piept de vitel umplutCarnea de miel, spalata si luata de pe oase, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind este aproape prajita,...
Carne de miel cu tocana de legumeSe alege ceapa si usturoi tinar, pentru ca sa fie fraged. Se fac colacei sau se taie in bucati, se fierb si se adauga peste...
Stufat de miel cu ceapa si usturoiSe curata rata ca pentru mincare. Se prepara umplutura astfel: ficatul, pipota si inima se taie in bucati, se inabusa in unt,...
Rata umplutaSe prepara din carne de pui, vitel sau vaca. Rosiile se oparesc, se curate de pielite si de seminte, se pun cu sare intr-o...
Rosii cu carneSe face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se...
Tort specialSe face amestecul foilor si se coc 4 foi pe dosul tavii. Se fierbe laptele cu faina si se da la rece. Se amesteca 250 g zahar...
Prajitura cu crema de lamiieEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete panePeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata