Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu...
Prajitura cu brinza si budinca de vanilieSe spala bine suprafata exterioara, eventual se rade cu cutitul sau se pirleste la aragaz unde este cazul fiecare buturel, se...
Rulada de buturel de porcCartofii se taie in patru apoi se pun la fiert 7-8 min impreuna cu sarea, dupa care se strecoara de apa si se prajesc la foc...
Cartofi fierti si prajitiSe fierb melcisorii in 2 l de apa in care se pune in prealabil vegeta si 2 linguri de ulei, dupa care se lasa la racit....
Salata de tonSe amesteca margarina cu brinza de vaci si sarea, apoi se incorporeaza faina. Se face un aluat care se lasa la odihnit 1-2...
Saleuri cu brinza de vaciSe bat ouale ca pentru omleta, se adauga putin delikat, putina faina (sa fie un aluat ca pentru clatite), o lingura de ulei...
Snitele rapide din ciuperciFasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai...
Fasole cu afumaturiSe omogenizeaza carnea cu piinea inmuiata in lapte, 2 oua, smintina. Se condimenteaza. Se modeleaza turtisoare de 1 cm....
Carne de pasare cu smintina si ceapaSe scoate miezul de dovleac, se taie cubulete si si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa 10-15 minute se scoate, se scurge...
Salata de vinete cu dovleac turcescSfecla si cartofii curatati se dau pe razatoarea mare, pestele se dezoseaza si se taie bucatele potrivite, ceapa se taie...
Salata de peste marinat si sfecla rosieSe pune la fiert bucata de carne, cu sare, piper, o foaie de dafin, citeva boabe de piper si de enibahar. Se fierbe pentru...
Friptura de vita la tavaSe pune uleiul de masline intr-o cratita si se incinge. Cind este incins bine, se pun cateii de usturoi, pisati in prealabil,...
Sos de spaghete condimentatSe curata cartofii, se fierb, se scurg bine in strecuratoare si se dau prin presa de cartofi sau prin sita. Se pun intr-un...
Chiftelute de cartofiSe freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor adaugind faina, putin...
Rulada cu marmelada (sau dulceata)Merele curatate se dau pe razatoare, se amesteca cu zaharul, alunele macinate, stafidele, coaja rasa si zeama de lamiie si...
Desert din mere crudeTaiati carnea in bucati si puneti-o la fiert in apa cu sare. Luati spuma si adaugati zarzavatul de supa si ceapa. Cind carnea...
Blancheta de pasare cu orezTocati marunt ceapa, caliti-o in ulei, dupa 5 minute adaugati morcovul ras, apoi stingeti cu supa de oase. Lasati sa...
Supa de rosii cu galustiPuiul curatat si spalat se pune la fiert intreg, in apa rece cu putina sare. Cind este gata se scoate, se detaseaza carnea de...
Supa-crema de ciuperci cu carne de pasareSe scoate miezul de la franzela, avind grija sa se pastreze intacta coaja, se inmoaie in lapte, se stoarce si se amesteca cu...
Piine umplutaSe fierb ouale, se curata de coaja, se taie jumatati, se scot galbenusurile, care se freaca cu pasta de sardele, casul ras,...
Oua umpluteFasolea cu ciolan este o mancare romaneasca ce se serveste cu precadere de 1 decembrie si de sarbatorile de iarna, cand se...
Fasole cu ciolanSe separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare....
Papanasi moldovenestiReţetă de preparare a papanaşilor. Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine brinza de vaci, faina, ouale, grisul si...
Reţetă de preparare a papanaşilor fierți munteneștiSupa crema de dovleac este delicioasa, mai ales cea facuta din dovleacul pentru placinta. In plus dovleacul este simbolul...
Supa crema de dovleac pentru HalloweenPieptul de pui se lasa o ora in marinata. Se scoate pieptul de pui din marinata, apoi se prajeste putin in ulei pe ambele...
Orez cu piept de pui fileSe amesteca bine toate ingredientele, pina se obtine o masa uniforma. Cu mina umeda se ia din compozitie si se formeaza...
Crochete de macaroaneSe bate laptele acru cu zahar (cu mixerul daca e posibil) si se adauga coaja de lamiie. Se pune in pahare si se pune la...
Inghetata economicaSe amesteca ouale cu zaharul foarte bine, de preferat ar fi ca zaharul sa fie pudra. Se adauga margarina si se continua sa se...
Prajitura cu malaiSe unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de...
Baclava cu lamiieSe fierb cartofii si ouale. Cartofii curatati si albusurile se dau prin razatoarea mare. Galbenusurile - prin razatoarea mica...
PrimavaraSe aseaza bucatile de piept pe un fund de lemn suprapunindu-se un pic una peste celalalta. Se bat usor cu ciocanul de...
Rulada de puiCarnea se pregateste ca pentru snitele: se taie felii, se bate cu ciocanul special, se sareaza si se unge pe o parte cu...
Rulouri de carne cu spanacCartofii cruzi se taie, se prajesc in ulei, se sting cu supa, se lasa 15 minute sa fiarba, se adauga castravetii (desarati in...
Mincare de cartofi cu castravete muratSe taie felii cartofii, se usuca intr-o cirpa curata, se prajesc in ulei incins. Carnea se da prin masina de tocat, se...
Musaca de cartofi cu patrunjelSe fierb cartofii in coaja, se taie felii, ceapa se caleste in ulei încins, se adauga slanina taiata bucatele, se rumeneste,...
Mincare de cartofi cu slaninaCarnea de vaca se taie in portii potrivite, se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust. Macaroanele se...
Snitel de vaca umplut, cu macaroane si suncaGaina se transeaza in bucati ce se prajesc in untdelemn. In untdelemnul ramas dupa prajire se caleste faina, apoi ceapa...
Gaina cu sos picant de la BunicaChecul cu rom in sos de stafide si fistic este o retetea delicioasa, si care practic reinventeaza reteta clasica de chec cu...
Chec cu rom in sos de stafide si fisticDin faina, margarina, nucile macinate, zahar, praf de copt, se face o coca. Se formeaza cornulete mici care se coc la foc...
Cornulete fragede cu nucaSe taie carnea in felii, se bat usor cu ciocanul de snitele, se pudreaza cu sare si piper, se dau prin faina si se prajesc in...
Snitel naturZaharul cu ouale se bat bine pana se obtine o crema, la care se adauga margarina topita, smintina, zeama de lamiie, faina in...
Prajitura cu friscaMargarina, zaharul, laptele si cacao se ameseca pe foc pina ce devine o pasta omogena. Cind s-a topit zaharul se ia de pe...
Negresa de la BunicaSe amesteca bine margarina cu zaharul pina devine o crema spumoasa. Se aduga galbenusurile, faina, zeama de lamiie si doua...
Prajitura cu spumaMazarea fiarta se caleste usor in untdelemn. Se fac 6 omlete. Fiecare felie de sunca se unge cu pasta de rosii, peste care se...
Rulada cu mazareSe taie carnea in cuburi potrivite si se infasoara in felii de bacon. Se taie ceapa in bucati patrate, ardeiul in cuburi, se...
FrigaruiMuschiul de vaca (curatat de pielita) se taie Juliene, se trage la tigaie in untdelemn. Se adauga suc de rosii, vin, smintina...
Muschi de vaca cu crema de hreanSe portioneaza gaina, se inabusa in untdelemn cu ceapa o ora, se pune sare si piper si se serveste cu legumele pregatite...
Gaina taraneascaSe taie muschiul ca pentru rulada si i se da forma unui dreptunghi, taindu-se cu cutitul pe margini carnea in plus, care se...
Rulada de muschi de porc cu sos barbequeLegumele se dau pe razatoare (dovlecii se storc de zeama), se amesteca cu sare si piper, verdeata si ou. Avem grija sa nu...
Chiftele din legume si sos curryGalbenusurile se freaca cu 150 gr. zahar, apoi se amesteca cu untdelemn, lapte si faina, cacao, praf de copt nestins. Se...
Prajitura simplaSe topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se...
Tort cu dulceata de caiseEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata