Se freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adauga vanilia si smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie...
Pesmeciori cu smintinaPe un platou de sticla se pune un rind de piscoturi inmuiate in rom diluat, apoi un strat de dulceata, dupa care piscoturi...
Prajitura din piscoturi de sampanie si diferite dulceturiSe spala merele, se sterg cu un prosop si se scoate casuta cu simburi. Se ia o cratita mai inalta, se unge cu unt, se...
Mere caramelizateDovleceii se dau pe razatoarea mica, sa presara cu praful de sare si se storc foarte bine. Se amesteca cu zaharul, se adauga...
Gogosi cu dovleceiMerele curatate se dau prin razatoare si se amesteca cu toate celelalte
Mere desert3/4 din cantitatea de zahar se rumeneste pina se topeste, la foc mic, apoi se adauga margarina si se amesteca bine. Separat,...
Salata de prune si struguri cu sos de vinSe amesteca zaharul cu cacaoa, faina, vanilia si putin lapte rece. Cind amestecul este ca o pasta, se adauga restul de lapte...
Crema de cacao cu vanilieAceasta reteta este foarte gustoasa. Pentru a prepara budinca cu branza de vaca, avem nevoie de branza, oua si smantana.
Budinca cu brinza de vaca simplaSe prepara taiteii ca si pentru taitei cu lapte, cu deosebirea ca se taie fisii late de 1 cm. Se fierb in apa cu sare si se...
Budinca de taitei cu brinza de vaciSe pune laptele la fiert si cind da in clocot se toarna grisul, in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cind este...
Budinca colorataToate ingredientele se toaca la dimensiuni de 2-3 cm, se amesteca bine si se pun in borcan, butoi. Otetul se fierbe cu sarea,...
Salata pentru iarnaCarnea fiarta se amesteca cu cartofii fierti taiati cuburi, cu ceapa taiata marunt, astravetii acri si ardeii, de asemenea...
Salata berlinezaSe taie ceapa fideluta, se presara sare, se amesteca bine de tot cu mainile framintind ca la aluat, se adauga uleiul si...
Salata de ceapaCartofii fierti se taie rondele, ouale fierte se taie in patru, castravetii acri se taie cuburi, se adauga tarhon tocat....
Salata de cartofi cu sos de mustar si tarhonCarnea de pui se fierbe si se taie feliute, apoi se amesteca intr-un castron cu porumbul, morcovul ras (pe razatoarea mare),...
Salata cu piept de pui si porumbFasolea se curata si se fierbe in apa cu vegeta (nu trebuie sa fie fiarta prea tare). Morcovul se da pe razatoarea mare, iar...
Salata de fasole verde cu maioneza si usturoiMorcovii, telina si hreanul se dau pe razatoarea mica, marul pe razatoarea mare. Se presara legumele cu sare si se lasa 10...
Salata de cruditati cu hreanSpaghetele se fierb. Ceapa si usturoiul se toaca, ardeiul si morcovul se taie cubulete si se calesc in ulei cam 5 minute...
Spaghete bolognezeSe pun pastele la fiert, apoi se strecoara. Separat, se curata vinetele se taie felii cca 0,5 cm si se lasa cu sare 30 min....
Paste cu vinete la cuptorSe toaca ciupercile, patrunjelul si ceapa. Se rumeneste totul repede in doua linguri de ulei. Se adauga miezul de piine muiat...
Peste "a la bonne femme"Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei, dupa care se adauga o cana de apa, bulionul si orezul. Se lasa sa dea citeva...
Musaca cu ton si paste fainoaseSe rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si putina apa, iar la urma...
Crap cu ciuperciPestele se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se presara cu vegeta. Apoi, pe feliile de peste, se aranjeaza ardeiul gras...
Crap cu morcovSe taie carnea in felii groase de un cm si late de 4-5 cm. Nu se bat. Se pregatesc tepuse de lemn cam de 20 cm lungime. Pe...
Frigarui pe gratar cu ciuperciSe infierbinta intr-o cratita unsoarea cu cele 4 felii de carne. Nu se acopera cratita. Se lasa sa se rumeneasca timp de 12...
Friptura taraneascaSe fierbe telina bucatele in apa cu sare. Cind s-a inmuiat, se trece prin sita. Se prepara un sos din untul incins, faina si...
Sufleu de telinaSe toaca carnea si se pune intr-o cratita impreuna cu ceapa tocata marunt si cu o bucata de unt. Se acopera cratita si se...
Budinca de clatite cu carneSe toaca ciupercile si patrunjelul. Se pune intr-o tigaie slanina taiata marunt, se topeste, se adauga ciupercile, apoi...
Pui umplut cu tocatura si ciuperciSe taie puiul in bucati, care se rumenesc in amestec de unt si ulei incins. Cind bucatile au capatat culoare, se presara cu o...
Pui "Marengo"Se taie marunt ceapa si se topeste in putin ulei. Se adauga carnea tocata si coditele ciupercilor marunt taiate. Se sareaza,...
Musaca de ciuperciSe pun bucatile de pui intr-o cratita cu o lingura de unt. Separat se infierbinta 1/2 lingura de unt in care se pun...
Pui in sos de ciuperciSe alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca...
Tocana de carneSe curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei. Se lasa sa se...
Ostropel de rataSe frig antricoatele la tava sau la gratar. Se taie cepele in felii foarte subtiri. Se pune sa se infierbinte o lingura de...
Antricoate cu ceapa prajitaSe curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din...
Ficat la cuptor cu otet si smintinaCarnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de...
Carne de vita a la BernaSe taie ceapa felii subtiri si se rumeneste putin in ulei, dupa care se adauga carnea taiata in bucati potrivite. Se amesteca...
Gulas cu galustePieptul de pui se scoate de pe os, lasindu-se doar osul cel mic. Se bate ca pentru snitele. Se presara cu sare si piper, se...
Rulouri de piept de pui cu unt si condimenteSe taie marunt ceapa si se pune intr-o cratita impreuna cu cele 4 linguri de unt. Cind ceapa a inceput sa se rumeneasca se...
Rasol LionezSe sareaza puiul , se da prin boiaua dulce, apoi se prajeste in ulei incins. In timpul prajitului se adauga ardeii grasi...
Pui tiganescPuiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii...
Pui cu smintina si cartofi la cuptorSe spala si se ung cu putin ulei cartofii, apoi se pun in cuptorul fierbinte. Dupa ce s-au copt si aproape s-au racit, se...
Cartofi copti cu brinzaCartofii se fierb in coaja, dupa care se curata si se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. La sfirsit, se...
Cartofi calitiCartofii curatati si spalati se taie in cuburi si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de...
Cartofi natur cu unt si piperSe face o coca din cartofii fierti in coaja, curatati si rasi, oul batut, 1 lingura unt, faina si sarea. Se intinde pe masa...
Rulouri de cartofi cu pesmetSe dau cartofii fierti prin masina de tocat, se amesteca cu sunca, sarea, smintina, apoi cu atita faina cit sa se obtina un...
Crochete de cartofi cu sunca si smintinaSe amesteca untul proaspat cu o lingura de mustar, galbenusurile tari trecute prin sita, sare si piper. Se freaca totul bine,...
Sandvici cu unt picantPestele se sfarima si se freaca cu margarina pina devine o pasta bine legata. Se adauga galbenusurile de la oua (doua fierte,...
Tartine cu pasta de pesteSe curata legumele si se dau prin razatoarea mare. Se taie ceapa solzi fini. Se rumenesc repede in ulei incins, se scot cu...
Aperitiv din legume la minutSe taie sunca in felii frumoase, apoi se unge fiecare felie cu un strat subtire de pate de ficat, se face sul Se pun feliile...
Sunca cu pate in aspicEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata