Dupa ce se decojesc, merele se taie rondeluri si se asaza in tava de la cuptor tapetata cu putin unt; peste ele se adauga...
Prajitura cu mere si bezea
6 galbenusuri, apa, 200 gr. zahar se bat pana se fac spuma, se adauga faina si cele 6 albusuri (care s-au batut spuma) se...
Rusa si eleganta
Blatul se taie in cubulete mici. Frisca se bate tare cu praful de intarit. Smantana se amesteca cu zaharul, apoi cu smantana...
Bulgari de zapada cu fructe
Aluat: untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul,...
Valurile Dunarii
Pentru aluat, se pun toate ingredientele impreuna si se amesteca cu mixerul si se pun intr-o tava care a fost intai acoperita...
Prajitura Hilda
Se pun visinele intr-un castron cu zahar. Se intinde foaia de placinta, se stropeste cu unt topit, se presara cu pesmet. Se...
Strudel cu visine
Se tapeteaza o tava cu hartie speciala pentru copt. Se topeste untul in bain-marie, apoi se lasa putin sa se raceasca. Se...
Rulada pufoasa cu gem de portocale
Se bat albusurile pana devin tari se pun zaharul, galbenusurile si faina, apoi uleiul si praful de copt. Se pune blatul la...
Prajitura Raphaelo
Foile: Se fierbe laptele cu zaharul si cacaoa pana dau in clocot. Se ia vasul de pe foc si se adauga biscuitii dati prin...
Rulada cu nuca de cocos si cacao
Salam de biscuiţi reţetă, In timpul fierberii laptelui se pune pachetul de margarina cu zaharul si se amesteca pana se...
Salam de biscuiţi reţetă
Se prepara orezul cu laptele bine scazut. Cand este rece, se amesteca cu untul frecat spuma si fructele zaharisite taiate...
Gateu a l`Anglais
Bananele se curata si se taie bucati, se preseaza si se amesteca cu oul, laptele, zaharul vanilat, faina, praful de copt si...
Banane Mamdazi
Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, cu mixerul. Se adauga mixand continuu si...
Chec pufos
Se sfarama biscuitii cu mana in bucatele mici cat unghia, apoi se amesteca cu margarina, cacaoa, esenta de rom, nucile...
Bulgari de zapada
Se fac doua blaturi separate, unul din 8 oua, altul din 4 oua, astfel: - se bat albusurile spuma tare , cu putina sare, sa...
Prajitura cu rom
Pentru blat se freaca galbenusurile cu mierea, praful de cop si zaharul vanilat, dupa care de adauga treptat cacao, faina si...
Rulada Iulia
Zaharul, cacaoa, apa se fierb. Dupa ce au fiert se adauga margarina si galbenusurile de ou. Din amestecul acesta se iau 14...
Alune cu ciocolata
Se fierbe zaharul impreuna cu cele 3 linguri de cacao si apa. Dupa ce a fiert, se adauga margarina si galbenusurile . Din...
Prajitura cu alune si ciocolata
Se unge un vas cu unt si se presara zahar. Intr-un alt vas se amesteca faina, amidonul si laptele care se lasa la foc mic 10...
Kazan Dibi
Se amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de cinci minute. Se adauga sucul...
Peynirli Kunefe
Se bat galbenusurile cu 5 linguri de apa si zaharul, apoi se adaoga albusul batut, faina, amidonul si praful de copt. Se...
Cuburi de lamiie
165ml lapte se pune la fiert cu 65g unt. Cand clocoteste se pune 100g faina toata odata si se amesteca bine. Se ia deoparte...
Eclere cu ciocolata si banane
Se preincalzeste cuptorul la 170 C/350F Se amesteca biscuitii intr-un bol cu zaharul, apoi cu untul, cu ajutorul unei...
Tarta cu lamiie verde
Coca se imparte in trei si se coace pe fundul tavii. Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care...
Alba ca zapada
Aluatul: Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la frigider. Umplutura: Se separa...
Prajitura cu orez si fructe
Aluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 – 3 linguri smantana, 1 varf de bicarbonat stins cu otet....
Prajitura cu spuma de zmeura
Se bat albusurile de la 4 oua adaugindu-se treptat 5 linguri de zahar si un virf de cutit de bicarbonat stins in zema de...
Prajitura Lia
Se freaca margarina cu zaharul. Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele, praful de...
Prajitura cu fructe (prune)
Intr-un bol se amesteca untul, migdalele, zaharul si ouale cu mixerul. Ouale se adauga pe rand, pana cand capata aspectul...
Dame Blanche
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga grisul in ploaie si albusurile batute spuma. Daca compozitia este prea tare, se...
Savarina de gris
Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar, oua, vin, bicarbonat de sodiu. Se framanta si apoi se intinde...
Cremsnit cu visine
Se amesteca totul bine. Se fierbe 15 minute intr-o oala acoperita sau la cuptor fierbinte. Amestecul bine prins se rastoarna...
Prajitura cu lapte si arome
Se freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rind. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de...
Deliciu cu nuci, vanilie si dulceata
Se amesteca faina, zaharul, margarina si ouale. Daca aluatul este prea nisipos, se adauga putin lapte. Se intinde blatul in...
Tarta cu fructe
Se freaca putin untul cu drojdia si zaharul, se adauga ouale, sarea, vanilia, faina si se framinta bine o coca mai mult moale...
Prajitura cu nuci si marmelada
Merele curatate se rad prin razatoare, se amesteca cu ouale batute, zaharul si nucile pisate. Se leaga cu atitia biscuiti...
Chiftele din mere
Se amesteca intr-un castron brinza de vaci cu 100 gr. de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un...
Prajitura cu brinza de vaci si capsuni
Se amesteca zaharul cu ouale intregi, coaja de lamiie, putina sare, 100 gr.unt topit si, la urma, in ploaie, faina. Se coace...
Prajitura cu sirop de fructe
Se bat ouale intregi adaugind laptele, grisul si zaharul. Se amesteca sa nu ramina cocoloase. Se acopera si se lasa sa stea o...
Prajitura cu gris si scortisoara
Se amesteca untul cu faina, se face o adincitura la mijloc in care se pune un ou intreg, doua galbenusuri, smintina, doua...
Prajitura cu bezea
Se amesteca drojdia cu ½ pahar de lapte caldut, se adauga o parte din faina si se framinta bine ca sa se obtina un aluat...
Prajitura cu parfum de vanilie
Se topeste untul sau margarina. Cind este caldut, se adauga zaharul si se freaca spuma, se pun pe rind trei galbenusuri, apoi...
Cornulete cu zahar pudra, vanilie si nuci
Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind mereu, coaja de lamiie, zeama de lamiie...
Savarina cu lamiie si sirop de rom
Se amesteca untul cu zaharul pudra si laptele praf foarte bine pina se obtine o pasta fina, apoi se pune si nuca de cocos. Se...
Rafaello (cu nuca de cocos si zahar pudra)
Ouale, cacaua si zaharul se bat bine aproximativ 30 de minute, apoi se adauga faina. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina,...
Negresa in pijama
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane