Apa si zaharul se pun la foc pina se face un sirop legat. Se adauga cacao, biscuitii si nuca. Aceasta compozitie se intinde...
Rulada cu nuca de cocos
Se face un blat din prima compozitie – se bat bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rind galbenusurile, nuca, faina,...
Prajitura cu dulceata si crema nes
Ingredientele pentru umplutura se amesteca foarte bine intr-un castron si, daca iese un pic cam groasa, se mai adauga o...
Placinta cu branza dulce si stafide
Se fierbe laptele. Cind clocoteste se pune rahatul taiat bucatele si se lasa pe marginea plitei pina se dizolva. Se adauga...
Prajitura cu biscuiti si nuci
Se lasa aluatul sa se decongeleze. Se face un cerc din aluat. Se clateste cu apa o forma de tarat sau de tort si se asaza...
Tarta cu mere in aluat de foi
Se spala lamaile si se da coaja pe razatoare. Se amesteca galbenusele cu ulei, coaja de lamiie, 100 g zahar, pina avem o masa...
Prajitura cu lamiie
Se intind foile de aluat pe toata tava unsa, usor suprapuse. Se separa ouale. Galbenusle se amesteca cu smintina si zaharul...
Prajitura cu smintina si blat crocant
Se amesteca mierea cu untul, oul, romul si zaharul praf pina se obtine o compozitie alba si cremoasa. Se adauga scortisoara...
Prajitura cu umplutura de ciocolata si nuci
Pentru blat, se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune blatul in tava patrata unsa. Se rad merele si se...
Prajitura cu mere si martipan
Se bate spuma untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se inglobeaza ouale cand nu se mai simt cristalele de zahar. Se...
Tarta dubla cu visine si caise
Se amesteca cu ajutorul mixerului untul cu zaharul si brinza dulce. Se incorporeaza ouale, laptele si faina amestecata cu...
Prajitura speciala cu mac
Se amesteca untul spuma cu zaharul si oul. Se adauga faina, nucile macinate, sucul de lamaie si praful de copt. Se pune coca...
Prajituri cu ciocolata si fistic
Un ou, faina, zaharul si untul moale se amesteca bine cu mixerul. Se pune acest amestec o ora la rece. Se intinde in forma...
Prajitura cu martipan si pere
Se lasa aluatul sa se dezghete apoi se pune in forma de tarta si se coace 10 min. 150 g zahar, 100 g unt si sucul de lamaie...
Tarta cu pere si smochine
Faina se framanta cu amidonul, untul, oul pana capata o consistenta cremoasa. Se formeaza o bila de aluat care se tine la...
Branzoaica cu afine
Pentru aluatul de tarta se framanta faina cu untul, zaharul, oul si sare. Se infasoara in folie aluatul si se da la rece 60...
Prajitura cu revent
Se amesteca toate ingredientele foarte bine cu ajutorul mixerului si se lasa 10 min sa se odihneasca. Se face un sul din...
Prajituri rapide pentru ceai
Se bat albusele spuma tare cu zaharul. Se amesteca galbenusele cu ciocolata si sarea se incorporeaza usor albusele spuma,...
Rulada cu ciocolata si piersici
Se pune faina intr-un castron. Deasupra se toarna 250 ml lapte caldut. Se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lingurita de...
Prajituri cu mandarine
Se cerne faina. O lingura de zahar, drojdia sfaramata, 75 ml lapte caldut se amesteca. Se adauga faina si se lasa 30 min la...
Prajitura cu caise si mac
Drojdia se amesteca cu 200 ml lapte caldut. Se pune faina, 100 g zahar, untul, coaja rasa de lamaie, 2 oua intr-un castron....
Prajitura cu miere si smantana
Albusele se bat tare cu zaharul, sucul de lamaie si apoi se adauga pireul de castane si alunele tocate. Se lasa compozitia la...
Prajiturele cu castane
Din faina apa si sare se face un aluat care se bate bine apoi se lasa la odihnit. Se intind foi subtiri care se lasa sa se...
Strudel cu mere
Se amesteca bine untul cu zaharul si oul. In acesta compozitie se adauga zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de...
Prajitura cu mere si glazura de albus
Se bat ouale spuma cu apa si cu zaharul. Se adauga coaja rasa de lamaie, macul si faina amestecata cu praful de copt. se...
Prajitura cu piersici
Se amesteca faina cu untul mai moale, zaharul, oul si 2 plicuri de zahar vanilat. Se pune aluatul 2 ore la rece apoi se...
Tarta frageda cu prune glazurate
Drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingura de zahar si 3 linguri faina. Se lasa la dospit. Se amesteca apoi cu restul de...
Prajitura cu caise si migdale
Se amesteca zaharul cu untul si ouale puse pe rand. Se incorporeaza nucile, faina si praful de copt. Se pregateste o tava...
Prajitura rapida cu cirese
Se amesteca untul cu zaharul si ouale pina rezulta o masa omogena. Se adauga laptele, migdalele si faina amestecata cu praful...
Prajitura cu migdale si fructe rosii
Se bat galbenusele cu zaharul si apa calda, se pun apoi albusele spuma tare, faina amestecata cu praful de copt. Amestecul se...
Sarlota cu prune
Aluatul se lasa la dezghetat si se pudreaza cu zahar. Se pune in tava unsa cu margarina. Prunele se taie felii si se pun...
Prajitura cu prune si migdale
Pentru aluat: se amesteca cu mixerul untul, 80 ml lapte, ouale puse pe rind si zaharul. Cind avem o masa omogena se pun...
Prajitura cu cacao si visine
Se bat bine ouale si se amesteca cu zaharul. Se toarna faina amestecata cu praful de copt. Se coace in tava dreptunghiulara...
Rulada cu lamaie
Se pune faina ,sarea si margarina intr-un castron. Se omogenizeaza cu mana. Se separa oul. La galbenusul batut se adauga...
Placinta cu mere (daneza)
Pentru aluat se amesteca zahatul cu untul si cu oul pana avem o crema. Se pune drojdia putin muiata in lapte si faina si se...
Prajitura cu prune si alune
Se lasa afinele sa se scurga. Se amesteca brinza de vaci cu ouale uleiul si 100 g zahar. Se adauga faina, praful de copt si...
Prajitura cu afine
Se amesteca laptele cu drojdia si zaharul. Se lasa 15 min apoi se incorporeaza in faina impreuna cu untul topit. Se lasa...
Tarta cu struguri
Pentru aluat se pune untul si apa la fiert. Cind fierbe se pune faina toata odata si se amesteca pana se desprinde aluatul de...
Tarta spumoasa cu coacaze
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele foarte bine si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Perele taiate felii se...
Tarta cu pere si migdale
Pentru aluat se amesteca brinza de vaci cu toate celelalte ingrediente. Se intinde o foaie din aluat si se taie 12 patrate....
Bocelute cu brinza
Se separa ouale. Albusul se bate cu zahar, se amesteca cu galbenusele, faina, amidonul, praful de copt. Se pune in tava...
Rulada cu fructe de padure
Se pune drojdia in lapte cu o lingurita de zahar. Se lasa 20 min sa dospeasca apoi se amesteca cu faina, nucile, mierea,...
Prajitura fina cu mac
Se lasa fructele sa se scurga. Sucul obtinut se pune la fiert cu 2 linguri de zahar. Se adauga amidonul si se lasa sa se lege...
Prajitura trandafir
Se amesteca ouale cu zaharul si untul pina rezulta o crema. Se adauga restul iaurtul,scortisoara si stafidele. Se amesteca...
Muffins cu scortisoara
Mierea zaharul si smintina se freaca bine. Se adauga ouale pe rind si uleiul. Se amesteca foarte bine. Faina se amesteca cu...
Muffins cu smintina
Se face un amestec din lapte, drojdie si putin zahar. Se lasa sa creasca si apoi se amesteca cu faina, sare, untul moale, oul...
Tarta cu prune si scortisoara
Aluatul se dezgheata, se intinde si se coace apoi se taie in 4 felii egale. Gelatina se dizolva conform instructiunilor de...
Cremsmit cu capsuni
Se faramiteaza fursecurile si se amesteca cu untul moale. Se pun intr-o forma pregatita cu hartie pentru copt. Laptele se...
Tarta cu ciocolata si menta
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane