Apa si zaharul se pun la foc pina se face un sirop legat. Se adauga cacao, biscuitii si nuca. Aceasta compozitie se intinde...
Rulada cu nuca de cocosSe face un blat din prima compozitie – se bat bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rind galbenusurile, nuca, faina,...
Prajitura cu dulceata si crema nesIngredientele pentru umplutura se amesteca foarte bine intr-un castron si, daca iese un pic cam groasa, se mai adauga o...
Placinta cu branza dulce si stafideSe fierbe laptele. Cind clocoteste se pune rahatul taiat bucatele si se lasa pe marginea plitei pina se dizolva. Se adauga...
Prajitura cu biscuiti si nuciSe lasa aluatul sa se decongeleze. Se face un cerc din aluat. Se clateste cu apa o forma de tarat sau de tort si se asaza...
Tarta cu mere in aluat de foiSe spala lamaile si se da coaja pe razatoare. Se amesteca galbenusele cu ulei, coaja de lamiie, 100 g zahar, pina avem o masa...
Prajitura cu lamiieSe intind foile de aluat pe toata tava unsa, usor suprapuse. Se separa ouale. Galbenusle se amesteca cu smintina si zaharul...
Prajitura cu smintina si blat crocantSe amesteca mierea cu untul, oul, romul si zaharul praf pina se obtine o compozitie alba si cremoasa. Se adauga scortisoara...
Prajitura cu umplutura de ciocolata si nuciPentru blat, se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune blatul in tava patrata unsa. Se rad merele si se...
Prajitura cu mere si martipanSe bate spuma untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se inglobeaza ouale cand nu se mai simt cristalele de zahar. Se...
Tarta dubla cu visine si caiseSe amesteca cu ajutorul mixerului untul cu zaharul si brinza dulce. Se incorporeaza ouale, laptele si faina amestecata cu...
Prajitura speciala cu macSe amesteca untul spuma cu zaharul si oul. Se adauga faina, nucile macinate, sucul de lamaie si praful de copt. Se pune coca...
Prajituri cu ciocolata si fisticUn ou, faina, zaharul si untul moale se amesteca bine cu mixerul. Se pune acest amestec o ora la rece. Se intinde in forma...
Prajitura cu martipan si pereSe lasa aluatul sa se dezghete apoi se pune in forma de tarta si se coace 10 min. 150 g zahar, 100 g unt si sucul de lamaie...
Tarta cu pere si smochineFaina se framanta cu amidonul, untul, oul pana capata o consistenta cremoasa. Se formeaza o bila de aluat care se tine la...
Branzoaica cu afinePentru aluatul de tarta se framanta faina cu untul, zaharul, oul si sare. Se infasoara in folie aluatul si se da la rece 60...
Prajitura cu reventSe amesteca toate ingredientele foarte bine cu ajutorul mixerului si se lasa 10 min sa se odihneasca. Se face un sul din...
Prajituri rapide pentru ceaiSe bat albusele spuma tare cu zaharul. Se amesteca galbenusele cu ciocolata si sarea se incorporeaza usor albusele spuma,...
Rulada cu ciocolata si piersiciSe pune faina intr-un castron. Deasupra se toarna 250 ml lapte caldut. Se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lingurita de...
Prajituri cu mandarineSe cerne faina. O lingura de zahar, drojdia sfaramata, 75 ml lapte caldut se amesteca. Se adauga faina si se lasa 30 min la...
Prajitura cu caise si macDrojdia se amesteca cu 200 ml lapte caldut. Se pune faina, 100 g zahar, untul, coaja rasa de lamaie, 2 oua intr-un castron....
Prajitura cu miere si smantanaAlbusele se bat tare cu zaharul, sucul de lamaie si apoi se adauga pireul de castane si alunele tocate. Se lasa compozitia la...
Prajiturele cu castaneDin faina apa si sare se face un aluat care se bate bine apoi se lasa la odihnit. Se intind foi subtiri care se lasa sa se...
Strudel cu mereSe amesteca bine untul cu zaharul si oul. In acesta compozitie se adauga zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de...
Prajitura cu mere si glazura de albusSe bat ouale spuma cu apa si cu zaharul. Se adauga coaja rasa de lamaie, macul si faina amestecata cu praful de copt. se...
Prajitura cu piersiciSe amesteca faina cu untul mai moale, zaharul, oul si 2 plicuri de zahar vanilat. Se pune aluatul 2 ore la rece apoi se...
Tarta frageda cu prune glazurateDrojdia se amesteca cu putin lapte, o lingura de zahar si 3 linguri faina. Se lasa la dospit. Se amesteca apoi cu restul de...
Prajitura cu caise si migdaleSe amesteca zaharul cu untul si ouale puse pe rand. Se incorporeaza nucile, faina si praful de copt. Se pregateste o tava...
Prajitura rapida cu cireseSe amesteca untul cu zaharul si ouale pina rezulta o masa omogena. Se adauga laptele, migdalele si faina amestecata cu praful...
Prajitura cu migdale si fructe rosiiSe bat galbenusele cu zaharul si apa calda, se pun apoi albusele spuma tare, faina amestecata cu praful de copt. Amestecul se...
Sarlota cu pruneAluatul se lasa la dezghetat si se pudreaza cu zahar. Se pune in tava unsa cu margarina. Prunele se taie felii si se pun...
Prajitura cu prune si migdalePentru aluat: se amesteca cu mixerul untul, 80 ml lapte, ouale puse pe rind si zaharul. Cind avem o masa omogena se pun...
Prajitura cu cacao si visineSe bat bine ouale si se amesteca cu zaharul. Se toarna faina amestecata cu praful de copt. Se coace in tava dreptunghiulara...
Rulada cu lamaieSe pune faina ,sarea si margarina intr-un castron. Se omogenizeaza cu mana. Se separa oul. La galbenusul batut se adauga...
Placinta cu mere (daneza)Pentru aluat se amesteca zahatul cu untul si cu oul pana avem o crema. Se pune drojdia putin muiata in lapte si faina si se...
Prajitura cu prune si aluneSe lasa afinele sa se scurga. Se amesteca brinza de vaci cu ouale uleiul si 100 g zahar. Se adauga faina, praful de copt si...
Prajitura cu afineSe amesteca laptele cu drojdia si zaharul. Se lasa 15 min apoi se incorporeaza in faina impreuna cu untul topit. Se lasa...
Tarta cu struguriPentru aluat se pune untul si apa la fiert. Cind fierbe se pune faina toata odata si se amesteca pana se desprinde aluatul de...
Tarta spumoasa cu coacazePentru aluat se amesteca toate ingredientele foarte bine si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Perele taiate felii se...
Tarta cu pere si migdalePentru aluat se amesteca brinza de vaci cu toate celelalte ingrediente. Se intinde o foaie din aluat si se taie 12 patrate....
Bocelute cu brinzaSe separa ouale. Albusul se bate cu zahar, se amesteca cu galbenusele, faina, amidonul, praful de copt. Se pune in tava...
Rulada cu fructe de padureSe pune drojdia in lapte cu o lingurita de zahar. Se lasa 20 min sa dospeasca apoi se amesteca cu faina, nucile, mierea,...
Prajitura fina cu macSe lasa fructele sa se scurga. Sucul obtinut se pune la fiert cu 2 linguri de zahar. Se adauga amidonul si se lasa sa se lege...
Prajitura trandafirSe amesteca ouale cu zaharul si untul pina rezulta o crema. Se adauga restul iaurtul,scortisoara si stafidele. Se amesteca...
Muffins cu scortisoaraMierea zaharul si smintina se freaca bine. Se adauga ouale pe rind si uleiul. Se amesteca foarte bine. Faina se amesteca cu...
Muffins cu smintinaSe face un amestec din lapte, drojdie si putin zahar. Se lasa sa creasca si apoi se amesteca cu faina, sare, untul moale, oul...
Tarta cu prune si scortisoaraAluatul se dezgheata, se intinde si se coace apoi se taie in 4 felii egale. Gelatina se dizolva conform instructiunilor de...
Cremsmit cu capsuniSe faramiteaza fursecurile si se amesteca cu untul moale. Se pun intr-o forma pregatita cu hartie pentru copt. Laptele se...
Tarta cu ciocolata si mentaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.