Merele se curata de cotoare cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa ramina intregi, iar in spatiul ramas in locul cotoarelor se...
Mere coapte cu glazura de zahar arsSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca totul bine,...
Prajitura cu mere insiropataSe freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin sita. Se...
Patrate cu brinza de vacaIn tava de la cuptor se asaza fideaua (cataiful va iesi mai crocant) sau fulgii de porumb si peste fidea sau fulgi se toarna...
Cataif cu fulgi de porumSe fierb inabusit merele curatate si taiete felii, in putina apa. Cind s-au muiat se lasa putin sa se raceasca, se amesteca...
Prajitura din mere si brinza de vacaPe un platou de sticla se pune un rind de piscoturi inmuiate in rom diluat, apoi un strat de dulceata, dupa care piscoturi...
Prajitura din piscoturi de sampanie si diferite dulceturiSe spala merele, se sterg cu un prosop si se scoate casuta cu simburi. Se ia o cratita mai inalta, se unge cu unt, se...
Mere caramelizateSe prepara un blat din 6 albusuri bine batute cu 6 linguri de zahar; se adauga galbenusurile si faina; se unge tava...
Prajitura cu friscaUn pachet fulgi de porumb se prajesc in cuptor, intr-o tava. Se caramelizeaza 15 linguri zahar, se pun 3 linguri de apa si se...
Prajitura PorumbitaSe prepara o coca frageda din untul frecat cu zahar, amestecat cu galbenus si faina. Se coace, se lasa sa se raceasca putin,...
Tarta de piersiciBorsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de...
Prajitura cu mere si scortisoaraDin faina, ulei, drojdie, putina sare si lapte cit cuprinde, se face o coca nu prea tare care se lasa sa creasca pina isi...
Placintele cu brinzaCartofii, fierti cu o zi inainte, se curata si se rad. Se amesteca cu ouale, uleiul, zaharul tos, coaja de lamiie, sarea,...
Rulada cu marmeladaSe topeste untul si se unge cu acesta o tava de copt cu dimensiunile 20 x 30 cm, apoi se presara zahar tos. Se aseaza...
Tarta tartin cu banane caramelizateSe preincalzeste cuptorul la semnul 4/180 gC (foc mare). Se intinde aluatul intr-o forma de copt, rotunda (cu diametrul de 20...
Tarta cu mureVisinile se spala, se scot simburii, se presara cu zahar si se lasa aproape o ora. In acest timp, se prepara un aluat din...
Placintele cu visineUntul se freaca cu 100 gr. zahar, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma, amestecand usor, de...
Placinta cu visineSe cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea....
Strudel cu visineVisinile, curatate de simburi, se presara cu zahar si se tin o ora la rece. Untul se freaca cu zaharul si sarea pina devine o...
Tarta de visinePentru aluat: se freaca margarina cu 2 linguri de zahar, una de apa, una de otet si faina cit cuprinde, ca sa iasa o coca...
Prajitura cu brinza dulce (KaeseKuchen)Se pregateste un aluat subtire din vin, faina, putina sare si oua. In acest aluat, se inmoaie rondele de mere si se prajesc...
Mere in rochite galbeneSe spala ciresele cu codita. Se amesteca faina, berea, untdelemnul si galbenusurile. Se bat pina se obtine un aluat cu...
Cirese in aluatCiocolata de casa cu vanilie este o reteta de ciocolata de casa pe care o puteti pregati foarte rapid. Pentru aceasta reteta...
Ciocolata de casa cu vanilieAlbusurile se bat spuma cu 200 gr. zahar si se pun pe rind galbenusurile frecate inainte cu 200 gr. zahar si coca-cola,...
Prajitura cu nuca de cocos si colaReţetă de preparare a papanaşilor. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti in unturaSe freaca galbenusul cu o lingura de zahar si sare, pina se dizolva cristalele de zahar, apoi se amesteca cu albusul batut...
Savarina cu frisca de albusSe freaca bine ouale cu zaharul, se amesteca cu laptele, se pune la fiert la foc foarte mic, amestecind in tot timpul...
Sarlota de ciocolataZaharul, laptele si uleiul se dau in clocot; se toarna faina odata, se asteapta pina da din nou in clocot si se amesteca...
Prajitura cu mere "a la Dnul Cosma"Foile: se separa albusurile de galbenusuri, apoi albusurile se bat spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se...
Rulada cu foi si crema de ciocolataSe freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema consistenta. Se adauga, apoi, treptat, faina, zaharul vanilat si...
Delicii cu nucaPiscotul: se freaca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, se adauga lamiia, praful de copt si faina, dupa aceea...
Prajitura MusuroiSe curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu putin zahar pudra...
Portocale in pijamaSe fierb cartofii, cu o zi inainte, in coaja. A doua zi, se rad pe razatoarea mica. Merele se rad pe razatoare, se amesteca...
Prajitura de cartofi cu mere (dietetica)Se freaca untul cu zaharul si galbenusul, se adauga treptat faina, nucile si zaharul vanilat, amestecindu-se bine. Se iau din...
Fursecuri cu nuciIntr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau...
Baclava cu sirop de romSe freaca albusurile spuma cu zaharul turnat in ploaie, se freaca apoi galbenusurile cu albusurile, dar numai unul cite unul...
Prajitura "desteapta"Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu untul topit, se adauga putin bicarbonat si sare si se amesteca cu grija cu...
Prajitura cu mereSe bat cele 7 galbenusuri cu zahar pina devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, cele 10 linguri de faina,...
Prajitura cu vanilie si lapteSe amesteca smintina cu zaharul si se imparte in doua. In prima parte se pune bicarbonat si sare dupa gust, faina si se...
Prajitura cu smintinaColtunasii cu brinza se pot servi si cu sirop de fructe. Daca vrei sa prepari dulciuri delicioase, incearca aceasta reteta.
Coltunasi cu brinza de vaciSe mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pina cind volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta...
Pandispan cu marmeladaCrema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa...
Prajitura metruSe freaca galbenusurile cu zaharul pudra pina se inalbesc (devin albe), se adauga faina amestecata cu zahar vanilat si...
Prajitura cu vanilieUn desert delicat, ca o dupa-amiaza de vara, aceste pricomigdale te vor duce cu gandul la celebrele macarons. Se topesc in...
Pricomigdale/macaronsSe desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batind bine se toarna treptat faina; dupa...
Papanasi cu mereCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.