Se face din cafea o esenta tare. Se amesteca cu zaharul. Se desparte jumatate din sirop si se da la o parte. In cealalta...
Bomboane de cafea cu nuci
Se freaca untul (cu mixerul). Se amesteca in unt zaharul, zaharul pudra, oul, cacaoa, laptele. Praful de copt se amesteca cu...
Prajitura americana cu ciocolata
Se amesteca untul, zaharul, zaharul pudra intr-un castron pina la o consistenta cremoasa. Se adauga fulgii de ovaz. Se bate...
Prajituri americane
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga grisul presarat si albusurile batute spuma. Daca compozitia este prea tare se...
Savarina de gris
Din ingredientele pt. blat se face un aluat, care se intinde intr-o forma de tarta si se da la cuptor 15 minute. Crema: se...
Tarta cu lamiie
Se amesteca bine 4 galbenusuri, 1 ou intreg, mierea, zaharul si scortisoara, pina cind compozitia se ingroasa. Din cele 4...
Rulada cu miere si gris
Blat: se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga zaharul si galbenusurile frecate cu ulei; se adauga faina si romul...
Prajitura cu crema de lapte
Se amesteca untul cu zaharul, drojdia, oul, smintina si faina cit cuprinde. Se face o coca potrivit de moale. Se intinde o...
Cornulete de rahat
Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Faina, zaharul, margaina taiata in bucatele si galbenusul se amesteca. Se lucreaza...
Prajituri Tosca
Totul se amesteca foarte bine si se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dupa ce se scoate din...
Prajitura cu mere rapida
Din zahar, lapte si cacao, se fierbe un sirop foarte gros, care se lasa sa se raceasca. Intre timp, untul se freaca spuma si...
Prajitura cu biscuiti
Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, faina, coaja de lamiie rasa si la urma albusurile...
Prajitura spornica
Cuptorul de incalzeste la 170 grade. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se bat cu mixerul timp de 5 minute. Se...
Prajitura rapida
Se pregateste un aluat cu faina, drojdia farimitata in putina apa, galbenusurile si 100 gr. de unt moale, zaharul, coaja rasa...
Colomba de Paste
Merele se curata si se taie bucati. Se pun intr-un castron cu zaharul si zeama de la o lamiie, se lasa 2-3 ore, apoi se...
Strudel cu mere aromat
Se rade morcovul pe razatoarea mica, se freaca cu zaharul si se pune la calit. Dupa ce a scazut zeama, se adauga margarina si...
Prajitura cu morcov
Se intind cite doua foi (suprapuse), se unge putin cu ulei, se presara brinza, se increteste ca un evantai (cum facem din...
Placinta creata
Se dau prin masina de tocat carne biscuitii si nucile, apoi se pun intr-un castron. Separat, se prepara intr-un ibric, pe...
Cartofi de biscuiti
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smintina si apoi treptat in ploaie faina si se amesteca bine. La...
Prajitura cu mere si smintina
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga 250 gr. zahar si se bat in continuare. Se...
Prajitura cu crema de vanilie
Se face coca, se imparte in bucati egale, se intinde fiecare foaie, se unge cu ulei, se presara dovleacul crud dat la robot...
Rulou cu dovleac
Se prepara la rece. Se pune ciocolata taiata marunt pe masina intr-un castron sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, se ia...
Bombe de ciocolata
Se inmoaie usor biscuitii in lapte si se asaza unul linga altul pe un platou dreptunghiular. Se prepara crema: se freaca...
Prajitura necoapta din biscuiti cu crema de fructe
Se bat albusurile spuma cu un virf de cutit de sare, pina se ingroasa, apoi se adauga zaharul si galbenusurile, batindu-se in...
Prajitura cu capsune sau fragi
Se face un aluat din faina, ulei, sare, apa. Se framinta bine, apoi se bate de masa pina prezinta goluri in sectiune. Se lasa...
Scutecele Domnului
Blatul: Se bat 6 albusuri spuma (cu 50 gr. zahar). Se freaca 50 gr. zahar cu 4 galbenusuri si se incorporeaza jumatate din...
Prajitura cu dulceata de visine
Se face un aluat de clatite din lapte, oua, un praf sare, vanilie, faina. Se curata merele de coaja, se dau prin razatoarea...
Placintele cu mere
Aluatul: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se...
Tarta de ciocolata
Tiramisu reţetă clasica Se freaca galbenusurile si zaharul pina ce amestecul incepe sa capete culoare alba. Se adauga...
Tiramisu reţetă clasica
Se curata merele de coaja, se taie jumatati, se curata la mijloc de seminte si se umplu cu zahar. Intr-o tava de aluminiu,...
Prajitura cu mere aromata
Se amesteca brinza de vaci cu oul, vanilia, grisul si un pic de sare. Se modeleaza bilute din acest amestec si se fierb in...
Papanasi aromati
Malaiul se opareste cu laptele clocotit si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu 4 galbenusuri frecate bine cu zaharul...
Prajitura cu malai si drojdie
Se prepara o coca de placinta din cantitatea de faina si se imparte in doua. O parte se asaza in tava. Merele rase, scazute...
Tarta cu mere si bezea
Se face un blat normal de pandispan din 6 oua, faina si zahar, se coace la foc mic si cind este gata se raceste si se taie...
Prajitura zeilor
Tiramisu reţetă cu frisca Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se...
Tiramisu reţetă cu frisca
Mierea, galbenusurile, zaharul si apa se bat, pina cind compozitia se albeste si creste. Se adauga grisul cu scortisoara,...
Rulada cu crema de ciocolata
Foile: se amesteca toate ingredientele, dupa care aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se fac trei foi care se coc pe...
Prajitura de Craciun
Se amesteca untul cu zaharul pudra si laptele praf. Dupa ce s-a omogenizat bine si s-a obtinut o pasta fina, se pune nuca de...
Rafaello cu alune
Se face un blat din albusurile de la cele 6 oua batute spuma, se adauga pe rind zaharul, nuca macinata, faina, praful de...
Prajitura cu crema de ciocolata
Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu...
Prajitura cu brinza si budinca de vanilie
Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor adaugind faina, putin...
Rulada cu marmelada (sau dulceata)
Merele curatate se dau pe razatoare, se amesteca cu zaharul, alunele macinate, stafidele, coaja rasa si zeama de lamiie si...
Desert din mere crude
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare....
Papanasi moldovenesti
Reţetă de preparare a papanaşilor. Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine brinza de vaci, faina, ouale, grisul si...
Reţetă de preparare a papanaşilor fierți muntenești
Se amesteca ouale cu zaharul foarte bine, de preferat ar fi ca zaharul sa fie pudra. Se adauga margarina si se continua sa se...
Prajitura cu malai
Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de...
Baclava cu lamiie
Zaharul cu ouale se bat bine pana se obtine o crema, la care se adauga margarina topita, smintina, zeama de lamiie, faina in...
Prajitura cu frisca
Margarina, zaharul, laptele si cacao se ameseca pe foc pina ce devine o pasta omogena. Cind s-a topit zaharul se ia de pe...
Negresa de la Bunica
Se amesteca bine margarina cu zaharul pina devine o crema spumoasa. Se aduga galbenusurile, faina, zeama de lamiie si doua...
Prajitura cu spuma
Galbenusurile se freaca cu 150 gr. zahar, apoi se amesteca cu untdelemn, lapte si faina, cacao, praf de copt nestins. Se...
Prajitura simpla
Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 8 galbenusuri se amesteca cu untdelemnul, putin cite putin, pina ia aspectul unei...
Prajitura cu fructe
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane