Se freaca galbenusurile cu o cana de zahar, se incorporeaza ulei, zahar, cacao si faina stinsa cu amoniac. Se bate bine....
Prajitura "Zi si noapte"Crema: 1/2 lapte si 3 linguri de faina se amesteca si se pun intr-un vas pe foc, amestecindu-se cu telul pina se obtinem o...
Prajitura "Alba ca zapada"Se inmoaie usor biscuitii in laptele indulcit si se asaza unul linga altul pe un platou drptunghiular. Se prepara crema: se...
Prajitura de biscuiti cu crema de fructeCartofii bine spalati se pun la fiert in coaja. Cind sint gata, se curata si se strivesc cu presa de strivit cartofii, sau,...
Galuste cu pruneSe cern toate ingredientele uscate impreuna. Se amesteca margarina, mierea si galbenusurile, smintina, ingredientele uscate,...
NapolitaneBlat: Acest aluat se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Crema: Se ia de pe foc si se adauga un pachet de unt si esenta...
Prajitura "Petre "Se face un aluat din cele aratate, se lasa sa se odihneasca ½ ora. Se imparte apoi aluatul in trei parti egale. Se intind...
Patrate cu crema de migdaleSe freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cite un ou si se freaca mai departe, se pune faina, in acelasi timp cu laptele. In...
Prajitura cu crema de nuciSe pun toate ingredientele (mai putin faina) intr-un vas, se amesteca bine si apoi se adauga faina. Trebuie sa iasa ca un...
Prajitura cu dulceataSe arde zaharul se adauga untul, se da la o parte, se pune nuca, apoi cele doua oua amestecindu-se repede. Crema se pune...
Prajitura rapida de foi "Lica"Se freaca brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se...
Papanasi prajitiSe curata prunele de simburi si pielite, se presara cu putin zahar si scortisoara pisata si se lasa sa stea. Se face un aluat...
Prajitura cu pruneSe amesteca faina cu untul, zaharul, sarea si apa. Se prepara o coca nisipoasa cu care se tapeteaza o forma rotunda de tarta....
Tarta cu pereSe pun foile de napolitana putin in cuptorul caldut, sa se usuce, altfel nu se pot taia. Intre timp, se amesteca toate...
Prajitura cu foi de napolitanaSe freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smintina si apoi treptat, in ploaie, faina si se amesteca bine. La...
Prajitura cu mere sferturiSe pune faina cuib pe planseta de lucru. La mijlocul fainii se pun o lingura de apa, galbenusurile, untul, sarea, o lingurita...
Prajitura cu mere feliiSe freaca untura cu zaharul si vanilia, apoi se adauga smintina, drojdia dizolvata in putin lapte si praful de sare. Se...
CorabioareSe freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de...
Cornete cu frisca sau cremaSe curata dovleacul de coaja si seminte, se taie bucatele, se fierbe cu putina apa, zahar si sare. Cind este pe jumatate...
Desert din dovleacSe freaca galbenusurile cu zaharul ca o crema, se adauga faina si cacao, iar dupa ce s-a amestecat bine, spuma de albusuri....
Rulada cu friscaSe topeste margarina, dupa care se adauga 250 gr. zahar, se amesteca in continuu pina se topeste zaharul, se lasa putin la...
Prajitura caramelSe freaca zaharul cu untul si vanilia taiata marunt. Se adauga smintina si untul amestecind bine, apoi bicarbonatul. Se...
Prajitura cu visine pufoasaAluatul: Cartofii, grisul, oul, faina, sarea se amesteca bine pina devine un aluat mai lipicios, ce se poate intinde. Se...
Galuste cu prune cu aluat cu grisSe pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se...
Choux a la crème (Gogosi cu crema)Se face aluatul si se lasa la rece 1-2 ore, apoi se intinde o foaie grosuta, se taie patrate, se pun la mijloc citeva visine,...
Plicuri cu visineSe trece prin sita brinza de vaca, se amesteca cu cele doua galbenusuri rascoapte, trecute de asemenea prin sita si cu cele 3...
Prajitura cu zmeuraSe rumenesc taiteii intr-o tigaie cu unt incins. Se asaza intr-o tava in strat egal, se acopera cu un sirop si se tin in...
Cataif cu frisca1. Se amesteca malaiul, faina, praful de copt, bicarbonatul intr-un castron. 2. In alt castron se amesteca oul, iaurtul si...
Muffins-aperitivApa si zaharul se fierb, amestecind din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie...
Baclava turceascaSe dizolva zaharul in apa, se face un sirop gros (pe foc). Se incorporeaza laptele si cacao in siropul racorit. Se adauga...
Ciocolata de casa cu alune si stafideSe separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se...
Prajitura cu visineSe bat margarina cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga sarea, ouale, praful de copt si faina. Apoi se adauga laptele,...
Prajitura nougatSe face o coca din toate ingredientele si la sfirsit sa adauga visinele si nucile. Se pune coca intr-o forma si apoi in...
Prajitura de ciocolataSe fierb castanele in lapte pina sint moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza. Se bate...
Prajitura de castaneGalbenusurile si zaharul se pun intr-un castron si se bat bine cu telul ½ ora. Se adauga ciocolata rasa, faina si se mai...
Rulada de ciocolataSe bat margarina, zaharul, sarea spuma. Se adauga ouale, faina si praful de copt. Se unga o tava cu margarina si se pune coca...
Prajitura de martipanSe amesteca zaharul cu albusurile. Daca se folosesc mere(13-14 mere potrivite) se curata de coaja, se rad si se amesteca cu...
Prajitura cu fructe si bezeaPrajitura Albina, cu miere si gem este o prajitura de casa foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Este o...
Prajitura albina (cu miere si gem)Brinza data prin sita sau sfarimata cu furculita se amesteca cu faina si grisul. Se adauga ouale intregi, sarea si se...
Papanasi cu gris si smintinaBrinza de vaci se da prin sita, se freaca apoi cu un ou, faina, smintina, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust. Se...
BrinzoaiceSe freaca cele 7 galbenusuri cu 5 linguri de zahar cu sarea si zaharul vanillat. Dupa omogenizare, se adauga untul moale la...
Prajitura inteligenta1. Se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se deseneaza 24 cercuri, circa 7 cm in diametru pe hirtia/hirtiile pergament care...
Prajituri SchwarzwaldSe face amestecul foilor si se coc 4 foi pe dosul tavii. Se fierbe laptele cu faina si se da la rece. Se amesteca 250 g zahar...
Prajitura cu crema de lamiieCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.