Toate mancarile de pui cu sos si zarzavat se pot face si din gaina. Mancarile de gaina sunt foarte gustoase si se servesc calde.
Mancari de gaina
Pentru ostropelul de rata cu ceapa si usturoi se curata rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu...
Ostropel de rata cu ceapa si usturoi
Pentru rata cu masline si ceapa se prajesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura. Daca rata este grasa, se pune...
Rata cu masline si ceapa
Pentru mancarea de pui cu masline se taie puiul in bucati potrivite. Se sareaza si se prajeste in ulei. Se scoate intr-o...
Mancare de pui cu masline
Pentru puiul cu ciuperci si arpagic se pun bucatile de pui la fiert. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodeniile si sarea. Se...
Pui cu ciuperci si cu arpagic
Pentru puiul la tava cu unt se curata puii, se spala si se sareaza. Se pun intr-o tava potrivita, cu putin unt. Se dau la...
Pui la tava cu unt
Pentru puii rumeniti in tigaie se curata puii, se taie in bucati si se sareaza. Se pun bucatile in unt sau in untura...
Pui rumeniti in tigaie
Pentru pui pane simplu se prajesc bucatile de pui la fel ca snitelul vienez. Veti avea nevoie de 2 pui mici, faina, oua,...
Pui pane simplu
Pentru pui simplu la frigare carnea este curatata si sarata, iar apoi pusa la frigare. Se leaga bine cu sfoara, pentru a nu...
Pui simplu la frigare
Ciulamaua de pui cu legume se pregateste la fel cu ciulamaua de vitel cu deosebire ca puiul se fierbe mai putin decat carnea...
Ciulama de pui cu legume
Pentru papricas simplu de pui se taie puiul bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura. Se prajeste separat in...
Papricas simplu de pui
Pentru pilaful de pui cu ceapa, puiul taiat bucati se fierbe in apa cu o ceapa si putina sare. Bucatile de pui trebuie sa fie...
Pilaf de pui cu ceapa
Pentru anghemahtul de pui cu lamaie se fierb bucatile de pui la fel ca pentru pilaf. Se face separat un rantas alb dintr-o...
Anghemaht de pui cu lamaie
Pentru puiul cu bame si vin se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, se adauga o ceapa tocata si un praf de...
Pui cu bame si vin
Pentru puiul cu marar si dovlecei se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, cu o ceapa taiata marunt si faina. Se...
Pui cu marar si dovlecei
Pentru puiul cu conopida si smantana se prajesc usor bucatile de pui cu unt si cu o ceapa rasa, se asaza in cratita. Se...
Pui cu conopida si smantana
Pentru puiul cu ciuperci se prajesc usor bucatile de pui intr-o cratita cu o lingura de unt si o ceapa rasa. Se adauga...
Pui delicios cu ciuperci
Pentru puiul cu rosii se inabusa bucatile de pui intr-o cratita cu unt. Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt, se...
Pui delicios cu rosii
Pentru puiul cu smantana si marar se inabusa in unt bucatile de pui. Se pune sare. Se adauga cate putina apa si se lasa sa...
Pui cu smantana si marar
Pentru frigaruile de rinichi de purcel se curata rinichii fara sa se scoata grasimea care ii inveleste. Se taie in doua in...
Frigarui de rinichi de purcel
Pentru ugerul pane se fierbe ugerul pana se fragezeste, in apa cu sare, o ceapa, frunza de dafin, si piper. Dupa ce s-a...
Uger pane
Pentru pui cu mazare verde si marar puiul curatit se spala in mai multe ape si se taie in sase sau opt bucati potrivite. Se...
Pui cu mazare verde si marar
Pentru puiul cu mazare pastai se curata pastaile de mazare ca si fasolea verde, se spala. Se prajesc usor bucatile de pui in...
Pui cu mazare pastai
Pentru puiul cu fasole verde si bulion se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, se adauga o ceapa data pe...
Pui cu fasole verde si bulionPui Teriyaki este o delicioasa mancare cu carne. Teriyaki denumeste de fapt un stil de gatit specific bucatariei japoneze.
Pui Teriyaki
Pentru mancarea de rinichi se curata rinichii de pielita, se spala in mai multe ape, se taie in doua in lungime, se scoate...
Mancare de rinichi de porc si vitel
Pentru mancarea de rinichi cu creier se curata rinichiul, se taie felii. Se curata de asemenea un creier de vitel, se spala...
Mancare de rinichi cu creier
Pentru mancarea de rinichi cu ciuperci se pregatesc atat rinichii, cat si sosul, ca pentru mancarea de rinichi. Ciupercile se...
Mancare de rinichi cu ciuperci
Pentru ciulamaua de rinichi de vitel sau vaca se face un sos alb de faina, prajind usor o lingura de faina intr-o lingura de...
Ciulama de rinichi de vitel sau vaca
Pentru rinichii fripti cu sos de mustar se curata de pielite doi rinichi de vitel, se spala si se usuca cu o carpa. Se lasa...
Rinichi fripti cu sos de mustar
Pentru rinichii de vitel prajiti se curata rinichii, se taie felii destul de subtiri. Se infierbanta o lingura de untura. Se...
Rinichi de vitel prajiti
Pentru budinca de ficat se curata ficatul de pielite si de vine. Se da de doua ori prin masina, impreuna cu doua chifle...
Budinca delicioasa de ficat
Pentru ficatul prajit in tigaie ficatul nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte si apoi...
Ficat prajit in tigaie
Pentru ficatul la gratar cu unt si patrunjel se curata ficatul si se taie felii cat mai egale ca grosime. Se presara cu putin...
Ficat la gratar cu unt si patrunjel
Pentru frigaruile de ficat cu slanina se curata ficatul, se taie in felii de grosimea degetului, iar fiecare felie in patrate...
Frigarui de ficat cu slanina
Pentru limba umpluta cu sos de smantana se fierbe limba. Se curata de piele si se taie grasimea si carnea dinspre gatlej,...
Limba umpluta cu sos de smantana
Pentru limba pane cu ceapa si patrunjel se fierbe limba, se curata de piele si se taie felii subtiri. Se dau prin faina, ou...
Limba pane cu ceapa si patrunjel
Pentru ficatul de vitel ianbusit se curata ficatul de pielita de deasupra. Se impaneaza cu cateva bucatele de slanina. Se...
Ficat de vitel inabusit
Pentru creier de vita fiert inainte de a fi curatit, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa tot...
Creier de vita fiert
Creierul pane se pregateste foarte usor si este foarte bun. Aveti nevoie de 1 creier de vaca sau 2 creieri de vitel.
Creier pane de vita
Pentru creierul cu rosii la cuptor se curata creierul si se fierbe. Se taie felii subtiri. Se curata de asemenea cateva...
Creier cu rosii la cuptor
Pentru limba rasol cu ceapa si patrunjel se spala limba in mai multe ape, frecand-o cu putin malai pentru a se lua toata...
Limba rasol cu ceapa si patrunjel
Pentru limba cu sos de smantana se fierbe limba, se curata de pielita, se taie felii si se asaza in cratita. Se prajeste in...
Limba cu sos de smantana
Pentru limba delicioasa cu sos de rosii se fierbe limba si se pregateste sosul ca pentru limba cu sos de smantana inlocuind...
Limba delicioasa cu sos de rosii
Sarmalele cu carne de purcel este o mancare cu carne delicioasa si se face la fel cu sarmalele cu varza dulce. Se servesc...
Sarmale cu carne de purcel
Pentru lintea cu costita afumata se alege lintea, se spala si se pune intr-o cratita cu apa rece sa fiarba pe jumatate.
Linte cu costita afumata
Pentru pulpa de porc cu chimen la cuptor se sareaza un but de porc (pulpa dinapoi) si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se...
Pulpa de porc cu chimen la cuptor
Pentru cotletele de purcel la gratar se taie cotletele de grosimea degetului. Cand sunt prea grase, se curata de grasime, se...
Cotlete de purcel la gratar
Pentru felii de parizer pane se taie feliile de parizer potrivit de groase si se indeparteaza pielita dimprejur; se dau prin...
Felii de parizer pane
Pentru pulpa de berbec la tava cu usturoi se alege totdeauna carne de berbec tanar si care nu miroase. Totusi, carnea de...
Pulpa de berbec la tava cu usturoi
Pentru cotletele de berbec la tigaie se taie cotletele de grosimea degetului. Se curata de grasime si de pielita din lungul...
Cotlete de berbec la tigaie
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori