Se prepara un piureu mai gros de rosii, punindu-le sa fiarba taiate bucati si apoi strecurate. Separat se fierb 100 g...
Sufleu de patlagele rosii
Un avocado copt(moale) se curata, se scoate simburele. Se paseaza bine cu o furculita si se adauga sarea, piperul si otetul;...
Piure de Avocado
Se curata guliile de coaja, se scobeste miezul. Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga orezul, se stinge cu supa de...
Gulii umplute cu orez
Ceapa taiata felii se inabusa in unt, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate in bucati. Se lasa pina scade apa. Se...
Tocanita de ciuperci si rosii
Se oparesc vinetele, se taie felii mai groase in lungime, se asaza in cratita sau in tava peste un rind de rosii curatate de...
Vinete cu sos de rosii
Se spala vinetele, se inlatura cotorul si se taie in sferturi in lungime, apoi fiecare sfert in doua(pe latime). Bucatile de...
Vinete in smintina
Se asaza in cratita un rind de fasole, curatata si spalata, un rind de ceapa taiata marunt, un praf de faina, sare, verdeata...
Fasole verde cu sos de rosii
Se fierbe conopida. Se prepara un sos alb mai gros, stins cu zeama in care a fiert conopida si se amesteca cu brinza. Se unge...
Conopida cu sos alb la cuptor
Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se scutura bine semintele din fiecare ardei. Vinetele coapte, curatate si...
Ardei cu umplutura de vinete si ou
Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga faina, se stinge cu apa clocotita cu sare. Se adauga fasolea taiata in doua, se...
Fasole verde sau tucara cu sos de rosii si masline
Se spala lintea si se pun la fiert, cind apa da in clocot se strecoara si se pune alta apa, curata, se adauga rosiile, sarea,...
Linte cu orez
Se spala vinetele, se taie cotorul si se taie pe jumatate in lungime. Se freaca partea din interior cu sare si se lasa 1/2...
Vinete umplute.
Se desface conopida in buchetele, se spala si se opareste cu apa clocotita si sare. Ceapa taiata marunt se lasa intr-o...
Mincare de conopida
In laptele diluat cu apa, clocotind se toarna malaiul in ploaie; se amesteca bine pina se ingroasa, se adauga uleiul si...
Romburi din malai cu sos de rosii
Se curata fasolea, se spala si se pune in apa fierbinte. Dupa ce da citeva clocote, se scurge apa. Intr-o cratita se prajeste...
Fasole verde cu rosii
Se aleg 4-5 rosii mai mari, li se taie capacul si se scobesc in interior. Soia se pune in 800 ml de apa clocotita cu delikat,...
Rosii umplute cu soia
Se pune ceapa cu sare, ulei si apa sa fiarba pina scade. Se adauga fasolea curatata de codite, se umple cu apa fierbinte si...
Mincare de fasole grasa
Se curata si se taie in bucati fiecare leguma in parte. Intr-o cratita mare se pune la incins uleiul, in care se inabusa apoi...
Ghiveci de legume
Se taie vinetele pe lungime si latime in opt, se oparesc cu apa clocotita si se tin 15 minute sub presa(se asaza pe o...
Vinete preparate greceste
Intr-o cratita se prajeste ceapa in unt pina cind se ingalbeneste. Se adauga mazarea, rosiile curatate de pielita si seminte...
Mazare cu rosii
O ceapa tocata marunt se rumeneste usor in untura. Se adauga orezul spalat, se prajeste si se stinge cu laptele. Se lasa pe...
Dovlecei umpluti cu orez
Se curata, se spala si se pune la fiert fasolea cu putina sare. Cind este gata, se strecoara si se lasa la o parte. Intr-un...
Sufleu de fasole verde
Se prepara andivele natur. Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit...
Andive gratinate
Se curata ceapa, morcovul, patrunjelul, dovleacul. Dovlecelul se curata de simburi (daca are simburi)si se da pe razatoare,...
Mincare de dovlecei cu legume
Se curata, se spala si se fierb dovleceii. Se lasa in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa (cel putin ½ ora), apoi...
Chiftelute de dovlecei
Se taie dovleceii bucati si se fierb in apa sarata citeva minute, se strecoara bine si se dau prin masina de tocat, se...
Sufleu de dovlecei cu smintina
Se fierbe conopida in apa sarata, se scurge cind este gata si se lasa la o parte. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu...
Sufleu de conopida
Se curata andivele de foile ingalbenite, se taie cotorul. Se oparesc 10 minute in apa clocotita nesarata. Se varsa in...
Andive natur
Se bat oale cu laptele si se adauga dovlecelul si telemeaua rase pe razatoarea mare. Se pune faina astfel incat compozitia sa...
Clatite cu dovlecei
Din spanac se face un pireu. Se freaca galbenusurile cu sarea, se adauga pireul de spanac si faina, apoi albusurile batute...
Rulada de piure de spanac
Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se...
Iahnie de fasole cu afumatura
Se face un aluat de clatite, mai consistent(in care se pune un praf de sare). Se foloseste doar un singur ou. Se coc usor, in...
Clatite cu oua si spanac
Se face coca si se pune intr-o forma rotunda. Se prajeste slanina in margarina si se adauga ceapa taiata marunt. Se...
Placinta de ceapa a la Stuttgart ( Stuttgarter Zwiebelkuchen )
Se caleste ceapa taiata marunt, se inabusa si se adauga salata felioare , sare si piper. Se lasa citeva minute sa fiarba...
Mincare de salata verde cu smintina
Spanacul curatat si bine spalat se fierbe in apa clocotita cu sare si un praf de bicarbonat, peste care s-au turnat mai...
Budinca de spanac cu smintina
Se curata spanacul, se spala, se opareste cu apa clocotita, se scurge bine, se toaca si se inabusa pe foc cu putin ulei. Se...
Sufleu de spanac cu piine
Se aleg frunzele mari. Se prepara un sos alb gros: se incalzeste pe foc untul fara a se ingalbeni, se amesteca cu faina, se...
Rulouri de spanac umplute
Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte si se taie in fisii. Se incinge uleiul in tigaie, se...
Manaman ( reteta turceasca pentru mic dejun)
Se fierbe la aburi conopida. Se taie in bucatale de 2-3 cm. Pastrama ( sau afumatura) se taie in bucati de 2-3 cm. Cascavalul...
Caserola de conopida cu pastrama
Se inmoaie feliile de piine in lapte. Se spala citeva ciuperci si se pun la fiert. Cind sint gata se trec prin masina de...
Budinca de ciuperci cu verdeata
Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in multe ape si se pun in apa clocotita. Se fierbe pina se moaie bine. Se scurge de...
Pireu de spanac
Se fierbe morcovul, patrunjelul si o ceapa intr-un litru de apa cu sare si se strecoara. In aceasta zeama se fierbe mazarea....
Pilaf de mazare cu ciuperci
Se curata, se spala si se taie telina felii groase de un centimetru. Se da prin faina fiecare felie si se prajeste in ulei....
Mincare de telina
Se aleg urzicile, se spala in multe ape si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba pina se moaie, se scurg de...
Urzici batute
Ciupercile curatate se taie bucati, se sareaza, se inabusa cu ceapa calita in ulei. Se presara un virf de cutit de boia si se...
Tocanita de ciuperci
Se alege, se spala si se moaie fasolea din ajun. A doua zi se pun la fiert, se lasa sa dea citeva clocote, apoi se scurge apa...
Fasole batutaBudinca de clatite cu spanac este un aperitiv delicios sau pranz sanatos, pe placul intregii familii.
Budinca de clatite cu spanac si cascaval
Se curata telinele, se spala, se taie fiecare in opt parti si se pun la fiert in apa sarata. Cind sint aproape moi, se scurg...
Mincare de telina cu ciuperci
Se taie felii ciupercile si ardeii, prazul se taie rondele (de marimea 3-4 cm) dupa care rondelele se taie felii subtiri (pe...
Ciuperci cu legume
Morcovii curatati si spalati, se fierb in apa putin sarata pina se moaie bine. Se scurg de apa si se strivesc cu presa de...
Budinca de morcovi cu unt
Ciupercile curatate se taie bucatele mici, se sareaza si se inabusa in unt pina se moaie. Se racesc, apoi se amesteca cu...
Galuste din ciuperci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori