Prazul se curata, se fierbe si se toaca (nu prea marunt). Separat, se prepara un aluat din oua, faina, lapte si sare. Se...
Bulete de praz
Se curata prazul, se taie bucati si se fierbe in apa cu sare. Apoi se strecoara si se asaza intr-o salatiera. Separat, se...
Rasol de praz
Curatam si spalam bine prazul de tulpina si frunze. Se taie bulbul bucati de 6-8 cm lungime, care se oparesc timp de cateva...
Praz a la grec
Radacinile de praz se spala si se taie bucati, se fierb in apa clocotita, cu sare, dupa care se strecoara si se asaza intr-un...
Praz cu cascaval
Fasolea se curata, se spala, se taie in bucati de 2-3 cm, Se fierbe 1 l apa rece impreuna cu foaia de dafin, cu putina sare...
Fasole verde scazuta
Spanacul se curata, se spala si se opareste, dupa care se toaca marunt. Se adauga untul, faina, smantana si se potriveste de...
Budinca de spanac
Curatam, spalam si oparim spanacul in apa clocotita, lasandu-se pe foc circa doua minute. Il strecuram si apoi se toaca...
Mancare de spanac cu branza
Slanina se taie in cubulete mici, se prajeste pana se lasa untura in care se prajeste incet ceapa rosie taiata marunt. Cand...
Gulas de fasole
Se taie vinetele rondele de 1 cm grosime, dupa care se pune intr-o sita si se presara cu sare, intorcandu-se din cand flnd de...
Vinete umplute pane
Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar miezul se toaca bine. Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie...
Vinete cu legume
Se taie vinetele felii sau rondele, se sareaza si se lasa sa se scurga bine. Se trec, apoi, prin faina, ou si pesmet si se...
Vinete prajite
Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime. Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins. Se toaca...
Musaca de vinete
Se taie vinetele rondele de un centimetru grosime. Se sareaza, se lasa la scurs, dupa care se trec prin faina si se prajesc...
Vinete portugheze
Se taie vinetele rondele, se presara cu sare si se lasa deoparte 10-15 minute. Apoi se storc si se sterg cu un servet curat,...
Vinete de post
Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua plansete,...
Vinete cu telemea
Rondelele de vinete la cuptor sunt o mancare delicioasa pentru care aveti nevoie de 3 vinete, telina, faina, cascaval, ulei,...
Rondele de vinete la cuptor
Vinetele se taie in doua pe lungime si se prajesc in ulei incins. Se strecoara, se pun pe un platou si, in uleiul in care...
Vinete provensale
Se taie vinetele felii subtiri, pe lungime. Se aseaza intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa o ora sa se...
Vinete cu busuioc si cimbru
Se taie capatul dinspre coada al vinetelor. Se cresteaza pe lungime, in cruce, fara sa fie strapunse. Se lasa circa un...
Vinete impanate
Vinetele si ardeii se coc, se curata si se lasa la scurs. Rosiile se decojesc, se pasireaza sau se taie felii. Se taie ceapa...
Aperitiv cu vinete
Se fierb vinetele. Se strecoara, se trec sub jet de apa rece, si se usuca bine, se taie in doua si se scobesc de miez....
Vinete orientale
Taie vinetele in patru, pe lungime, si se fierb. Se strecoara si se lasa pe o placa de lemn sa se scurga. Intre timp, se...
Vinete impanate
Se dizolva gelatina in putina apa rece si se adauga vinul amestecat cu supa. Se toarna putina gelatina intr-un vas si se lasa...
Legume in aspic
Se taie capatul dinspre coada al vinetelor. Se cresteaza pe Iung, adanc, dar fara sa se strapunga. Se fac patru crestaturi...
Vinete impanate
Rosiile, dovleceii si vinetele se scobesc de miez (fara a lei decoji) si se indeparteaza cotoarele ardeilor. Se presara...
Legume umplute
Se prepara umplutura ca pentru sarmale. Se umple ardeii dovleceii, rosiile si guliile. Se prepara cateva sarmale din frunze...
Legume umplute cu carne
Se trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si mararul, dupa care se amesteca bine cu orezul. 2 rosii si restul...
Mix de legume umplute
Scobim dovleceii si rosiile Se indeparteaza cotorul ardeilor, se curata de seminte, apoi se sareaza toate legumele si se...
Legume de primavara umplute
Conopida se desface in buchetele si se curata de frunze. Se spala si se lasa putin in apa cu otet. Se fierbe apoi timp de 10...
Conopida la cuptor
Conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare, apoi se strecoara. Se...
Conopida cu carnati
Se fierbe conopida si se paseaza. Se adauga smantana, galbenusurile si albusurile, batute spuma. Se potriveste de sare si...
Sufleu de conopida
Se curata conopida de cotor si de frunze si se fierbe 15 minute in apa clocotita cu sare. Intre timp, se prepara sosul: se...
Conopida gratinata
Preparam legumele sote. Aluatul se lasa putin sa dospeasca, dupa care se intinde o foaie rotunda, cu care se tapeteaza o...
Legume in foaie de aluat
Fierbem legumele, adaugandu-se pe rand, in functie de timpul de fierbere necesar fiecarui sortiment. Odata ce-s fierte, se...
Piramida de legume cu maioneza
Conopida se desface buchete cat mai mici si se fierbe in apa clocotita, cu sare. Dupa 5-7 minute, cand poate fi strapuns usor...
Mancare cu legume
Se curata conopida de cotor si frunze. Se spala si se pune la fiert intr-un vas cu apa clocotita, in care s-a adaugat putina...
Conopida cu sunca
Se amesteca uleiul, vinul si sucul de lamaie, se potriveste de sare si piper si se pune vasul pe foc pentru 10 minute. Se...
Mancare greceasca de conopida
Se curata si se spala conopida. Se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa 15 minute, se strecoara si se pune intr o...
Conopida la cuptor
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei. Se adauga ardeii, taiati felii subtiri, si, dupa zece minute, rosi-...
Legume ghiveci
Se spala orezul si se pune la fiert in atata apa, cat sa-l acopere. Dupa ce a scazut apa, se adauga, putin cate putin, le....
Conopida cu orez
Morcovii, telina si cartofii fierti se taie marunt si se amesteca cu sfecla taiata cubulete, ceapa si ouale, batute usor. Se...
Parjoale de zarzavaturi
Se fierbe conopida, apoi se strecoara. Se fierb ouale si cartofii (in coaja), apoi se curata si se taie felii subtiri....
Conopida cu cartofi
Legumele se taie cubulete si se pun la fiert, pe rand, in atata apa, cat sa le acopere. Cand sunt fierte, se strecoara si se...
Legume asortate cu smantana
Carnea, taiata cubulete, se caleste in ulei, apoi se adauga apa si se lasa la fiert. Separat, se curata si se taie...
Rasol de legume
Se fierbe conopida in apa cu sare. Se strecoara si se aseaza intr-un vas termorezistent. Se topeste untul, se adauga oul,...
Conopida poloneza
Se fierb buchetelele de conopida in apa cu sare, apoi se strecoara si se inmoaie fiecare in aluat de clatite. Acesta se...
Conopida pane
Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc. Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se amesteca...
Dovlecei umpluti
Se taie ardeii in jumatate, se inlatura cotorul si semintele, apoi se taie felii subtiri. Se caleste ceapa tocata marunt in 4...
Mancare de dovlecei
Se amesteca orezul cu sunca si oul. Se potriveste de sare. Se umplu dovleceii, se pun intr-un vas termorezistent, uns...
Dovlecei umpluti
Dovleceii se curata, se spala, se scobesc cu o lingura si se pun la cuptor intr-un vas in care s-au turnat 50 ml ulei si...
Dovlecei umpluti
Dovleceii se spala, se curata, se dau pe razatoare, dupa care se calesc in unt topit. Se sareaza si se adauga smantana. Se...
Dovlecei cu smantana
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori