Se spala bine bine spanacul, se fierbe, se toaca, se incorporeaza 50 gr unt si faina. Se pune la foc si se toarna laptele. Se...
Budinca de spanac
Dovleceii se curata, se taie in jumatate pe lung, se scobesc de miez cu atentie ca sa nu se strice peretii. Ceapa si morcovul...
Dovlecei umpluti cu orez si gris
Se curata conopida, se spala si se pune la fiert dupa ce se rupe in florete de marime mijlocie. Cand e fiarta pe jumatate se...
Conopida pane
Spanacul se spala in citeva ape, se taie marunt, se freaca cu sare, se lasa 30 muinute, dupa care se stoarce. Ceapa taiata...
Placinta cu spanac
Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei incins. Se scurge, se asaza pe lipie impreuna cu stafidele si...
Lipie cu ceapa si masline
Se spala morcovii si se fierb. Se scurge bine apa, se rad de coaja si se trec prin sita. Se freaca spuma intr-un castron...
Budinca de morcovi
Ciupercile curatate si spalate se taie feliute mici si foarte subtiri si se inabusa in unt. Se dau apoi prin masina de tocat...
Budinca de ciuperci
Zarzavatul fiert se taie bucatele mici, se amesteca cu sosul alb, cu ouale, sare, piper si verdeata tocata. Se fac chiftele...
Chiftele de zarzavat cu sos
Fasolea muiata din ajun se fierbe in apa rece cu sare pina se moaie bine. Cind este fiarta, se adauga ceapa taiata marunt si...
Iahnie de fasole uscata cu marar
Se gateste dovleacul intr-o tigaie mare cu apa(fiarta), putin sarata pentru 5-6 min, pina ce este moale dovleacul. Se scurge...
Fritata cu ciuperci si dovleac
Se curata si se taie telinele felii, apoi se prajesc. In uleiul ramas se rumeneste ceapa taiata marunt, cu putina faina. Se...
Iahnie de telina cu masline
Guliile curatate de coaja se taie felii subtiri. Se calesc in unt, se adauga faina, se sting cu apa, se adauga zaharul,...
Gulii cu smintina
Dovlecelul se curata de coaja, se taie rondele si se sareaza. Carnea tocata se condimenteaza, se amesteca cu ceapa taiata...
Dovlecel la cuptor
Fasolea uscata, aleasa si bine spalata, se pune din ajun sa se moaie in apa rece. A doua zi se pune la fiert; dupa primul...
Iahnie de fasole uscata
Se taie ceapa ca pentru salata si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga mazarea. Se continua calirea, amestecind din...
Mazare cu ciuperci si iaurt
Lintea se pune la inmuiat citeva ore dupa care se fierbe la foc domol, pentru a nu se sfarima bobul. Separat se pregateste un...
Mancare de linte
Ciupercile curatate se fierb in apa cu sare, se scurg si se taie felii. Rosiile decojite se taie rondele subtiri. Intr-o...
Mancare de ciuperci cu usturoi
Guliile se curata de coaja si se scobesc. Ciupercile se taie marunt si se calesc impreuna cu ceapa tocata. Se adauga o...
Gulii umplute cu ciuperci de la Bunica
Carnea de berbec frecata cu lamiie, se fierbe. Separat, orezul se prajeste in grasime cu ceapa taiata marunt, dupa care se...
Pilaf sarbesc cu carne de berbecGhiveciul galugaresc de la Bunica este o mancare de legume delicioasa, de post, un gust desavarsit. Ceapa si morcovul dati pe...
Ghiveci calugaresc de la Bunica
Prazul se curata si se taie in bucati mari si se inabusa in untdelemn. Se adauga maslinele fara simburi, zeama de lamiie,...
Praz cu masline de la Bunica
Fasolea se fierbe in apa cu sare si dupa ce da in clocot se scurge apa si se pune din nou la fiert. Aceasta operatie se...
Chiftele din fasole de la Bunica
Castravetii acri, curatati de coaja, se taie in bucati potrivite, se storc de zeama si se calesc in untdelemn cu ceapa,...
Mancare de castraveti cu gogosari
Conopida rupta in bucatele se spala si se fierbe in apa cu sare. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc...
Conopida cu ciuperci
Orezul se spala in mai multe ape, apoi se scurge. Chimenul se prajeste in untdelemnul incins, cu ceapa tocata marunt, apoi se...
Orez cu chimen de la Bunica
Mazarea fiarta se caleste usor in untdelemn. Se fac 6 omlete. Fiecare felie de sunca se unge cu pasta de rosii, peste care se...
Rulada cu mazare
Muschiul de vaca (curatat de pielita) se taie Juliene, se trage la tigaie in untdelemn. Se adauga suc de rosii, vin, smintina...
Muschi de vaca cu crema de hrean
Legumele se dau pe razatoare (dovlecii se storc de zeama), se amesteca cu sare si piper, verdeata si ou. Avem grija sa nu...
Chiftele din legume si sos curry
Se taie rondele vinetele, dovleceii, ceapa si ardeii. Vinetele se prajesc in untdelemn, dupa care se aseaza intr-o tava de...
Legume la cuptor
Cele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine: 1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba...
Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor si sos alb
Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot...
Musaca din vinete si cartofi
Se fierbe telina bucatele in apa cu sare. Cind s-a inmuiat, se trece prin sita. Se prepara un sos din untul incins, faina si...
Sufleu de telina
Se fierb zarzavaturile in apa cu putina sare, se scurg bine de apa si se dau prin masina de tocat. Se adauga faina, ouale,...
Chiftele de zarzavat
Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce...
Mazare cu friganele
Prazul se curata, se spala si se taie rotocoale foarte subtiri. Se prajesc in unt pina se rumenesc. Se lasa sa se racoreasca...
Budinca de praz
Ceapa tocata se inabusa in ulei incins. Se adauga faina, apoi dovleceii si rosiile taiate bucatele si putina supa de zarzavat...
Mincare de dovlecei cu rosii
Se taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna cu ouale tari prin masina de tocat, se amesteca cu...
Vinete cu ceapa si oua
Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca maruntita bine se amesteca cu telemeaua rasa, cu grisul si cu...
Ardei cu brinza si smintina
Se pune mazarea curatata intr-o cratita impreuna cu ceapa taiata foarte marunt, rosiile curatate de pielita si seminte si...
Mazare cu rosii si marar
Se curata, se spala si se fierbe in apa sarata fasole foarte tinara. Se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita pe foc...
Fasole verde cu unt si smintina
Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pina se inmoaie. Se scurge bine si se asaza pe un platou....
Conopida sote cu brinza si unt
Se curata ciupercile, se spala se taie si se fierb in apa sarata. Cind sint gata, se strecoara pastrind zeama. Se prajeste...
Ciulama de ciuperci
Se aleg ciuperci mari, se curata, se rup coditele, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Coditele curatate si spalate...
Ciuperci umplute la cuptor
Fasolea, inmuiata din ajun in apa cu un virf de cutit de bicarbonat, se fierbe in apa rece morcovul si o ceapa, pina se...
Fasole alba cu sos de rosii
Se curata patru dovlecei de coaja, se taie in rondele de un 1 cm, se sareaza si se lasa 10 minute sa intre sarea in ei. Se...
Garnitura de dovlecei
Se spala conopida si se fierbe in apa putin sarata. Se scurge de apa, se pune intr-un castron si se zdrobeste cu furculita....
Budinca de conopida
Cartofii se fierb cubulete in apa cu sare, dupa care se scurg bine. Intr-o cratita se topeste untul, se calesc ciupercile si...
Garnitura rapida de cartofi
Se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert in apa sarata pina se inmoaie bine. Se scurge bine de apa, se pune...
Mincare de praz
Spanacul, curatat si spalat bine, se fierbe intr-o oala. Cind este gata, se scurge de apa si se toaca. Separat, se...
Sufleu de spanac
Se fierb ouale (cca 6 min. in apa clocotita), se toarna apa rece peste ele, se curata de coaja si se lasa deoparte. Sosul se...
Oua fierte cu spanac
Se curata, se spala si se fierbe fiecare leguma separat, in apa sarata. Cind sint gata, cartofii si morcovii se taie cuburi....
Legume asortate cu unt
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori