Se amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu...
Trigoane cu nuci
Se amesteca branza de vaci cu ouale, zaharul si stafidele. Se intinde fiecare foaie in tava de aragaz si se stropeste cu unt....
Placinta creata
Se amesteca intr-un castron mare branza cu ouale, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Intr-o tava unsa cu ulei se pun, una...
Placinta cu branza de vaciSe pune faina pe planseta, se adauga apa, sare, otet. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de mana. Se...
Flan cu crema de vanilie si nuci
Se prepara aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se coc doua foi, timp de 30 de minute, care se pot umple cu spuma...
Flan cu spuma de capsuni
Se pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se...
Flanuri cu jeleu de portocale
Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul,...
Foietaj cu ananas
Se spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin...
Mere in foietaj
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina frecata spuma si se...
Cremsnit rapid
Se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si mierea. Se adauga faina, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie...
Rulada cu gem
Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile,...
Rulada cu gem, nuca si cacao
Se framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza...
Cornuri cu gem de portocale
Intr-un vas, se freaca spuma untul cu zaharul si vanilia, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand continuu. Se pune faina...
Chec marmorat
Se bat intr-un vas albusurile cu un praf de sare, obtinand o spuma tare. Cand sunt gata, se adauga treptat zaharul si vanilia...
Pandispan cu nuci
Se bat intr-un vas albusurile cu zaharul si vanilia, obtinand o spuma tare. Se amesteca galbenusurile si se inglobeaza incet...
Pandispan cu stafide
Se bat intr-un vas, in bain-marie, ouale cu zaharul. Se adauga vanilia, faina si migdalele, amestecand usor. Se toarna...
Paine cu migdale
Se bat bine albusurile cu zaharul si se inglobeaza, pe rand, vanilia, faina, nucile si stafidele, amestecand cu lingura de...
Paine de albus
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se adauga treptat faina si cacaua. Se amesteca bine si se...
Rulada cu crema de ciocolata
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana devin o crema. Untul topit si racit se toarna cate putin peste...
Chec cu rahat
Se freaca foarte bine untul cu zaharul si cu vanilia. Se adauga treptat galbenusurile si se freaca pana se obtine o crema...
Chec cu stafide
Se freaca ouale cu zaharul, mirodeniile si praful de copt. Se inglobeaza uleiul si laptele, alternativ cu faina si se obtine...
Chec ieftin
Se prepara un aluat pripit din ingredientele indicate, intr-o tigaie adanca sau intr-un tuci, se incinge mult ulei, se ia cu...
Gogosele cu cacao
Se fierb laptele cu untul intr-o oala, se da drumul la faina si se amesteca repede. Se freaca aluatul pana se raceste si se...
Gogosi pripite
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare, pana ce albusul se intareste. Se pun...
Chec cu cacao
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane