ggaby - Rețete

Trigoane cu nuci
Preparate dulci

Trigoane cu nuci

Se amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu...

Trigoane cu nuci
Placinta creata
Aluaturi

Placinta creata

Se amesteca branza de vaci cu ouale, zaharul si stafidele. Se intinde fiecare foaie in tava de aragaz si se stropeste cu unt....

Placinta creata
Placinta cu branza de vaci
Aluaturi

Placinta cu branza de vaci

Se amesteca intr-un castron mare branza cu ouale, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Intr-o tava unsa cu ulei se pun, una...

Placinta cu branza de vaci
Flan cu crema de vanilie si nuci
Prajituri

Flan cu crema de vanilie si nuci

Se pune faina pe planseta, se adauga apa, sare, otet. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de mana. Se...

Flan cu crema de vanilie si nuci
Flan cu spuma de capsuni
Prajituri

Flan cu spuma de capsuni

Se prepara aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se coc doua foi, timp de 30 de minute, care se pot umple cu spuma...

Flan cu spuma de capsuni
Flanuri cu jeleu de portocale
Prajituri

Flanuri cu jeleu de portocale

Se pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se...

Flanuri cu jeleu de portocale
Foietaj cu ananas
Aluaturi

Foietaj cu ananas

Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul,...

Foietaj cu ananas
Mere in foietaj
Aluaturi

Mere in foietaj

Se spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin...

Mere in foietaj
Cremsnit
Prajituri

Cremsnit

Se face aluatul, se intinde o foaie si se pune pe o tava neunsa. Se inteapa aluatul si se coace 35 de minute, intai la foc...

Cremsnit
Cremsnit rapid
Prajituri

Cremsnit rapid

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina frecata spuma si se...

Cremsnit rapid
Rulada cu gem
Prajituri

Rulada cu gem

Se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si mierea. Se adauga faina, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie...

Rulada cu gem
Rulada cu gem, nuca si cacao
Prajituri

Rulada cu gem, nuca si cacao

Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile,...

Rulada cu gem, nuca si cacao
Cornuri cu gem de portocale
Aluaturi

Cornuri cu gem de portocale

Se framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza...

Cornuri cu gem de portocale
Chec marmorat
Checuri

Chec marmorat

Intr-un vas, se freaca spuma untul cu zaharul si vanilia, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand continuu. Se pune faina...

Chec marmorat
Pandispan cu nuci
Prajituri

Pandispan cu nuci

Se bat intr-un vas albusurile cu un praf de sare, obtinand o spuma tare. Cand sunt gata, se adauga treptat zaharul si vanilia...

Pandispan cu nuci
Pandispan cu stafide
Prajituri

Pandispan cu stafide

Se bat intr-un vas albusurile cu zaharul si vanilia, obtinand o spuma tare. Se amesteca galbenusurile si se inglobeaza incet...

Pandispan cu stafide
Paine cu migdale
Aluaturi

Paine cu migdale

Se bat intr-un vas, in bain-marie, ouale cu zaharul. Se adauga vanilia, faina si migdalele, amestecand usor. Se toarna...

Paine cu migdale
Paine de albus
Paine

Paine de albus

Se bat bine albusurile cu zaharul si se inglobeaza, pe rand, vanilia, faina, nucile si stafidele, amestecand cu lingura de...

Paine de albus
Rulada cu crema de ciocolata
Prajituri

Rulada cu crema de ciocolata

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se adauga treptat faina si cacaua. Se amesteca bine si se...

Rulada cu crema de ciocolata
Chec cu rahat
Checuri

Chec cu rahat

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana devin o crema. Untul topit si racit se toarna cate putin peste...

Chec cu rahat
Chec cu stafide
Checuri

Chec cu stafide

Se freaca foarte bine untul cu zaharul si cu vanilia. Se adauga treptat galbenusurile si se freaca pana se obtine o crema...

Chec cu stafide
Chec ieftin
Checuri

Chec ieftin

Se freaca ouale cu zaharul, mirodeniile si praful de copt. Se inglobeaza uleiul si laptele, alternativ cu faina si se obtine...

Chec ieftin
Ecler
Prajituri

Ecler

Se prepara un aluat pripit. Se fierbe apa cu uleiul, se da drumul la toata faina odata. Se amesteca bine compozitia si cand...

Ecler
Gogosele cu cacao
Gogosi

Gogosele cu cacao

Se prepara un aluat pripit din ingredientele indicate, intr-o tigaie adanca sau intr-un tuci, se incinge mult ulei, se ia cu...

Gogosele cu cacao
Gogosi pripite
Gogosi

Gogosi pripite

Se fierb laptele cu untul intr-o oala, se da drumul la faina si se amesteca repede. Se freaca aluatul pana se raceste si se...

Gogosi pripite
Chec alb
Checuri

Chec alb

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si vanilia, amestecand usor. Se mai bat albusurile cateva minute, pana se tin de...

Chec alb
Chec cu cacao
Checuri

Chec cu cacao

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare, pana ce albusul se intareste. Se pun...

Chec cu cacao
Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci