Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana devin o crema spumoasa si isi...
Blat alb de pandispan
Se bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se pune o treime lingurita zeama...
Blat de bezea
Se bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se adauga faina, cacao si o...
Blat de cacao
Se pune faina intr-un castron, se face in mijloc o adancitura si se pun in ea ouale, untul topit, smantana, zaharul,...
Fursecuri cu marmelada
Se pun stafidele la macerat in rom. Se freaca intr-un vas, untul cu zaharul pana se face crema. Se adauga ouale, faina si la...
Fursecuri cu stafide
Se freaca untul cu zaharul, se inglobeaza faina si sarea in unt si se framanta un aluat cleios. frisca se adauga la sfarist...
Galete
Se pune faina pe planseta. Se face o adancitura in mijloc si se pun in ea untul bine frecat cu galbenusul, migdalele,...
Stelute cu migdale
Se bate zaharul pudra cu untul, pana devine spuma. Se adauga 2 galbenusuri si se bat bine cu mixerul, apoi crema obtinuta se...
Tarta cu alune si ciocolata
Se macina fisticul si se amesteca cu faina. Se framanta un aluat din margarina cu aroma de vanilie, zahar , un praf de sare,...
Fursecuri cu fistic
Migdalele si alunele se inglobeaza in 3 linguri de frisca. Se pune compozitia intr-un vas si se amesteca cu zaharul, faina si...
Fursecuri cu migdale
Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se intinde foaia, se pune in forma unsa cu unt si se coace la foc...
Tarta cu piersici
Se face intr-un vas o ciulama din smantana, unt si ou. Se tine pe foc pana se topeste untul, amestecand mereu. Rece, se...
Tarta cu zahar
Se framanta aluatul din ingredientele indicate si se lasa sa se odihneasca. Se intinde o foaie de 5 mm, se taie rondele si se...
Tarta cu migdale
Se pune faina pe planseta, se face o adancitura si se adauga zaharul, sarea, apa, oul si untul, frecat inainte. Se framanta...
Tarte cu struguri
Se amesteca jumatate din cantitatea de faina cu praful de copt dizolvat cu putin apa. Se face o adancitura in mijloc si se...
Batoane cu ciocolata
Se inmoaie intr-un vas ciocolata, untul si zaharul, in bain-marie. Se amesteca bine si se lasa compozitia la racit. Se adauga...
Biscuiti cu ciocolata
Se face un sirop bine legat din apa, vanilie si zahar. Se bat albusurile spuma foarte tare si se toarna peste ele siropul...
Fursecuri cu ananas
Dovleacul se rade si se pune intr-o oala, se adauga zaharul, untul si vanilia. Se lasa pe foc mic amestecand mereu, pana se...
Placinta cu dovleac
Intr-un castron se freaca untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie, galbenusurile si faina...
Prajitura cu nectarine si crema de smantana
Se amesteca intr-un vas, faina cu fecula, untul si apa. Se amesteca cu varful degetelor, destul de repede, fara sa se...
Tarta cu piersici si ananas
Se face un aluat din ingredientele indicate, se intinde o foaie de 5 mm, se pune in forma de tarta si se inteapa aluatul. Se...
Tarta cu crema
Se amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul...
Tarta cu crema de albus
Se face un aluat fraged, numai ca se frmanta mai mult ca sa fie cat mai elastic. Se pune aluatul in forma de tarta unsa si se...
Tarta cu mere
Se amesteca faina cu uleiul, oul, sarea, vanilia si praful de copt, dizolvat in lapte. Se framanta un aluat, se intinde o...
Tarta de mere
Se prepara aluatul. Se curata merele, se dau prin razatoare si se calesc cu zaharul, untul si mirodeniile, pana scade bine...
Placinta cu mere cu aluat frantuzesc
Se prepara aluatul din ingredientele indicate. Se taie aluatul in fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm. Se infasoara fasiile...
Rulouri cu frisca
Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza...
Strudel cu branza
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane