Caisele se spala si se curata de samburi, dupa care se dau pe razatoare. Se freaca intr-un castron galbenusurile cu 200 gr...
Sufleu de caiseSe cresteaza castanele si se pun apoi la fiert. Se curata apoi de coaja si se pun intr-un vas impreuna cu apa si unt si se...
Sufleu de castaneCartofii se pun la fiert, dupa care se dau pe o razatoare. Se adauga untul, galbenusurile, smantana si sarea si se amesteca...
Budinca de cartofiSe pun cartofii la fiert si se taie apoi felii. Telemeaua zdrobita se amesteca cu ouale batute si cu smantana. Se tapeteaza...
Budinca de cartofi cu branzaSe bat ouale impreuna cu laptele si zaharul intr-un vas. Se adauga apoi franzela taiata felii si se lasa la imbibat. Se storc...
Budinca cu franzelaSe bat ouale impreuna cu laptele si se inmoaie feliile de franzela in amestec. Se adauga apoi urda, grisul, sare si se...
Budinca de urdaBudinca de cascaval este una dintre cele mai bune aperitive cu brinza. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de...
Budinca de cascavalOuale se fierb moi, apoi se curata de coaja si se pun intr-o tava unsa cu unt. Se prepara repede sosul alb. Untul se...
Oua gratinate cu sos albChiflelor li se taie varful, dupa care se scobesc de miez, cu grija sa nu se rupa coaja. Se ung apoi pe dinafara si pe...
Oua in chifleSmantana se pune intr-un vas mic, care se asaza pe foc. Cand smantana incepe sa fiarba, se adauga sare si ouale crude, sparte...
Ochiuri cu smantanaOuale se sparg intr-un castron si se amesteca cu patrunjelul, mararul si ceapa verde tocate foarte marunt. Se potrivesc la...
Jumari cu verdeataSe taie marunt slanina afumata si se pune la rumenit intr-o tigaie. Se bat intre timp ouale cu laptele sau smantana si se...
Jumari cu slanina afumataSe fierb ouale tari, dupa care se curata de coaja si se taie in felii. Se suprapun apoi intercalat cu felii de ceapa, rondele...
Salata de oua cu maionezaOuale se fierb tari si se curata de coaja. Se taie putin din partea bombata a oului si se scobeste pana cand se poate scoate...
Ciupercute de oua umpluteOuale se fierb tari, se taie apoi in jumatati pe lungime si se scot galbenusurile. Acestea din urma se trec impreuna cu...
Oua umplute cu branza telemeaOuale se fierb tare, apoi se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se pregatesc albusurile pentru umplere. Se...
Oua umplute cu pasta de ciuperciSpanacul se curata si se spala bine, dupa care se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa aproximativ 5 minute de...
Oua cleioase cu spanacRosiile se spala, se taie in bucati si se pun la fiert. Se strecoara pana cand se obtine un suc de rosii. Ardeii capia se...
Zacusca de legumeLegumele in afara de vinete, dovlecei si conopida se spala si se curata, dupa care se taie bucatele. Se face sucul de rosii...
Ghiveci de legume pentru iarnaVisinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas, amesteca cu zaharul si cu aspirina pisata marunt. Se amesteca...
Visine conservate pentru prajituriLa 1 l otet de vin se adauga 2 l de apa, 50 gr sare si 50 gr miere sau zahar, 10 boabe de piper, 15 boabe ienibahar, cimbru,...
Muraturi picanteCeapa se curata, se toaca si se caleste in ulei impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se coc ardeii, se curata, dupa care se...
Zacusca de ardei capiaCeapa taiata marunt se rumeneste in ulei. Se coc intre timp ardeii, se curata, se taie in bucati si se pun peste ceapa....
Zacusca de ardei coptiSe spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs....
Vinete murateVinetele taiate in rondele se pun la inabusit in putin ulei. Se coc intre timp ardeii. Separat se curata gogosarii si ardeii...
Vinete conservate ca la BacauBamele curatate de codite, se spala, se pun intr-un vas impreuna cu otetul diluat cu apa si o lingura cu sare si se tin acolo...
Bame conservateSe spala ciupercile in mai multe ape, dupa care se taie bucati. Se pun apoi pe foc, cu ulei si se lasa la fiert pana cand...
Conserve de ciuperci pentru gatitSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiSimpla si delicioasa!
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocalaO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacCand sunteti in pana de idei si nu mai stiti ce sa pregatiti bun, va recomand aceasta rulada. Se face repede, este economica...
Rulada de pui cu omletaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri