Caisele se spala si se curata de samburi, dupa care se dau pe razatoare. Se freaca intr-un castron galbenusurile cu 200 gr...
Sufleu de caise
Se cresteaza castanele si se pun apoi la fiert. Se curata apoi de coaja si se pun intr-un vas impreuna cu apa si unt si se...
Sufleu de castane
Cartofii se pun la fiert, dupa care se dau pe o razatoare. Se adauga untul, galbenusurile, smantana si sarea si se amesteca...
Budinca de cartofi
Se pun cartofii la fiert si se taie apoi felii. Telemeaua zdrobita se amesteca cu ouale batute si cu smantana. Se tapeteaza...
Budinca de cartofi cu branza
Se bat ouale impreuna cu laptele si zaharul intr-un vas. Se adauga apoi franzela taiata felii si se lasa la imbibat. Se storc...
Budinca cu franzela
Se bat ouale impreuna cu laptele si se inmoaie feliile de franzela in amestec. Se adauga apoi urda, grisul, sare si se...
Budinca de urda
Budinca de cascaval este una dintre cele mai bune aperitive cu brinza. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de...
Budinca de cascaval
Ouale se fierb moi, apoi se curata de coaja si se pun intr-o tava unsa cu unt. Se prepara repede sosul alb. Untul se...
Oua gratinate cu sos alb
Chiflelor li se taie varful, dupa care se scobesc de miez, cu grija sa nu se rupa coaja. Se ung apoi pe dinafara si pe...
Oua in chifle
Smantana se pune intr-un vas mic, care se asaza pe foc. Cand smantana incepe sa fiarba, se adauga sare si ouale crude, sparte...
Ochiuri cu smantana
Ouale se sparg intr-un castron si se amesteca cu patrunjelul, mararul si ceapa verde tocate foarte marunt. Se potrivesc la...
Jumari cu verdeata
Se taie marunt slanina afumata si se pune la rumenit intr-o tigaie. Se bat intre timp ouale cu laptele sau smantana si se...
Jumari cu slanina afumata
Se fierb ouale tari, dupa care se curata de coaja si se taie in felii. Se suprapun apoi intercalat cu felii de ceapa, rondele...
Salata de oua cu maioneza
Ouale se fierb tari si se curata de coaja. Se taie putin din partea bombata a oului si se scobeste pana cand se poate scoate...
Ciupercute de oua umplute
Ouale se fierb tari, se taie apoi in jumatati pe lungime si se scot galbenusurile. Acestea din urma se trec impreuna cu...
Oua umplute cu branza telemea
Ouale se fierb tare, apoi se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se pregatesc albusurile pentru umplere. Se...
Oua umplute cu pasta de ciuperci
Spanacul se curata si se spala bine, dupa care se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa aproximativ 5 minute de...
Oua cleioase cu spanac
Rosiile se spala, se taie in bucati si se pun la fiert. Se strecoara pana cand se obtine un suc de rosii. Ardeii capia se...
Zacusca de legume
Legumele in afara de vinete, dovlecei si conopida se spala si se curata, dupa care se taie bucatele. Se face sucul de rosii...
Ghiveci de legume pentru iarna
Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas, amesteca cu zaharul si cu aspirina pisata marunt. Se amesteca...
Visine conservate pentru prajituri
La 1 l otet de vin se adauga 2 l de apa, 50 gr sare si 50 gr miere sau zahar, 10 boabe de piper, 15 boabe ienibahar, cimbru,...
Muraturi picante
Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se coc ardeii, se curata, dupa care se...
Zacusca de ardei capia
Ceapa taiata marunt se rumeneste in ulei. Se coc intre timp ardeii, se curata, se taie in bucati si se pun peste ceapa....
Zacusca de ardei copti
Se spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs....
Vinete murate
Vinetele taiate in rondele se pun la inabusit in putin ulei. Se coc intre timp ardeii. Separat se curata gogosarii si ardeii...
Vinete conservate ca la Bacau
Bamele curatate de codite, se spala, se pun intr-un vas impreuna cu otetul diluat cu apa si o lingura cu sare si se tin acolo...
Bame conservate
Se spala ciupercile in mai multe ape, dupa care se taie bucati. Se pun apoi pe foc, cu ulei si se lasa la fiert pana cand...
Conserve de ciuperci pentru gatit
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane