Se inmoaie soia in 2 cesti apa calda cu sare, 30 minute, apoi se fierbe cat scrie pe plic (15 min). Se caleste ceapa intr-o...
Sarmalute cu soia(de post)Se curata, se spala si se toaca marunt ceapa, se caleste in ulei, se adauga 2 l de apa si se pune la fiert. Cand apa...
Ciorba de primavara (de post)Din apa, sare si malai se face o mamaliga obisnuita: Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga malaiul cate...
Bulgari de aur cu tocanita de ciuperciAluatul de savarina este asemanator cu cel de cozonac si se preparta in felul urmator: se cerne faina intr-un castron si se...
Savarina Olexiuc1. Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in stimer(se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns(aprox....
Bulete din cod file1. Se pune octopusul in vin si zeama de lamaie, se acopera cu apa, se pune pe foc la foc repede, iar cand incepe sa fiarba se...
Salata de octopus cu cartofi natur1.Se taie cepele transversal in cercuri, dupa care se despart in inele. 2.Intr-un castronas se combina faina, boiaua, sarea...
Inele din ceapaIntr-o tigaie, la foc moderat se pune jumatate din ulei, iar cand este destul de incins se pun dovleceii. Se lasa cateva...
Frittata (omleta) cu dovleceiCa ustensile aveti nevoie de o cratita din inox care sa se potriveasca pe o alta cratita cu diametrul mai mare (in care se...
MascdarponeUn sos care se foloseste pentru panettone. Al Cioccolato se obtine din ciocolata (90 - 100 g), smantana (300 g) si mascarpone...
Sos de ciocolataSe pune laptele clocotit peste branza de vaci si se lasa 15 minute, apoi se scurge, se amesteca cu branza de oi rasa,...
Cascaval de casaDulceaţă de căpsuni reţetă, Dulceata este un mod simplu prin care te poti bucura de aroma proaspata a fructelor de vara...
Dulceaţă de căpsuni reţetă1. Se incalzeste cuptorul la 160 grade C 2. Se unge o tava in forma de rozeta cu pereti detasabili cu unt 3. Fundul tavii...
Tort de branza cu coacazeMerele curatate date prin razatoarea mare se lasa dupa gust cu zahar (o lingura cu virf) si scortisoara (o lingurita plina),...
Prajitura Transilvania cu mereSe amesteca intr-un castron branza de vaci cu 100 g de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un...
Prajitura cu branza de vaci si capsuniSe bat albusurile spuma intr-un castron si se toarna in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Se pune pe foc o oala cu apa...
Sos de capsuni cu galusti de albus1. Se taie ciocolata bucatele, se pune intr-un vas de yena si se lasa sa se topeasca pe baie de aburi (peste un vas in care...
Tort SacherSe curata ceapa, se toaca si se caleste in grasime. Se amesteca ouale cu apa minerala, sarea, piperul si cu un praf de...
Omleta cu macrouriSe amesteca faina cernuta cu sarea si zaharul. Se face o adancitura in mijloc. Se sparg ouale in ea. Se adauga galbenusul. Se...
Clatite la cuptor cu gem de caiseSupa de oase se prepare din 3 kg oase de vita sparte si fierte in 2 litri de apa. Se lasa sa scada pina ajunge la 1/2 litru...
Reteta de miciCiupercile se spala cu apa rece si li se rup cozile, cu grija, sa nu se sparga palaria. Se usuca in prosop de bumbac, apoi se...
Ciuperci umplute mocanestiPiciorusele se dau, crude, prin masina de tocat sau in lipsa acesteia, se toaca foarte marunt cu cutitul impreuna cu putina...
Piftele din ciuperciSe fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 gramme de oase la fiece kilogramm de carne. Se...
Reteta mititeiFicatul se taie subtire, cel nult 5-6 mm, se fraca cu vegeta, se tavaleste bine prin malai si piper si se prajeste in tigaie...
Ficat a la MiacoriIntr-un castron se freaca faina cu laptele pina se obtine o pasta omogena. Oulele se bat spuma separat apoi se toarna in...
Compozitie de snitel foarte pufoasaPreparare crema 1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru...
Tort cu fructe de padure si glazura de migdalePrepararea blatului Se preaincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu telul. Se pune zaharul pudra....
Prajitura Carte NoireNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacSe maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...
Saratele cu chimenCu aceasta prajitura am reusit sa pacalesc familia, care refuza categoric orice idee de dulce cu dovleac. Este fina,...
Prajitura cu mousse de dovleac• decojiti dovleacul si il taiati-l cubulete mici • decojiti morcovii, telina si cartofii si taiati-le cubulete
Supa crema de dovleacO reteta rapida, usoara, hranitoare, ideala pentru serile reci de iarna
Supa crema de conopidaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa