Se spala, se aleg ciresele si se scot coditele si samburii cu un ac sau cu instrumentul special. Se pun in cratita de...
Dulceata de cirese amareIntr-un vas se prepara siropul, fierband zaharul cu apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul. Dupa ce lichidul a dat cateva...
Compot de visineSe spala caisele, se scot samburii si se pune in borcan un strat de caise bine indesate. Se pudreaza cu zahar. Se continua...
Caise conservate pentru prajituriSe aleg caise tari si se scot samburii. Se pun caisele intr-o cratita cu apa si se tin pe foc foarte mic, sa fiarba cateva...
Caise glasateSe sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se...
Chitonoaga de gutui (pasta)Se curata fructele, se pun in borcan, se presara zahar peste fructe si se pune apa. Se leaga borcanele si se fierb, invelite...
Cirese sau visine la borcanSe taie cojile de portocala feliute. Se pun cojile intr-o cratita, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana se inmoaie. Se...
Coji de portocale confiateSe curata portocalele, se tin cojile in apa rece trei zile, schimband apa de doua ori pe zi. Se scurg de apa si se fierb...
Coji de portocale confiateSe spala merele, se curata si se taie bucati sau felii. Se fierb intr-o oala cojile de mere cu apa si se strecoara lichidul....
Compot de mereSe curata perele de coaja, se taie felii si li se da drumul in apa rece ca sa nu se innegreasca. Se face intr-o oala un sirop...
Compot de pereSe spala fructele, se taie in doua, se scot samburii si se fierb 5 minute in 600 ml apa cu zeama de lamaie. Se scot...
Compot de piersiciSe spala portocalele si mandarinele. Se rade coaja de la o portocala. Se curata apoi toate fructele de coaja. Portocalele se...
Compot de portocale si mandarinePreincalziti cuptorul la 22°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati eventualele parti decolorate ale feniculuiui, apoi...
Fenicul copt cu usturoi, unt si vermutPreincalziti cuptorul la 220 de grade (treapta 7 la cel pe gaz). Zdrobiti intr-un pisalog cimbrul, ardeiul iute si putin...
Ciuperci de camp la tava, cu usturoi, unt si cimbru maruntitTurnati putin ulei intr-o tigaie infierbantata sau intr-un wok bine incins, agitati vasul si adaugati 4 maini imense de...
Spanac simplu, cu nucsoara si untIn zilele noastre, hribii uscati pot fi gasiti mai peste tot. Sunt foarte scumpi, dar savoarea lor e puternica si de-a...
Spanac si hribi, cu rozmarin si lamaieSe pun intr-o cratita apa cu zaharul si se lasa pe foc mic pana se topeste zaharul. Se mareste focul si se fierbe pana se...
Compot de capsuniSe curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana...
Compot de gutuiSe face un sirop usor legat din 2 l apa, zahar, cuisoare si scortisoara. Se curata gutuile si perele, se fierb 10 minute...
Compot de gutui si perePreincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata, la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Fierbeti cartofii in...
Pui Hamilton infasurat in bacon si umplut cu cartofi si salviePreincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Spalati puiul atat la...
Pui fript deliciosPreincalziti cuptorul si incingeti o tava pentru copt de marimea adecvata la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Asigurati-va...
File de vita infasurat in prosciutto, hribi si plante aromaticePreincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz) si incingeti pe aragaz un vas adanc tip caserola sau o tava...
Piept de porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verdePreincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari,...
Curry de miel a la PeterAmestecati toate ingredientele intr-un castron si acoperiti cu ele carnea pentru gatit, apoi lasati-o la marinat. Sosurile...
Marinata de iaurt, menta si limetaAmestecati totul si frecati carnea cu aceasta compozitie.Cand lasati carnea la marinat, e bine sa faceti asta peste noapte...
Marinata de rozmarin, usturoi si lamaiePreincalziti cuptorul la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Amestecati si zdrobiti toate ingredientele laolalta. Folositi...
Burger BothamReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa