faina

Prajituri

Prajitura fina

6 albusuri se bat spuma si se amesteca cu 150 gr.zahar, dupa care se adauga 6 galbenuse,1 lingura cafea,nucile macinate,faina...

Prajitura fina
Prajituri

Prajitura Mirva

8 albusuri se bat spuma cu 300 g de zahar, se amesteca usor cu 150 g nuca de cocos si 4 linguri de faina. Se coc 2 foi pe...

Prajitura Mirva
Prajituri

Pajitura cu fructe de padure

Se amesteca margarina cu zaharul, galbenusurile se adauga laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Separat se bat...

Pajitura cu fructe de padure
Prajituri

Prajitura cu crema de cafea

Alunele se prajesc in cuptorul incins, apoi se macina si se amesteca impreuna cu faina. Se bat spuma tare albusurile si li se...

Prajitura cu crema de cafea
Preparate dulci

Pateuri cu crema de vanilie

Se prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina...

Pateuri cu crema de vanilie
Prajituri

Placinta cu branza de vaci

Faina se framanta impreuna cu margarina, zaharul si apa, pana cand se obtine un aluat moale. Aluatul se imparte in doua si se...

Placinta cu branza de vaci
Prajituri

Prajitura bezea

Faina se amesteca impreuna cu untul, zaharul, galbenusurile, praful de copt si se formeaza un aluat care se da la rece pentru...

Prajitura bezea
Prajituri

Prajitura frageda

Din margarina, galbenusuri, smantana, zahar si faina se framanta un aluat. Se pastreaza din el un sfert, pentru a se rade...

Prajitura frageda
Prajituri

Savarina cu frisca falsa

Se prepara aluatul de savarina din faina, lapte, drojdie si se amesteca bine. Se lasa la dospit, dupa care se adauga ouale si...

Savarina cu frisca falsa
Prajituri

Choux a la creme

Se pun la fiert apa cu laptele si untul. Dupa ce au dat in clocot, se amesteca cu faina. Dupa ce s-a format o crema omogena,...

Choux a la creme
Prajituri

Indiene

Albusurile se bat spuma cu putina sare. Se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare pana se intaresc....

Indiene
Prajituri

Prajitura cu crema de branza

Se framanta faina cu margarina, smantana, drojdia, zaharul si cele 2 oua. Se lasa apoi aluatul sa se odihneasca 30 de minute....

Prajitura cu crema de branza
Prajituri

Prajitura cu branza

Drojdia dizolvata in lapte, se amesteca impreuna cu faina, uleiul, sarea si smantana. Se framanta totul bine, dupa care se...

Prajitura cu branza
Prajituri

Cremes fals

Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si untul topit si racit. Se incorporeaza treptat, faina,...

Cremes fals
Salate de legume

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie bine si se pun intr-un castron. Se pregateste sosul, separat. Uleiul se pune la incins intr-o...

Salata de papadie
Aperitive cu carne

Iepure de casa pane

Carnea se curata si se taie in bucati medii. Se bat bucatile de carne cu ciocanul de carne, se sareaza, pipereaza si se...

Iepure de casa pane
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Coltunasi cu visine

Din faina, un ou si apa se prepara aluatul pentru coltunasi. Pentru umplutura se curata visinele de samburi si se presara cu...

Coltunasi cu visine
Gogosi

Gogosele din aluat

Ouale se amesteca cu sare si zahar, apoi se adauga treptat faina si laptele. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat...

Gogosele din aluat
Non plus ultra
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Non plus ultra

Untul se freaca spuma 2 minute cu 50 g de zahar pudra, zaharul vanilinat si sarea, apoi se adauga cele 3 galbenusuri pe rand...

Non plus ultra
Aluaturi

Aluat pentru coltunasi

Faina se amesteca impreuna cu oul si putina apa. Se framanta bine coca, pana nu se mai lipeste de degete. Se intinde apoi pe...

Aluat pentru coltunasi
Aluaturi

Aluat pentru taitei

Se prepara din faina, galbenusuri si apa o coca. Se framanta bine si se intinde o foaie. Aceasta se lasa cateva minute sa se...

Aluat pentru taitei
Paste si pizza

Macaroane gratinate

Macaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se scurg apoi si se clatesc. Separat, se prepara un sos alb gros din...

Macaroane gratinate
Gogosi

Galuste din branza de vaci

Galbenusurile se freaca bine cu sare, se incorporeaza treptat branza, faina, grisul iar la sfarsit albusurile batute spuma....

Galuste din branza de vaci
Prajitura cu miere
Prajituri

Prajitura cu miere

Toate se pun pe aburi si se amesteca pana se caramelizeaza, apoi se amesteca cu faina , nu foarte multa, din care se fac 4...

Prajitura cu miere
Pui cu ciuperci in vin alb
Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci in vin alb

Amestecati intr-un vas supa de pui cu zeama de lamaie si vinul alb. Lasati sosul deoparte. Dati pieptul de pui prin faina....

Pui cu ciuperci in vin alb
Gogosi

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti

Reţetă de preparare a papanaşilor.Se amesteca branza cu 150 gr faina, galbenusurile, bicarbonatul si sarea. Se adauga la...

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti
Gogosi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierti

Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaci se freaca bine pana se omogenizeaza. Se adauga apoi 150 gr de faina,...

Reţetă de preparare a papanaşilor fierti
Prajituri

Branzoici

Faina se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte, o lingura de zahar si se pune la dospit aluatul. Dupa dospire...

Branzoici
Aperitive cu branza

Branzoici cu branza de oaie

Se prepara o coca din faina, drojdie, lapte si unt si se lasa la crescut. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm si se taie...

Branzoici cu branza de oaie
Clatite

Foi de clatite

Ouale impreuna cu faina si sarea se amesteca intr-un castron si se subtiaza cu lapte cat este nevoie, pentru ca sa iasa o...

Foi de clatite
Clatite cu dulceata
Clatite

Clatite cu dulceata

Ouale se bat cu zaharul, coaja de lamaie ras, sare si zaharul vanilat. Se incorporeaza treptat faina si laptele si se...

Clatite cu dulceata
Aperitive cu ciuperci

Tarte cu ciuperci gratinate

Se prepara intai aluatul pentru tarte. Se amesteca faina cu 100 gr unt moale, un ou, sare si smantana. se framanta bine si se...

Tarte cu ciuperci gratinate
Aperitive cu branza

Budinca de cascaval

Budinca de cascaval este una dintre cele mai bune aperitive cu brinza. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de...

Budinca de cascaval
Aperitive cu oua

Oua gratinate cu sos alb

Ouale se fierb moi, apoi se curata de coaja si se pun intr-o tava unsa cu unt. Se prepara repede sosul alb. Untul se...

Oua gratinate cu sos alb
Prajituri

Prajitura cu iaurt

Se amesteca ouale cu 3 cesti zahar, faina, 3 cesti iaurt, praf de copt, esenta de lamaie. Pregatim o tava tapetata cu unt si...

Prajitura cu iaurt
Chec in trei culori
Checuri

Chec in trei culori

Pentru partea galbena a checului avem nevoie de: - 5 galbenusuri - 3 linguri de faina - 3 linguri zahar - 3 linguri de ulei -...

Chec in trei culori
Inghetate

Parfe de cacao

Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas. Se adauga apoi faina si cacaua, apoi putin cate putin laptele. Se pune vasul...

Parfe de cacao
Prajitura cu branza
Prajituri

Prajitura cu branza

Se pregateste aluatul astfel: se amesteca faina cu margarina, se adauga galbenusurile, smantana, praful de copt stins cu...

Prajitura cu branza
Creme

Crema de cacao

Faina, cacaua si zaharul se pun intr-un vas si se amesteca cu laptele. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana cand se...

Crema de cacao
Creme

Crema de lamaie

Laptele cald se toarna putin cate putin peste faina si se amesteca continuu, pe foc mic. Se adauga apoi sucul de la doua...

Crema de lamaie
Torturi

Tort cu crema de cacao

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate o lingura de apa si se amesteca mereu. Se adauga...

Tort cu crema de cacao
Placinta cu dovleac
Prajituri

Placinta cu dovleac

Amestecati faina cu untul taiat cubulete. Adaugati galbenusurile, zaharul si aromele. Framantati pana devine un aluat elastic...

Placinta cu dovleac
Puseuri
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Torturi

Tort cu frisca

Untul se freaca bine, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si zaharul. Se amesteca bine si se adauga faina, sarea si...

Tort cu frisca
Torturi

Tort de ciocolata

Untul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si se bate bine. Se pun in compozitie migdalele, ciocolata,...

Tort de ciocolata
Torturi

Tort minunat

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga apoi faina si albusurile batute spuma. Se unge o forma de...

Tort minunat
Torturi

Tort de migdale

Galbenusurile se bat tare cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma, se adauga migdalele, zeama si coaja de lamaie,...

Tort de migdale
Torturi

Tort din albus cu nuca sau alune

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pe foc mic. Se adauga apoi faina si nuca macinata. Compozitia se toarna intr-o forma...

Tort din albus cu nuca sau alune
Prajituri

Rulada cu alune si nuci

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina si albusurile spuma. Se unge cu unt o forma...

Rulada cu alune si nuci
Torturi

Tort Dobos

Se freaca cu zaharul zece galbenusuri, se adauga coaja si zeama de la lamaie, apoi albusurile batute spuma tare si faina. Se...

Tort Dobos
Torturi

Tort de portocale

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos pana ce spuma creste bine. Se adauga apoi galbenusurile, zeama de portocala si...

Tort de portocale