Pastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se amesteca cu putin ulei. Vinata se taie cubulete, ardeiul fisii, morcovul...
Paste cu legumeZarzavaturile, curatate si spalate, se dau pe razatoare, varza se taie fideluta, fasolea se rupe in bucati, iar ceapa se taie...
Supa de legume verziTelina cruda se taie ca taiteii; vinetele spalate, necuratate, se taie in cubulete si se prajesc inabusit in ulei pina se...
Salata de vinete cu legumeCartofii se spala bine si se pun la fiert cu coaja cu tot, in apa sarata care a dat in clocot. Cind sint gata, se curata...
Salata cu oua, sunca si legumeSe curata zarzavatul si ceapa, se taie marunt si se pun la fiert in apa rece, impreuna cu mazarea. Cind incepe fierberea, se...
Ciorba taraneasca de legumeResturile de friptura se taie bucatele. Se pot folosi resturi din mai multe feluri de fripturi. Cartofii se spala bine cu...
Salata cu oua, carne si legumeSe pun la fiert cartofii impreuna cu zarzavaturile in apa rece sau calda cu sare. Cind s-au inmuiat bine, se dau prin sita...
Supa crema de cartofi cu legumeSe alege o gaina mare si frumoasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se ia spuma, apoi se adauga...
Rasol de pasare si legumeSe caleste ceapa taiata marunt cu o lingura de unt si cind s-a inmuiat, fara a se ingalbeni, se toarna apa. Se pune la fiert...
Supa-crema de legumeSe curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi...
Bors de legumeAntricoatele se spala, se zvinta putin, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si apoi se rumenesc pe o parte si alta...
Antricot de vaca cu legumeSe curata si se spala zarzavaturile bine, apoi se taie dupa preferinta (sub forma de taitei, cuburi sau se dau pe razatoarea...
Ciorba de legume cu smintinaSe curata, se spala si se fierbe fiecare leguma separat, in apa sarata. Cind sint gata, cartofii si morcovii se taie cuburi....
Legume asortate cu untCarnea se curata de pielite, se spala si se taie in 4-5 felii groase cam de 0,5 cm. Se bat usor ca pentru snitele, se...
Rulada de carne cu legumeZarzavaturile se curata, se spala, se taie fideluta, si se pun la fiert. Fasolea se curata, se spala si se taie subtire,...
Ciorba de fasole verde si legumeCartofii curatati si taiati in cuburi se fierb in supa de legume impreuna cu ceapa taiata marunt. Rosiile curatate de coaja...
Supa pasata de rosii si cartofiZarzavatul curatat si bine spalat se da prin razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu firele de ceapa...
Bors de loboda cu legumeSe fierbe zarzavatul, se scurge bine de apa si se da prin sita. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ceapa foarte fin...
Chiftelute de legumeLegumele bine fierte se paseaza obtinindu-se un pireu care se amesteca cu sosul alb (preparat din lapte, faina si unt), cu...
Sufleu de legume variateSe prepara la inceput sosul punind toate zarzavaturile (si ceapa) la fiert cu putina apa. Cind sint fierte se paseaza si...
Snitel cu sos de legumeSe curata castravetii de coaja si se taie rondele; ardeii si gogosarii spalati se taie fideluta, rosiile se spala si se taie...
Salata de legume de varaLegumele intregi, bine spalate, se fierb adaugindu-li-se vinul cind sint bine fierte. Pestele spalat, curatat, se introduce...
Rasol de peste cu legumeTelina taiata bucati se fierbe in supa de legume timp de 35 min. Se paseaza, se adauga orezul fiert separat si se mai fierb...
Supa crema de telina cu albusSe spala, se curata si se taie mic ardeiul gras. Se curata ceapa, se toaca si se caleste. Se adauga ardeiul gras si se calesc...
Tortilla cu legumeCeapa, morcovul, patrunjelul si varza se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei. Cind legumele s-au inmuiat,...
Supa de legumeCiorba de fasole boabe este delicioasa, nu este deloc greu de preparat, si este foarte consistenta, cu ingrediente comune....
Ciorba de fasole boabeMincarea de legume cu sos de lapte se poate gati dintr-un singur fel sau din mai multe feluri de legume. In ultimul caz...
Legume cu sos de lapteZarzavatul si ceapa se curata, se toaca marunt si se prajesc in unt, adaugind faina in timpul prajitului. Dupa aceea se...
Sos de rosii cu legumeSe rumeneste o lingura de faina cu o cantitate egala de unt si se subtiaza cu un pahar de supa de carne sau zeama in care au...
Sos de smintina cu untCarnea de berbec (piept sau spata), spalata si luata de pe oase, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind...
Carne de berbec cu tocana de legumeSe spala dovleceii, se pun intr-un vas termorezistent, intregi sau taiati in jumatati pe lung. Se adauga ardeiul taiat in...
Dovlecei cu legume la cuptorSe fierb legumele, se pun intr-un vas termorezistent, se pune untul taiat bucati. Se combina faina cu smintina, se pune sare,...
Legume fierte cu smintinaArdeii, carora li s-a scos in prealabil cotorul, se pun 1-2 minute in apa clocotita, putin sarata; se scot apoi pe o sita ca...
Ardei umpluti cu legumeSe curata si se spala legumele, se aleg cepe mici, care se taie in jumatati, conopida se rupe in bucatele si se pune in apa...
Legume a la grecSe toaca varza foarte subtire. Cartofii se taie in rondele, iar fasolea verde se rupe in bucati. Se taie morcovul, telina,...
Ghiveci din legumeSe pregateste o supa obisnuita, lasind puiul bine spalat si curatat sa fiarba intreg. Legumele spalate, curatate, se fierb...
Pui cu legumeSe alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa. Se caleste carnea in unt...
Friptura cu sos de legumeSe spala separat legumele, se lasa sa se zvinta, apoi se taie in felii potrivit de subtiri. Se pregatesc sticle de 500 ml ori...
Delicatese de legumeSe curata salata verde, se spala frunza cu frunza sub jet de apa. Se desface portocala in felii, se taie miezul de pepene si...
Salata de legume si fructeSe curata cartofii si morcovii, se spala, se dau pe razatoare si se lasa sa stea citeva minute. Frunzele de spanac si salata...
Suc de legumeSe fierb legumele. Cind sint gata, se taie in cuburi mici si se adauga sunca si castraveciorii taiati bucatele. Totul se pune...
Salata de legume cu suncaCeapa, morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu gauri mici. Se calesc apoi in ulei fierbinte....
Sos picant cu legumeSe spala vinetele, se indeparteaza codita si se cresteaza incomplet in patru. Se fierb in apa cu sare si se scurg bine. Se...
Vinete umplute cu legumeCarnea se da prin masina de tocat impreuna cu legumele. Se amesteca cu albusul si verdeata si se formeaza crochete potrivite...
Crochete din carne cu legumeCiorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se...
Ciorba de burta cu legumeSe pun legumele la fiert in apa rece, la foc redus. Cind sint bine fierte se strecoara sau se zdrobesc, dupa preferinta....
Supa de legume diverseSe pune carnea la fiert in apa rece cu sare, se lasa sa fiarba la inceput la foc mai tare pina da in clocot si apoi la foc...
Rasol de gaina cu legumeSe fierbe carnea de vaca cu zarzavatul ca si pentru rasol. Legumele, curatate, spalate, se fierb in apa cu sare si se scurg....
Carne de vaca cu legume si orezSe fierbe vrabioara impreuna cu morcovul taiat felii, in putina apa si sare, acoperit. Legumele, fierte separat si scurse, se...
Vrabioara de vaca cu legumeSe curata sfecla, cartofii si conopida, prazul si varza se spala se taie felii si se inabusa in cantitatea de grasime. Se...
Supa de legume de toamnaDovleacul se da pe razatoare, restul de legume se taie in cuburi, iar verdeata se toaca marunt. Toate se amesteca. Se mai...
Salata de dovleac