margarina

Checuri

Chec minunat

Zaharul se amesteca cu margarina pina se omogenizeaza, se adauga pe rind ouale intergi amestecind continuu, pana se topeste...

Chec minunat
Prajituri

Napolitane

Se cern toate ingredientele uscate impreuna. Se amesteca margarina, mierea si galbenusurile, smintina, ingredientele uscate,...

Napolitane
Prajituri

Elmi

Se pun la fiert, impreuna, zaharul, margarina, mierea de albine, cacaoa si romul pina se topeste totul, dupa care se pun...

Elmi
Paste si pizza

Paste fainoase cu lamiie

Se fierb pastele, se scurg si se spala sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala pe foc potrivit se adauga margarina,...

Paste fainoase cu lamiie
Prajituri

Prajitura caramel

Se topeste margarina, dupa care se adauga 250 gr. zahar, se amesteca in continuu pina se topeste zaharul, se lasa putin la...

Prajitura caramel
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu crema

Biscuitii se inmoaie in apa un pic incalzita in prealabil. Margarina cu zaharul se amesteca bine, obtinind o crema pufoasa....

Biscuiti cu crema
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Bulbul satosu

Pregatire: Se amesteca bine margarina, iaurtul si albusul. Se adauga incet faina. Se amesteca si praful de copt cu faina si...

Bulbul satosu
Mancaruri cu carne

Teriaki

Se taie pieptul de pui marunt, se rumeneste in margarina sau unt. Se adauga smintina, cca. 100 gr, si alte 30 gr.margarina....

Teriaki
Prajituri

Prajitura nougat

Se bat margarina cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga sarea, ouale, praful de copt si faina. Apoi se adauga laptele,...

Prajitura nougat
Mancaruri cu legume

Placinta de ceapa a la Stuttgart ( Stuttgarter Zwiebelkuchen )

Se face coca si se pune intr-o forma rotunda. Se prajeste slanina in margarina si se adauga ceapa taiata marunt. Se...

Placinta de ceapa a la Stuttgart ( Stuttgarter Zwiebelkuchen )
Prajituri

Prajitura de martipan

Se bat margarina, zaharul, sarea spuma. Se adauga ouale, faina si praful de copt. Se unga o tava cu margarina si se pune coca...

Prajitura de martipan
Salate de fructe

Banane in coniac

Se topeste margarina intr-o tigaie antiaderenta si se pun bananele la prajit. Cind sint prajite pe jumatate, se presara cite...

Banane in coniac
Clatite

Clatite americane

Se topeste margarina. Se amesteca iaurtul, ouale, faina, praful de copt si sarea. Se ia cam 1 dl aluat pentru fiecare...

Clatite americane
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu alune

Margarina se topeste in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care fierbe apa). Se amesteca faina cu...

Biscuiti cu alune
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

Se amesteca margarina, apa, praful de copt stins cu zeama de lamiie, un praf de sare si se adauga treptat faina pina se...

Cornulete fragede
Prajituri

Prajitura cu morcov

Se rade morcovul pe razatoarea mica, se freaca cu zaharul si se pune la calit. Dupa ce a scazut zeama, se adauga margarina si...

Prajitura cu morcov
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete de post

Se amesteca bine toate ingredientele, incorporind margarina rece taiata bucatele. Se da 10 min la frigider, timp in care se...

Cornulete de post
Salate de legume

Salata de ciuperci cu sos de lamiie

Ciupercile se curata, se spala, se sterg si se pun pe gratar cu cupa in sus. In cupa se pune un pic de ulei si o bucatica de...

Salata de ciuperci cu sos de lamiie
Paste si pizza

Pizza vegetariana

Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga apa calda, margarina si 1 lingurita de sare. Se face un aluat care se lasa sa...

Pizza vegetariana
Mancaruri cu orez

Orez fiert dupa reteta egipteana

Se fierbe apa cu Vegeta. Se spala orezul si se lasa sa se scurga bine. Se incinge untul/ margarina intr-o cratita si pune 1/5...

Orez fiert dupa reteta egipteana
Paste si pizza

Spaghete cu muschiulet si ciuperci

Se fierb spaghetele in apa cu sare, cam 10-15 minute, dupa aceea se trec printr-un jet de apa rece. Intr-un ceaun se pune...

Spaghete cu muschiulet si ciuperci
Prajituri

Tarta de ciocolata

Aluatul: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se...

Tarta de ciocolata
Aperitive cu branza

Saleuri cu brinza de vaci

Se amesteca margarina cu brinza de vaci si sarea, apoi se incorporeaza faina. Se face un aluat care se lasa la odihnit 1-2...

Saleuri cu brinza de vaci
Prajituri

Prajitura cu malai

Se amesteca ouale cu zaharul foarte bine, de preferat ar fi ca zaharul sa fie pudra. Se adauga margarina si se continua sa se...

Prajitura cu malai
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede cu nuca

Din faina, margarina, nucile macinate, zahar, praf de copt, se face o coca. Se formeaza cornulete mici care se coc la foc...

Cornulete fragede cu nuca
Prajituri

Prajitura cu frisca

Zaharul cu ouale se bat bine pana se obtine o crema, la care se adauga margarina topita, smintina, zeama de lamiie, faina in...

Prajitura cu frisca
Prajituri

Negresa de la Bunica

Margarina, zaharul, laptele si cacao se ameseca pe foc pina ce devine o pasta omogena. Cind s-a topit zaharul se ia de pe...

Negresa de la Bunica
Prajituri

Prajitura cu spuma

Se amesteca bine margarina cu zaharul pina devine o crema spumoasa. Se aduga galbenusurile, faina, zeama de lamiie si doua...

Prajitura cu spuma
Torturi

Tort cu dulceata de caise

Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se...

Tort cu dulceata de caise
Torturi

Tort in doua culori

Prepararea blatului 1: se freaca albusurile cu zaharul foarte bine, apoi se pun galbenusurile si pesmetul. Se unge o tava cu...

Tort in doua culori
Torturi

Tort de alune cu frisca

Se dau alunele prin masina de macinat nuci. Se freaca bine margarina cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si...

Tort de alune cu frisca
Prajituri

Negresa

Margarina se amesteca cu zaharul, cacaoa, galbenusurile, laptele, faina. Se adauga praful de copt si amoniacul. Toata...

Negresa
Salate de fructe

Salata de prune si struguri cu sos de vin

3/4 din cantitatea de zahar se rumeneste pina se topeste, la foc mic, apoi se adauga margarina si se amesteca bine. Separat,...

Salata de prune si struguri cu sos de vin
Sandviciuri

Tartine cu pasta de peste

Pestele se sfarima si se freaca cu margarina pina devine o pasta bine legata. Se adauga galbenusurile de la oua (doua fierte,...

Tartine cu pasta de peste
Supe de legume

Romburi pentru supa

Se fierb cu o zi inainte cartofii in coaja, se curata, se rad. Margarina se freaca, se amesteca cu cartofii rasi, se adauga...

Romburi pentru supa
Prajituri

Prajitura cu brinza dulce (KaeseKuchen)

Pentru aluat: se freaca margarina cu 2 linguri de zahar, una de apa, una de otet si faina cit cuprinde, ca sa iasa o coca...

Prajitura cu brinza dulce (KaeseKuchen)
Mancaruri cu carne

Limba inabusita

Se fierbe limba inabusit, cu putina apa, aproximativ 2 ore la foc redus. Se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita cu...

Limba inabusita
Mancaruri cu peste

Sufleu din peste

Pestele curatat de pielita si oase se da prin masina de tocat. Se prepara un sos alb din lapte, margarina si faina care se...

Sufleu din peste
Budinci

Budinca de mere

Merele curatate de coaja se rad pe razatoarea de sticla sau de material plastic. Margarina frecata cu zaharul se amesteca...

Budinca de mere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuci

Intr-un vas emailat, se pun untul, margarina si zaharul, amestecindu-le pe foc mic. Cind combinatia s-a inmuiat, se pune un...

Fursecuri cu nuci
Cozonac

Pasca cu brinza de vaci

Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din...

Pasca cu brinza de vaci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu nuca

Se amesteca margarina cu nucile, praful de copt stins cu zeama de lamiie, un praf de sare si se adauga treptat faina pina se...

Cornulete cu nuca
Aperitive cu peste

Pasta de peste

Pestele se scurge de ulei, se paseaza, se freaca cu margarina pina se omogenizeaza (se poate da cu mixerul), se adauga zeama...

Pasta de peste
Mancaruri cu legume

Conopida sote

Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se...

Conopida sote
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovleac

Dovleacul curatat de coaja si simburi se taie in cuburi si se pune intr-o cratita cu 40 gr. margarina, amestecind mereu pina...

Sufleu de dovleac
Aperitive cu branza

Galuste din brinza

Se framinta brinza de vaci, cu margarina incalzita, oul, pesmetul si faina. Se obtine un aluat virtos din care se formeaza...

Galuste din brinza
Prajituri

Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat

Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se...

Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat
Mancaruri cu carne

Ciuperci cu carne

Se inabusa carnea taiata bucatele in margarina, cu putina apa; separat se pregateste prin fierbere amestecul de ceapa si...

Ciuperci cu carne
Mancaruri cu legume

Mincare de gutui

Gutuile spalate, sterse, se taie in felii inlaturind partea fibroasa si simburii. Se fierb inabusit cu margarina si putina...

Mincare de gutui
Supe de legume

Supa de morcovi cu napi

Se pun la fiert in apa rece legumele taiate in bucatele mici in afara de ceapa taiata marunt, care se fierbe separat intr-o...

Supa de morcovi cu napi
Supe de legume

Supa de zarzavat cu gris sau tapioca

Se inabusa legumele in putina apa si margarina. Dupa ce s-au inmuiat se adauga faina desfacuta in putina apa si restul de apa...

Supa de zarzavat cu gris sau tapioca