Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, zaharul si coaja rasa de portocala. In alt bol se bat:...
Muffins cu portocale si ciocolata
Se taie ceapa marunt si se prajeste in doua linguri de margarina. Se curata dovleceii si se taie cubulete nu foarte mici. Se...
Supa crema de dovlecel
Se sfarma Amaretini marunt si se pun in 6 boluri de desert si se stropesc cu cate o lingura lichior. Se lasa sa se inmoaie...
Kokos-Trefla
Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu...
Limba cu sos Ragu
Se taie bucati carnea de pasare, se sareaza si se pune la prajit in ulei. Cand s-a prajit, se scoate in alt vas. In untura...
Ostropel oltenesc
Iepurele se taie in bucati si se unge cu marinata. Se adauga si usturoiul si verdeata taiate fin. Fiecare bucata de carne se...
Iepure cu slanina si verdeturi
Din ingrediente se prepara un aluat, care se lasa la dospit circa 3-4 ore. Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa cu...
Prajituri delicioase "cuib de viespe" cu scortisoara
Ardeii copti se curata si se lasa putin la racit. Intre timp, intr-o tigaie adanca sau o craticioara potrivita in care se...
Mincarica de ardei copti
Se prajeste ceapa si orezul in ulei incins, dupa care se adauga bostanul taiat in cuburi mici. Din cand in cand, se toarna...
Risotto cu bostan
Ingredientele sunt pt un vas cu diametrul de 26 cm.. Se bat toate ingredientele cu mixerul, 2 minute. Se rastoarna...
Pandispan reusit
Se preincalziteste cuptorul peste 200 grade. Se bat oul, sarea si zaharul, pana ce amestecul se albeste si se umfla. Se...
Franzelute (muffins) cu migdale si mac
Se amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...
Franzelute cu tarate si mere
Gogosarii se taie felii subiri in lung, castravetii la fel, iar conopida buchetele cat mai mici. Se arde o lingura de zahar,...
Salata chinezeasca
Se amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...
Franzelute cu tarate si mere
Se preincalziteste cuptorul peste 200 grade. Se bat oul, sarea si zaharul, pana ce amestecul se albeste si se umfla. Se...
Franzelute (muffins) cu migdale si mac
Ceapa, usturoiul taiate fin se prajesc in ulei, se adauga sucul de rosii, untul de arahide, apa si condimentele si se fierb...
Supa de rosii cu unt de arahide
Se taie cepele in jumatate, apoi in inele. Uleiul se pune intr-o oala mare si se infierbanta. Se pun cepele, ceva unt,...
Supa de ceapa cu croutons
Se curata macroul si se taie pe sira spinarii. Se pune intr-un vas cu sare si se lasa putin. Intre timp se pune cam 1 litru...
Saramura de macrou
Se curata cantitatea de usturoi aleasa dupa preferinta, se piseaza bine cu putina sare, pana cand devine ca o crema. Se pune...
Mujdei de usturoi
Se prepara ca sosul maioneza obisnuit, dar se adauga si 2-3 linguri de frisca batuta bine, fara zahar.
Sos maionez cu frisca
Se prepara ca sosul maioneza obisnuit, adaugandu-i-se la inceput mustarul.
Sos maionez cu mustar
Mamaliga buna se face in ceaun. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sare si se presara putin malai. Cand clocoteste apa,...
Mamaliga fiarta
Se pune apa la fiert, cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie, cate putin, amestecand cu facaletul....
Mamaliga pripita
Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in...
Bulz ciobanesc
Foaia se obtine astfel: se bat cu mixerul cele trei oua intregi impreuna cu un pic de sare si cativa stropi de lamaie. Cand...
Minirulade cu gem
Se fierb pastele cu putina sare. Separat, cat timp fierb pastele, se prepara sosul. Intr-o cratita, se pune la incins putin...
Paste cu ciuperci
Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar {250g}, se adauga faina si nuca macinata. Se pune compozitia intr-o...
Ciocolatina
Tiramisu reţetă la cutie Se insiropeaza piscoturile de sampanie cu cafeaua fierbinte, care trebuie sa fie relativ dulce....
Tiramisu reţetă la cutie
Un litru de lapte se fierbe si se face o budinca cu gris, compozitia sa fie putin mai moale. Se adauga zahar cam 5l inguri,...
Budinca de gris cu crema caramel
Reteta Sandwich cu branza topita si salam este un foarte bun aperitiv. Pentru a o pregati ai nevoie de cateva ingrediente:...
Sandwich cu branza topita si salam
Se amesteca cu mixerul laptele cu nesul. Dupa aceea se adauga o lingura rasa de inghetata si se stropeste cu scortisoara.
Ness Cafe Frappe
Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana cand se umfla.
Inele de ceapa
Fazanul trebuie neaparat tinut 2-3 zile dupa ce a fost vanat, inainte sa fie pregatit.Dupa ce s-a jumulit, s-a curatat de...
Fazan fript
Inainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper;...
Rata salbatica fripta
Bucatile care raman de la carnea aleasa pentru friptura se sterg de sosul marinatei (apa amestecata cu vin, 203 linguri otet,...
Mancare rece de iepure cu masline
Se rumenesc, intr-o cratita cu o lingura de unt, 200 gr slanina sau costita afmata si vreo 25 fire arpagic. Cand s-au...
Iepure cu ciuperci
Friptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa...
Pulpa de caprioara la tava
Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se...
Tocana de mistret tanar
Se spala si se usuca ciupercile. In prealabil se scot cozile, care se toaca marunt. Se pune intr-o cratita potrivita untul;...
Ciuperci cu branza si sos de smantana
Se taie bucatile de pui ca pentru snitele si se prajesc in untul incins in prealabil in tigaie. Dupa ce carnea s-a facut (nu...
Pui cu sos de whiskey si mar
Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca intre ele. Intre timp se taie cubulete brinza,...
Paste usoare
Se curata broccoli, se rupe in buchetele mici si se opareste cu apa sarata. Intr-o oala se calesc putin doua cepe taiate...
Supa-crema de broccoli
Se pun pennele la fiert in apa cu sare si se scurg conservele de ton intr-o sita. Intr-o cratita se calesc cepele taiate...
Penne cu ton
Prepelita se mananca foarte proaspata. Se jumuleste, se scot intestinele si maruntaiele, se parleste repede, se sterge cu o...
Prepelita
Se curata prepelitele. Se sareaza, se pune ficatul inauntru, se inveleste fiecare prepelita cu o foaie de vita, apoi cu o...
Prepelite inabusite
Potarnichile se lasa o zi doua sa se fragezeasca. Se prepara 2 potarnichi la tava, punandu-se in unt. Cand sunt aproape gata,...
Potarnichi cu smantana
Ceapa taiata marunt se caleste 2 minute in untdelemn cu carnea, se stinge cu siropul de mure sau se aduaga murele proaspete,...
Ghiveci rapid cu sos de gutui si mure
Galbenusurile cu zaharul se bat, pana se face o spuma. Se adauga morcovul, migdalele si lamaia(sucul si coaja, data prin...
Tort de morcoviDiplomatul este un desert consacrat, usor, pufos, care te face sa-l faci ori de cate ori ai ocazia. Mai mult reteta de...
Diplomat cu capsuni
Se bat galbenusurile cu 2 linguri zahar, se adauga 3 linguri cacao -s e freaca in continuare-se adauga laptele si se amesteca...
Clatita cacao
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc