Muschiul de porc, fasonat, se taie in felii transversale de aprox. 3 cm grosime. Se sareaza si condimenteaza. Feliile se...
Rabdari prajite - specialitate Japonia
Se fierb cartofii in coaja, cu morcovul. Se taie apoi in bucati mici, se adauga mazarea, ardeiul taiat marunt, patrunjelul si...
Salata ruseasca
Galbenusurile se freaca foarte bine cu zaharul si se adauga treptat apa rece. Se adauga faina amestecata cu nucile, praful de...
Tort de apa - blatul
Aluatul: Se face un aluat potrivit din ingredientele de mai sus, din care se fac bile cat o nuca. Acestea se pun in forma...
Nuci umplute
Aluatul: Se freaca zaharul cu untul, apoi se adauga restul de ingrediente. Se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu...
Prajitura glazurata
Se transeaza carnea cate doua bucati la portie si se bate cu ciocanul de snitele, se presara cu sare. Se trece fiecare bucata...
Escalop de porc cu ciuperci
Spaghetele se prepara in mod obisnuit (a dente) Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul. Dupa topire, se...
Spaghetti cu ciuperci
1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si li se...
Moussaka de mouton
Se prajeste cu untura si putina ceapa carnea data pe masina si se inabusa turnind cite o lingura de apa. Se toaca potrivit...
Varza a la Cluj
Se curata telina si ceapa, se spala si se pun la fiert, fie in apa, fie in zeama de carne. Se lasa sa fiarba 30 de minute,...
Supa-crema de telina
Se curata 5-6 mere mari de coaja, se scobesc samburii - sub forma de cilindru. Dupa dorinta, se pot pune bucati de nuca in...
Tort de mere
Se amesteca maioneza, mustarul, semintele de telina, sarea si piperul si se amesteca bine. Apoi se amesteca bine cartofii,...
Salata americana de cartofi
Se spala bine salata. Se usuca. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se pune pasta de anchois in vasul de salata si se...
Salata Caesar
Se aduaga in ordine frunzele de salata, bucati de telina, rosia taiata bucati, conopida desfacuta floricele, ciupercile...
Salata Sapte straturi
Se amesteca zaharul, sarea, smantana, ceapa si otetul intr-un vas mare. Se adauga castravetii taiati felii. Se lasa la rece 2...
Salata de castraveti cu smantana
1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand...
AspicSarmalele moldovenesti difera fata de reteta clasica de sarmale prin faptul ca se fierb in vin, si au o perioada de asteptare...
Sarmale moldovenesti
Se opareste purcelul si se curata cu faina de porumb sau, mai bine, cu saciz, asa cum se curata capul de vitel sau de porc,...
Purcel la tava
Se spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...
Salata de creier de boeufToba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...
Toba de porc
Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita...
Crap la cuptor
Se prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se...
Sos espagnole
La unul din ouale batute se adauga sucul de sfecla rosie. Celelalte doua oua se bat separat. Se confectioneaza din carton...
Omleta Valentina
Intr-un flingean (vas din cupru de marimea unui lighean) se infierbanta bine aprox. 2-3 kg nisip. In el se asaza ibricul de...
Cafea la nisip
Se scoate miezul merelor, apoi se freaca 2 linguri de unt cu zaharul pudra, scortisoara si cuisoara. Acest amestec se...
Mere coapte brune
Macaroanele se pun la fiert in apa sarata cam 8 minute. Se scot si se lasa sa se stoarca. Painea se taie in cubulete si se...
Salata Cezar cu macaroane si pui
Galbenusurile, untul, zaharul, sarea si crema de ciocolata se amesteca. Faina cu praful de copt, se cerne si se amesteca cu...
Stea cu cocos
Cantitatile se dozeaza dupa preferinta. Se prajesc 2 minute nucile si se amesteca cu biscuitii sfaramati intr-un castron...
Salam dulce
Se taie o rata tanara, pastrand tot sangele care se scurge. Se cuarata bine, se spala, se sareaza; se taie gatul si varful...
Rata umpluta la frigare
Se rumenesc intr-o cratita felii de costita afumata, impreuna cu vreo 15 fire de arpagic sau ceapa. Se scot acestea si se...
Boboc de rata cu mazare verde
Fursecuri: Din toate ingredientele se face un aluat, se intinde cu sucitorul o foaie subtire pe care se taie rondele (cu un...
Fursecuri cu bezea si crema (butoiasi)
Se scurge din conserva uleiul, iar pestele se amesteca bine cu toate ingredientele de mai sus, pana rezulta o pasta.
Pasta de peste
Se amesteca zaharul cu miezul de nuca, cacao, oul batut si lichior(20 ml) si se omogenizeaza compozitia. Pe o folie de...
Rulada fina cu ness
Intr-o oala cu putin ulei incins se toarna cus-cus-ul si se prajeste amestecand continuu pana devine auriu(cam 2-3 minute)....
Cus-Cus
Folosirea ustensilelor metalice este interzisa. Un ceainic de portelan se incalzeste in prealabil cu apa fierbinte. In el se...
Five Oclock Tea
Ceainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...
Australian tea
Foile: Aluatul rezultat se imparte in 6 foi,care se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina, la foc iute...
Prajitura caramel
Cele 3 oua se amesteca cu zaharul, mierea si celelate ingrediente, iar aluatul rezultat se imparte in 3 (daca mai este nevoie...
Prajitura cu foi cu miere
Se face un 'sirop' din vin si apa in parti egale, care se fierbe impreuna cu scortisoara, cuisoarele, vanilia,...
Tort de iarna
Se iau bucatile de rata pregatite pentru mancare si se rumenesc intr-o cratita, cu ceapa tocata, in grasime de pasare sau...
Ostropel de rata
Ca orice mancare servita rece, se prepara cu untdelemn. Se rumenesc bucatile de carne. Se parat, se rumenesc cepele taiate...
Mancare de rata rece, cu masline
Rata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate...
Boboc de rata pe varza
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane,...
Rata umpluta cu mere
Se framinta ingrdientele - faina, margarina, zaharul, galbenusul, praful de copt, cacao - si se imparte in doua si se fac 2...
Prajitura Rudy
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua baterea, adaugandu-se pe rand galbenusurile, faina amestecata cu...
Prajitura cu nuca si crema Ganaj
Se fierb crenvustii, dar nu foarte mult, sa nu se 'sparga'. Se lasa 5 minute sa se raceasca si se taie atat...
Picante si rotunjoare
Se prepara maioneza dintr-un ou, 1 lingurita mustar si ulei si la sfarsit eventual se adauga o lingura de smantana. Porumbul...
Porumb cu maioneza
Carnea de pasare se pune intr-un vas, pe foc, cu vin rosu amestecat cu 50 ml coniac. Se lasa sa fiarba pana carnea se...
Rulouri cu pui si ciuperci
Se topeste zaharul (7-8 linguri) intr-o cratita pana devine maroniu si se lasa la racit. Merele se curata si se scoate...
Tort de mere
200 g zahar se freaca cu untul si se incorporeaza faina. 6 albusuri batute spuma se amesteca cu nucile si esenta de rom se...
Prajitura cu nuci
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc