Se indeparteaza piciorusele ciupercilor, apoi se curata ciupercile si se pun intr-o tava cu putin ulei. Separat, se caleste...
Ciuperci umplute
Se ung felioare de paine cu unt, iar pe deasupra se asterne un strat (mai gros sau mai subtire) de icre negre moi, adica...
Sandvisuri cu icre negre
Se face o salata de vinete obisnuita, se amesteca cu o cantitate de icre negre moi, in functie de gust. Se ung felioarele de...
Sandvisuri cu icre negre si vinete
Se ung felioare de paine cu unt, se asaza deasupra jumatate de sardea taiata in lung, deasupra cateva picaturi de lamaie.
Sandvisuri cu sardele
Se ung felioarele de paine cu un sos maioneza sau cu unt amestecat cu mustar. Se asaza deasupra o foaie de salata verde care...
Sandvisuri cu ou rascopt
Se face o pasta de sardele frecate cu unt, se intinde pe felii subtiri de franzela, iar deasupra se asaza o felie subtire de...
Sandvisuri cu sardele si tomate
Se splala carnea si se pune intr-un castron destul de mare. Peste carne se pun 3 cepe curatate si taiate cuburi si citeva...
Mincare la ceaun
Se caleste ceapa pina capata o culoare frumoasa, aurie. Se combina carnea tocata, grasimea tocata, ceapa calita, orezul,...
Sarmalute cu afumatura
Aceasta reteta este foarte gustoasa. Pentru a prepara rulada de cascaval avem nevoie de unt, cascaval, faina, oua si smantana.
Rulada de cascaval cu smantana
Se lasa fructele sa fermenteze cu zaharul vreo 7 zile intr-un container de plastic. Se umple o oala de stainless steel...
Tuica
Ingredientele se amesteca bine cu mixerul de taiat.
Pasta de peste afumat
Se fierbe orezul (de preferinta cu bobul lung), se taie rosia cubulete mici, se desfac conservele de ton si porumb, se scurg...
Salata de orez, rosii si tonScones este o reteta de patiserie usor de preparat, in reteta originala nu se foloseste nicio umplutura, fiecare servind...
Scones
Se taie cascavalul si sunca in forma de cubulete. Pe un platou se asaza alternativ straturi de cascaval, sunca, ou fiert tare...
Salata Piramida
Blatul: se pun intr-o cratita cantitatile indicate de nuci, zahar si apa si se amesteca toate pe foc pana se topeste...
Deliciu de ciocolata cu blat de nuci
Se taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un vas mare se amesteca...
Salata festiva de citrice
Se spala bine urechile si se lasa in apa pentru o ora. Se scot si se pun itr-un vas cu apa la fiert si se lasa pana se...
Urechi de porc sarate
Se fierbe sfecla si se taie cubulete. Ceapa se taie solzisori, merele se rad, pestele se curata si se taie cubulete. Din...
Mascovscaia
Zaharul se freaca cu ouale, se adauga uleiul, se stinge amoniacul cu putin otet, se adauga laptele si faina atit cit sa...
Foi pentru prajitura
Se face un aluat din ingredientele de aluat. Se framinta, se bate cu sucitorul sau se loveste de planseta. Osinza se amesteca...
Aluat fraged
Se taie cartofii sub forma de betisoare de chibrituri. Se taie ceapa. Se rumenesc cartofii si ceapa intr-o tigaie. Se pune...
Janssons Frestelse
Se fierbe orezul cu apa si sare 10 min. Se adauga laptele, coaja de scortisoara si se fierbe incet, cu capacul deasupra 30...
Orez á la Malta
Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurt
Untul cu zaharul si scortisoara se bat pana devine spumos, apoi pui un galbenus si un ou. Se adauga nucile macinate si faina....
Sarut cu nuci
Se spala salata si se lasa in frigider, intr-un vas cu capac. Se spala castravetele, se taie felii si se presara cu sare si...
Salata de avocado
Se taie marunt usturoiul si se amesteca cu cimbrul. Se sareaza. Carnea de porc se freaca bine cu zeama de lamaie si sare si...
Porc cu usturoi
Aluatul: Se pun intr-un castronel faina, praful de copt si sarea. In mijloc se pune oul care se amesteca cu faina. Se adauga...
Banane in aluat
Se trece faina prin sita impreuna cu praful de copt, se adauga smantana, zaharul, untul si laptele. Cojile de portocale si...
Stelute cu fructe
Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si...
Caltabosi
Se taie carnea cubulete si se prajeste putin in ulei, condimentandu-se cu sare si piper. Se adauga o jumatate cana de apa, 5...
Friptura de porc inabusita
Se dau pe razatoarea foarte fina telina si morcovii, apoi se sareaza si se pun deoparte. Merele se dau prin razatoarea...
Salata de telina cu mere
Se dau cartofii prin razatoare, se adauga galbenusul, faina, sarea si piperul. Se prajesc in ulei incins.
Crochete de carofi
Dupa ce se decojesc, merele se taie rondeluri si se asaza in tava de la cuptor tapetata cu putin unt; peste ele se adauga...
Prajitura cu mere si bezea
Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate,...
Tocanita ungureasca
6 galbenusuri, apa, 200 gr. zahar se bat pana se fac spuma, se adauga faina si cele 6 albusuri (care s-au batut spuma) se...
Rusa si elegantaOuale scotiene cu cartofi piure sunt o reteta de aperitive festive potrivite pentru orice sarbatoare, mai ales de Paste, cand...
Oua scotiene
Blatul se taie in cubulete mici. Frisca se bate tare cu praful de intarit. Smantana se amesteca cu zaharul, apoi cu smantana...
Bulgari de zapada cu fructe
Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la gennchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se...
Piftie de porc
Se ia un but de porc sau jumatate de but, se sareaza, se pipereaza, se freaca cu usturoi si se lasa astfel cel putin o ora....
Friptura de porc la cuptor
Atat muschiul de porc, butul ca si orice alta parte destinata pentru friptura, sunt mult mai gustoase daca se tin 24 de ore...
Friptura de porc marinata
Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare. Se...
Dobos Usor
Pentru Cordon Bleu se ia carne de vitel, dar se poate folosi si de pui si de curcan (piept). Pieptul de pui se spala, se usca...
Cordon Bleu
1. Preliminarii: Se curata, spala si se taie cartofii cuburi, se scurg ciupercile (daca sunt la conserva), se taie rosiile...
Ciocanele la tava cu cartofi
Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm., se fierb 60 de minute. Separat se fierg morcovii, se taie...
Bureti de fag
Se fierbe orezul cu laptele, sarea si zaharul vanilat, cam 45 de minute. Se adauga mai spre sfarsit mierea si scortisoara.
Orez dulce
Telina curatata se rade prin razatoarea mica, iar merele decojite se rad cu razatoarea mare, stropindu-se cu zeama de lamaie...
Telina cu maioneza
Aluat: untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul,...
Valurile Dunarii
Pentru aluat, se pun toate ingredientele impreuna si se amesteca cu mixerul si se pun intr-o tava care a fost intai acoperita...
Prajitura Hilda
Se spala si se parlesc bine picioarele si urechile. Se rade soricul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare...
Toba
Se da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si...
Carnati preparati in casa
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc