Se taie patratele mici cartofii, patrunjelul si morcovii curatati si spalati. Se inabusa in unt 15 minute, aestecind din cind...
Supa de cartofi si morcovi
Se fierb cartofii curatati in apa sarata. Se strecoara si se strivesc ca pentru pireu. Se amesteca cu laptele, o lingurita de...
Rulada de cartofi cu legume
Ceapa se toaca marunt, iar ficatul se macina. Se pune in putin ulei ceapa si se caleste. Se adauga ficatul, paharul cu bulion...
Tocanita de ficat
Se pun in robotul de bucatarie cartofii fierti, ouale fierte si decojite, o cutie peste, sare, piper si zeama de la jumatate...
Pasta de peste
Se pun fructele uscate la inmuiat in apa, cit sa le acopere cu mierea si zaharul vanilat; se lasa 20 minute. Se pune laptele...
Surpriza de gris
Se fierb maruntaiele in citeva clocote. Se dau carnurile prin masina de tocat impreuna cu ceapa, verdeata, piinea, iar...
Drob de miel (Cighir)
Se fierb taieteii in apa cu sare, se scurg si se lasa la racit. Intre timp se taie varza forte fin, se freaca cu sare si se...
Taietei cu varza
Merele se rad, castraveciorii se taie cubulete, ceapa se toaca. Se amesteca totul cu ulei si otet de vin. In loc de ulei si...
Salata de mere cu castraveti acri
Andivele curatate si spalate se sareaza si se pun intr-o salatiera. Se presara sosul: se amesteca smintina cu mustarul,...
Salata de andive cu sos de smintina
Se freaca untul cu galbenusurile trecute prin sita, se adauga cite putin mustar si ulei ca la maioneza. Se sareaza si se...
Pasta cu unt si ou pentru sandviciuri
Cartofii fierti in coaja se taie felii subtiri. Costita se taie cuburi, iar ceapa se toaca marunt. In putin unt incins se...
Cartofi taranesti
Vinetele, dovleceii, ardeiul, cepele si usturoiul se toaca si se prajesc in ulei. Se adauga rosiile, se lasa sa fiarba la foc...
Tarta cu legume
Se fierb cartofii in coaja si ouale foarte tari. Se amesteca nucile cu uleiul si muraturile, se taie apoi cartofii si ouale...
Salata picanta
Se pune la fiert laptele cu apa, sare si malaiul. Se face o mamaliga mai moale. Cind este gata se adauga brinza si se...
Balmus
Se prajeste prazul, se pune bostanul care este dat prin razatoare mare, se pune apa, vegeta, sos de soia si se lasa la fiert...
Supa de bostan
Se taie fiecare avocado in doua pe lungime, se scoate fructul si cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Crevetii...
Avocado cu creveti
Se fierb ouale tari, se curata de coaja dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lungime. Se scoate galbenusul si se imparte...
Oua umplute picante
Bucatile de carne se rumenesc in unt. Se toarna apa cit le cuprinde, sare dupa gust si se lasa sa fiarba pina ce se...
Prune cu carne de pasare sau de porc
Se fierbe burta spalata bine, taiata bucati impreuna cu zarzavatul si sare ca orice supa, reducind zeama la ¼. Cind este...
Tuslama de burta
Se pun in mixer merele cu coaja, taiate si fara simburi. Adaugam scortisoara, zaharul, mierea, laptele rece si iaurtul. Se da...
Iaurt cu miere si mere
Portocala taiata feliute subtiri se amesteca cu zaharul, ciresele din compot, merele taiate cubulete, stafidele oparite,...
Salata de fructe de iarna
Se bat doua albusuri spuma. Se amesteca cu ciocolata rasa, zaharul, migdalele necuratite de pielita, dar pisate, si faina,...
Inimi de ciocolata
Se freaca untul spuma. Se adauga zahar, scortisoara, malaiul, faina, sare si se framinta un aluat care se intinde intr-o...
Pesmeti de malai
Se amesteca totul bine in ordinea indicata la cantitati. Se unge o forma cu unt. Se toarna compozitia si se coace la foc bun...
Tort fara oua
Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg si se clatesc cu apa rece. Se amesteca cu o bucatica de unt. Se asaza un...
Budinca de taitei cu dulceata de visine
Se taie bucati de carne potrivite, se pun la fiert in 2 l apa cu putina sare si se spumuiesc. Se adauga cepele, radacinile de...
Bors ucrainean
Se pun in oala 25 g unt, apoi un rind de cascaval ras, unul de felii subtiri de piine veche, pina se termina materialul. Pe...
Supa cu cascaval
Se curata cartofii, se fierb, se strecoara si se dau prin presa de cartofi, prin sita, sau prin masina de tocat carne. Se pun...
Chiftelute de cartofi
Se curata guliile si se taie felii, apoi se prajesc impreuna cu ceapa tocata in ulei incins. Se scot feliile de gulii, iar in...
Gulii prajite
Se spala ficatul, se sterge bine cu un servet curat, se taie bucati de grosimea unui deget, se tavalesc prin faina, se...
Ficat prajit tavalit prin faina
Se taie ceapa marunt si se rumeneste putin in unt. Se adauga orezul, se lasa citeva minute, se pun noua cescute cu apa, ½...
Pilaf cu cirnati si sos de rosii
Ceapa se toaca si se caleste intr-o lingura ulei cu tacimurile de pui. Se pune mazarea spalata, morcovii si cartofii taiati...
Mincare de mazare cu cartofi
Se curata ficatul de vine si pielite si se trece prin masina de tocat. Apoi separat se freaca untul cu ouale pina se face o...
Supa cu galuste de ficat
Fasolea boabe, fiarta si racita, se strecoara bine de apa in care a fiert si se amesteca cu ceapa taiata pestisori. Se adauga...
Salata de fasole boabe
Se curata pestele de pielita si oase, se desfac maslinele inlaturind simburii si se toaca marunt, apoi se trec prin sita. Tot...
Salata de creier
Se dau prin masina de tocat sardelele, 50g de sunca si o bucata de miez de franzeluta de marimea unui ou muiat in lapte. Se...
Piine mozaic
Se bat ouale, se amesteca cu brinza, putina sare si piper si se toarna in untul incins. Cind incepe sa se prinda ouale, se...
Jumari cu brinza
Se rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa...
Sos caramel sau sos de zahar ars
Se inabusa in putin ulei cu sare si piper ciupercile spalate si taiate foarte fin. Separat, in restul de ulei, se adauga...
Sos picant
Se desareaza telemeaua in apa calda. Se sfarima si se amesteca cu brinza de vaca si cu ouale intregi. Se fierb cartofii cu...
Budinca de cartofi cu brinza
Blatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile,faina amestecata cu un praf de copt. Se...
Rulada cu banane
Ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina si un praf de copt. Se pune o mina de stafide si se coace in...
Chec rapid
Tava de prajitura se unge cu putin unt si se tapeteaza cu 2 pumni de nuci tocate dar nu prea marunt. Pentru blat se bat...
Prajitura cu nuca
Se bat bine ouale cu iaurtul, smintina si laptele praf; se amesteca apoi cu faina sarea si piperul. Merele se rad pe...
"Placintele" cu mere
Se fierbe orezul in apa, adaugind vegeta sau delikat(e mult mai aspectuos). Pentru sos: se taie doi catei usturoi felii...
Orez thailandez
Se freaca ouale cu zaharul pina ce volumul creste simtitor( 2-3min cu mixerul). Se adauga treptat uleiul si laptele,...
Chec economic cu portocale
Se bat albusurile spuma cu zaharul adaugat putin cite putin. (Cu mixerul iese foarte bine.) Dupa ce s-a terminat zaharul se...
Piine de albus
Se fierb ouale tari. Pe un platou oval (nu foarte plat) se asaza un strat de salata, spalata si taiata fideluta in prealabil,...
Salata fina de vara
Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare. Intre timp se prepara mujdei din usturoi: se piseaza si se amesteca cu cate putin...
Cartofi albi
Se fierb ouale tari, se curata, se taie in doua pe lungime. Galbenusurile se trec prin sita si se freaca cu ficat de pasare...
Oua umplute cu ficat
Cartofii se taie cuburi. Carnea se taie in bucati mai mari si se caleste bine cu ceapa tocata, sare, piper si boia. Se pun...
Gustare studenteasca
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc