Se taie felii o franzeluta mica si se pune peste ea zahar pudra, scortisoara, unt proaspat si peste toate se toarna lapte...
Sufleu de piine
Reţetă de preparare a papanaşilor. Toate ingredientele se amesteca bine,apoi se fierb pana ce este fiert grisul, apoi se...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu iaurt
se spala legumele, se taie rosia, ardeii si prazul in feliute cat mai subtiri; se curata marul de coaja, se curata cotorul,...
Salata cu maioneza si nuca
Se curata telina si se taie felii care se prajesc in ulei. Se pun feliile intr-u sos preparat din cepele taiate marunt si...
Telina cu masline
Se pregateste un aluat dospit mai moale, amestecind putina faina cu putin lapte, drojdie si zahar. Se lasa sa creasca. Se...
Kulebiac rusesc
Se rumenesc bucatile de gisca in grasime de gisca. In aceeasi grasime se caleste varza taiata fin. Se pune bulionul, sarea si...
Gisca pe varza
Se trece prin masina de tocat carnea, ceapa, cartoful fiert si racit, curatit de coaja. Se adauga sare, piper, un ou si se...
Perisoare cu smintina
Se sterge ficatul, se taie felii groase de 1 cm, se curata de pielita si se tin in lapte 15 minute. Se trec apoi feliile prin...
Ficat pane
Se fierbe laptele, se adauga vanilia si galbenusul. Batem bine pentru a omogeniza oul cu laptele. Se adauga mierea si siropul...
Lapte cald cu ou
Se fierbe orezul cu laptele vanilat. Cind este aproape gata, se adauga zaharul. Daca se pune zaharul de la inceput, orezul...
Budinca de orez cu dulceata
Se amesteca drojdia cu ½ lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina. Se acopera si se lasa la loc caldut sa...
Prajitura rulata
Se fierb macaroanele in apa cu sare cu 3 ore inainte de masa. Se lasa in apa rece sa se umfle bine. Varza acra, scursa de...
Salata de varza acra cu macaroane
Se taie un capac la chifle. Se scobesc de miez. Se unge interiorul cu putin unt. Se umplu cu ciupercile tocate, inabusite in...
Chifle umplute cu ciuperci
Se pun in grasimea incinsa feliile de parizer (fara a li se scoate pielita de pe margine), pina se string ca niste...
Ochiuri cu parizer
Se curata pestele, se goleste si se spala, apoi se scot oasele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu...
Budinca de peste
Se topesc 50g unt, se adauga faina si se amesteca pina absoarbe toata grasimea. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa...
Sos de ciuperci
Morcovul, patrunjelul si ceapa curatate si spalate se taie marunt si se prajesc usor in ulei. Se adauga apa si se lasa sa...
Ciorba de varza acra
Cartofii curatati si spalati se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Cind sint pe jumatate fierti se adauga laptele si se...
Supa de lapte
Se spala cartofii si se fierb in coaja. Se curata, se taie felii subtiri. Se freaca bine cu usturoi o forma; se asaza un rind...
Cartofi cu usturoi la cuptor
Se taie carnea in bucatele potrivite.In tigaia unsa cu margarina se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si el...
Friptura inabusita condimentata
Se ia varza si se taie in 6 bucati egale si se oparaste cu apa sarata in care s-a adaugat si laptele. Dupa ce s-a oparit bine...
Varza cu smantana si cascaval
Se pregateste o tava de cuptor in care se aseaza un strat de aproximativ 1 cm sare mare. Se spala pulpele, se sterg bine...
Pulpe la cuptor pe sare
Maia: 1 l lapte + drojdia + 1 cana zahar + o lingura faina se amesteca si se lasa la dospit 1/2 h. Dupa ce a dospit, se...
Cornulete minune
Biscuitii si nucile se dau prin masina de tocat (sau orice le poate marunti foarte bine). Intr-un bol mai mare se freaca...
Mingiute cu visine
Se incalzeste bine cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza ouale,...
Chec de lamiie
Se inmoaie painea in lapte si se aseaza pe o tava unsa in prealabil cu grasime si tapetata cu faina. Se taie bucatele mici...
Pizza comoda
Una din sfecle se rade cruda, iar cealalta se fierbe cu o foaie de dafin. Cind s-a inmuiat se taie felii potrivit de subtiri,...
Salata de sfecla rosie marinata
Se framinta o coca, amestecind faina cu mierea, zaharul, ouale, nucile si bicarbonatul dizolvat in rom si se lasa sa se...
Tort de argint
Fructele se curata de coaja, se taie bucatele si se pun in salatiera. Vinul indulcit cu zaharul se amesteca cu frisca, cu...
Salata de fructe
Pastele se fierb dinainte dupa instructiunile de pe pachet. Se scurg si se lasa acoperite, ca sa nu faca pojghita. Intr-o...
"Spirale" cu carnePulpele de pui americane sunt foarte crocante, prajite fiind in fulgi de porumb, sau chiar chipsuri. Sunt delicioase, si se...
Pulpe de pui americane in fulgi de porumb
Se fierb cartofi intregi si in coaja dupa ce in prealabil au fost spalati. Aveti nevoie de un vas yena nu foarte inalt in...
Cartofi frantuzesti cu brinza
Se freaca 6 galbenusuri cu 100 gr. zahar si ¼ baton vanilie, se adauga 100 gr. faina si 2 cesti de smintina, sare si coaja...
Budinca de smintina cu vanilie
Se taie varza ca fideaua, se sareaza, se lasa sa stea 15 minute si se stoarce de zeama indigesta. Se prajeste apoi in ulei...
Pirosti umplute cu varza dulce sau acra
Se rumeneste slanina in ulei. Se adauga bucatile de pui, boiaua si o cuisoara. Se acopera cu ceapa taiata fin. Se toarna...
Papricas de pui cu smintina
Limba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita cu zarzavat de supa si sare. Din zeama in care a fiert limba se poate...
Limba cu castraveciori
Morcovii rasi se pun la fiert cu apa cit sa-i acopere, impreuna cu doua lamii rase intregi. Cind sint bine patrunsi, se...
Marmelada de morcovi
Se prepara un aluat amestecindu-le pe toate o data. Se lasa sa creasca. Se imparte in sapte parti. Se intinde fiecare parte,...
Biscuiti ieftini
Se taie fructele bucati mici. Daca lipseste vreuna, se poate inlocui cu prune uscate sau se prepara numai cu cele ce sint la...
Chec cu fructe
Se taie resturile de carne fiarta si se pun in zeama de la limba, impreuna cu ceapa taiata si cu sare. Dupa citeva clocote,...
Supa ungureasca
Se curata pestele, se spala si se sareaza. Se unge cu ulei o hirtie pergament taiata in dreptunghi, care sa infasoare pestele...
Macrouri la cuptor
Se taie telinele (curatate de coaja) felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamiie ca sa ramina albe. Se dau prin faina,...
Telina pane cu sfecla
Se taie carnea bucati cit mai egale, se rastoarna bamele. Se adauga ceapa taiata marunt si prajita in ulei, sarea, bulionul....
Bame conserve cu carne de la supa
Se alege fasolea alba, se spala si se pune la muiat din ajun in apa calduta. Se spala bine oasele de porc si se pun in apa...
Fasole alba cu oase sau carne de porc afumate
Se face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se...
Cornulete cu sunca
Se scoate pestele din cutie, se scurge sosul, iar carnea se taie bucatele. Se fierb ouale tari, se cojesc si se taie felii....
Budinca de peste
Se amesteca faina cu o ceasca de apa, se toarna cu incetul in laptele clocotit si se lasa pe foc inabusit 20 minute. Se...
Budinca de nuci si migdale
Se caramelizeaza intr-o cratita potrivita zaharul tos. Se imbraca toata cratita cu zaharul ars. Separat se bat albusurile,...
Sufleu caramel
Se topeste untul. Se adauga faina, aspicul, vinul, cimbrul si foaia de dafin. Se fierb 10 minute. Se strecoara. Se adauga...
Sos pentru vinat
Se pune untul si mierea intr-o tigaie si se amesteca pina cind mierea si untul devin o pasta omogena Acest sos se poate...
Sos de unt si miere
Se taie carnea in bucati potrivite si se spumuieste si se adauga zarzavaturile curatite, spalate si taiate fideluta. Se lasa...
Ciorba de carne de porc
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc