Toate retetele

Inima cu sos de rosii
Mancaruri cu carne

Inima cu sos de rosii

Se spala inima, se curata de zgarciuri, se pune la fiert in apa rece cu o ceapa taiata felii, sare si cateva boabe de piper....

Inima cu sos de rosii
Limba la cuptor
Mancaruri cu carne

Limba la cuptor

Se tine limba in apa rece o ora, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se fierbe 20 de minute, apoi se curata de pielita...

Limba la cuptor
Limba de porc inabusita
Mancaruri cu carne

Limba de porc inabusita

Se pun limbile sa fiarba in apa rece, iar cand sunt gata se curata de pielita de deasupra si se taie felii groase de 2 cm. Se...

Limba de porc inabusita
Cheesecake tip briosa
Prajituri

Cheesecake tip briosa

Cheesecake-ul poate fi pregatit si sub forme individuale, ca si cele de briose, nu-i obligatoriu sa faci unul mare. In plus...

Cheesecake tip briosa
Pere cu sos
Salate de fructe

Pere cu sos

Alegi pere bine coapte, le speli si le cureti de coaja, apoi le tai felii subtiri de 2—3 cm si le pui la fiert in...

Pere cu sos
Piersici delicioase
Salate de fructe

Piersici delicioase

Cureti de coaja sase piersici mari, le scoti samburul, le desfaci in doua si le pui pe lingurii de supa. Intr-o cratita cu...

Piersici delicioase
Prune cu frisca
Salate de fructe

Prune cu frisca

Cureti prunele de coaja, le treci pe razatoarea de sticla si le pui intr-o farfurie adanca, in amestec cu zahar vanilinat si...

Prune cu frisca
Creier cu ciuperci
Mancaruri cu carne

Creier cu ciuperci

Se fierbe creierul, apoi se curata de pielite si se taie felii subtiri. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregatesc...

Creier cu ciuperci
Creier gratinat
Mancaruri cu carne

Creier gratinat

Creierul se curata si se fierbe cu apa calda, apoi se scoate si se curata de pielite. Separat se pregateste pe foc mic un sos...

Creier gratinat
Creier gratinat
Mancaruri cu carne

Creier gratinat

Creierul se curata si se fierbe cu apa calda, apoi se scoate si se curata de pielite. Separat se pregateste pe foc mic un sos...

Creier gratinat
Creier pane
Aperitive cu carne

Creier pane

Creierul se tine o ora in apa rece, apoi se spala si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se scoate dupa zece...

Creier pane
Inima cu smantana
Mancaruri cu carne

Inima cu smantana

Se spala inima, se curata de zgarciuri, se taie felii groase de 2-3 cm si se asaza in strat subtire cu unt si o ceapa tocata....

Inima cu smantana
Inima cu fasole verde
Mancaruri cu carne

Inima cu fasole verde

Se curata inima, se taie felii groase de 2-3 cm si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se scoate cand intra furculita in ea...

Inima cu fasole verde
Inima sote cu piure de gulii
Mancaruri cu carne

Inima sote cu piure de gulii

Inima se pune la fiert in apa rece, se scoate cand intra furculita in ea, se taie felii groase de 1 cm, care se trec prin...

Inima sote cu piure de gulii
Racitura
Aperitive cu carne

Racitura

Se pune rasolul la fiert cu apa multa si se fierbe intr-un vas descoperit pana cand carnea se desprinde de pe os, apoi se...

Racitura
Ceapa umpluta cu carnati
Mancaruri cu carne

Ceapa umpluta cu carnati

Carnatii se spala si se usuca intr-un prosop curat, se taie felii lungi de 10 cm si se frig pe gratar. Ceapa se pune sa...

Ceapa umpluta cu carnati
Creier in aluat
Mancaruri cu carne

Creier in aluat

Se spala creierul si se curata de sange, apoi se pune la fiert in apa calda. Se scoate dupa cinci minute, se curata de...

Creier in aluat
Creier cu ciuperci
Mancaruri cu carne

Creier cu ciuperci

Se tine creierul in apa rece o ora, dupa care se clocoteste in apa impreuna cu o ceapa si cateva boabe de piper. Se scoate...

Creier cu ciuperci
Crema de creier cu masline
Aperitive cu carne

Crema de creier cu masline

Crema de creier este un aperitiv delicios. Pentru un gust placut adaugam zeama de lamaie si masline.

Crema de creier cu masline
Carnati pe sfecla rosie
Mancaruri cu carne

Carnati pe sfecla rosie

Carnatii se prajesc in ulei fierbinte, se scot pe o farfurie si se servesc cu piure de sfecla pregatit astfel : sfeclele se...

Carnati pe sfecla rosie
Carnati in sos de vin alb
Mancaruri cu carne

Carnati in sos de vin alb

Carnatii se spala si se usuca intr-un prosop curat, apoi se taie bucati mari care se prajesc in ulei fierbinte. Cand se...

Carnati in sos de vin alb
Carnati cu cartofi
Mancaruri cu carne

Carnati cu cartofi

Se curata cartofii de coaja, se spala si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Se taie bucati de carnati cat sa incapa in...

Carnati cu cartofi
Tort cu ciocolata, vin si pere
Torturi

Tort cu ciocolata, vin si pere

Titlul acestei retete culinare nu este deloc exagerat, aceasta prajitura chiar este un deliciu. Cu blat pufos si pere aromate...

Tort cu ciocolata, vin si pere
Telina umpluta
Mancaruri cu legume

Telina umpluta

Carnea se trece prin masina de tocat si se amesteca intr-un vas adinc cu o felie de piine inmuiata in apa rece, cu orezul...

Telina umpluta
Varza a la Cluj
Mancaruri cu carne

Varza a la Cluj

Se spala varza, se toaca subtire, se freaca usor cu sare si se clateste cu apa rece. In felul acesta toxinele din varza sunt...

Varza a la Cluj
Varza umpluta
Mancaruri cu carne

Varza umpluta

Varza se desface frunza cu frunza, se opareste zece minute in apa cu sare, se scoate si se lasa sa se scurga. Se taie partea...

Varza umpluta
Pastrav umplut
Mancaruri cu peste

Pastrav umplut

Ceapa taiata marunt se pune la calit in aproximativ 2 linguri ulei de masline. Cand devine sticloasa, cu marginile un pic...

Pastrav umplut
Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci