Se fierbe apa cu zaharul pana cand se leaga. Gutuile se taie cubulete cu tot cu coaja. In siropul legat se fieb gutuile pana...
Dulceata delicata de gutui si nuci
Zacusca de vinete cu miere este o delicioasa reteta de conserva pentru iarna. Pentru aceasta reteta de zacusca aveti nevoie...
Zacusca de vinete cu miere
Se aleg rosii mari, coapte, crapate, sparte si se dau prin masina de curatat rosii in vederea eliminarii cojii si a...
Rosii intregi in sos de rosii
Se pun la fiert otetul, zaharul, mierea si sarea. Cand aceasta fierbe, se oparesc putin gogosarii. Se scot, se aseaza frumos...
Gogosari cu miere si otet
Se curata cateii de usturoi , intr-o cratita cu fundul gros . Se adauga dafinul, rozmarinul, ardeii iuti si piperul, se...
Usturoi conservat cu ulei de masline aromat
Se spala vinetele, se sterg si se taie felii groase de 2-3 degete. Se presara cu sare fiecare felie, se asaza una peste alta...
Vinete cu usturoi marinate
Se dau toate ingredientele prin masina, se amesteca cu 1/2 kg sare. Se indeasa bine in borcane. Se pune deasupra putin ulei....
Zarzavat pentru ciorbe
Prunele spalate se asaza intr-un vas de portelan. Se fierbe apa cu zaharul, otetul, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Se...
Prune in otet
Toate ingredientele de mai sus se toaca sau se taie bucatele (dupa preferinta, eu le toc la robot) si se pun in pungi de...
Legume pentru ciorbe si tocaniteZacusca cu capia este o delicioasa reteta de zacusca. Pentru aceasta reteta culinara aveti nevoie de ardei capia, vinete,...
Zacusca cu capia
La un litru de apa se adauga o lingura de sare si amestecul de condimente( dupa preferinte)-se fierb 2 clocote; se toarna...
Amestec de muraturi
Se taie varza si ardeii marunt (pestisori). Se rade hreanul si se amesteca cu varza si ardeii, se adauga sare dupa gust....
Varza cu ardei si hrean
Se fierb ghebele dupa ce au fost taiate, dupa dorinta, se taie gogosarii felii si se lasa sa scada in ulei, se amesteca si...
Gogosari cu ghebe (ciuperci)
Gogosarii se taie in fasii de 1-2 cm grosime, conopida se rupe marunt si se pun in borcan impreuna cu telina taiata cuburi,...
Salata de gogosari si conopida
Se aleg rosii coapte, dar nu stricate. Se spala, se introduc o clipa cu ajutorul unei site in apa clocotita, se cojesc de...
Rosii conservate la borcan
Se aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20...
Ciuperci murate
Ceapa se taie putin mai mare, vinetele se taie in cubulete mici, ardeii si gogosarii se taie in bucati mici, rosiile curatite...
Ghiveci de legume
Pepenii (alesi cu atentie sa nu fie loviti si potriviti ca diametru cu gura butoiului) se spala si se aseaza in butoi. Se...
Harbuji murati
Se spala si se feliaza gogosarii. Se pune toata cantitatea de gogosari intr-un vas mai mare. Se adauga zaharul si otetul....
Gogosari feliati in otet
Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte. Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare, si dupa ce au fiert...
Boabe de porumb murat
Se pune un strat de visine, un strat de zahar pana se umple un castron. Se lasa 24 h la frigider. Se scurge intr-un pahar...
Visine pentru iarna
Bamele intregi, se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de...
Salata de bame
Zarzavat de ciorba pentru iarna este de fapt un supliment care va imbunatati gustul oricarei supe saui ciorbe. Pentru a pune...
Zarzavat de ciorba pentru iarna
Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm., se fierb 60 de minute. Separat se fierg morcovii, se taie...
Bureti de fag
Hreanul se da pe razatoarea mare, se pune in borcan, se preseaza si se adauga peste el otet, in care s-a pus un praf de sare....
Hrean in otet
Gogonelele, ardeii kapia si ceapa se taie "pestisori". Se oparesc (doar gogonelele si ceapa) in 3 l. apa cu 2 lingurite de...
Salata asortata
Se fierb toate ingredientele, fara gogosari, timp de 30 de minute. Se taie bobosarii felii subtiri, se dau un clocot prin ce...
Gogosari in sos de rosii
Rosiile se dau prin masina de rosii. Gogosarii se dau prin masina de tocat carne. Daca se face cu ardei capia, acestia se coc...
Ketchup
Se spala gogosarii, se desfac si se taie julien. Se pune uleiul intr-o cratita de 4-5 kg si se pun 3-4 miini de gogosar care...
Salata pentru friptura
In uleiul incins se caleste ceapa impreuna cu morcovul (date prin masina)se adauga putina apa, se inabusa pana fierb, dupa...
Zacusca cu peste
Se spala bine ghebele, se pun la oparit in apa cu sare, se curata ardeiul, rosiile de coaja si seminte, ceapa se taie marunt....
Zacusca de ghebe
Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie...
Zacusca de vinete si gogosari
Se coc gogosarii, se inabusa si se curata de coaja, apoi se taie felii, curatindu-se bine de seminte. Se taie ceapa in...
Zacusca de gogosari
Se aleg ciuperci albe, de cultura, de preferat mici. Se curata si se spala bine in mai multe ape. Se pun ciupercile si...
Ciuperci marinate
Conopida proaspata, cu floarea alba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita, putin...
Conopida conservata
Se aleg castravetii tineri si foarte proaspeti. Se spala in apa rece si se taie putin din capete. Daca sunt castraveti mai...
Castraveti in saramura
Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca. Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun...
Zacusca de vinete si gogosari
Zarzavaturile se curata, se spala si se lasa la zvantat. Se taie varza feliute, iar gogosarii, gogonele, ceapa, morcovii,...
Salata de Iarna
Se taie marunt si se amesteca ingredientele mai sus enuntate, se calesc 15 min, se adauga otetul, zaharul, sarea. Se pune in...
Gogosari murati
Se scoate pestele din cutie, se scurge sosul, iar carnea se taie bucatele. Se fierb ouale tari, se cojesc si se taie felii....
Budinca de peste
Gogosarii se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu un servet curat. Dupa aceea se taie in felii, pe...
Gogosari cu mustar
Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa...
Zacusca cu dovlecel
Se fierbe apa cu sare si se arunca peste piscatori. Se lasa sa se raceasca apa ( se lasa de pe o zi pe alta ). A doua zi se...
Ardei piscatori bulgaresti
Otetul, apa, zaharul, sarea, mierea si condimentele se pun la fiert pina amesetcul clocoteste. Se spala gogosarii, se taie in...
Gogosari la otet cu miere
Ardeii rosii sint mai gustosi. Se pot intrebuinta si 2-3 gogosari. Se coc separat ardeii, vinetele si rosiile. Rosiile se coc...
Vinete cu ardei si rosii
Se aleg gogosari frumosi, se spala, se sterg bine cu un servet curat, se taie codita si cu o andrea se inteapa in jurul...
Gogosari in otet
Se da prin masina de tocat ceapa si gogosarii si se pun impreuna cu uleiul sa se rumeneasca putin. Fasolea se fierbe separat...
Gogosari cu fasole boabe
Se pun rosiile la fiert (dupa ce au fost decojite si taiate bucati) pina dispare spuma, se dauga ardeiul taiat, se lasa sa...
A la grec pentru ciorbe si tocanite
Se taie gogonelele cubulete, gogosarii si ardeii taiati feliute, iar morcovul se da pe razatoarea mare. Se pregateste sosul...
Ghiveci grecesc
Se coc vinetele si gogsarii, se pun la scurs, se toaca, se pun intr-un vas mare si se amesteca cu oettul, uleiul, zaharul si...
Salata de vinete cu gogosari
Ardeii spalati, curatati si scursi de apa, se pun intr-un vas (lighean). Pe o coala mare de hirtie sau in alt vas se amesteca...
Ardei pentru umplut
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori