Pentru aceasta reteta de varza murata cu boabe de mustar se alege varza frumoasa, tare la pipait si fara frunze rasfirate.Se...
Varza murata cu boabe de mustarCastraveţi bulgăreşti reţetă Pui intr-o cratita otetul, apa, sarea, zaharul si mirodeniile. Cand a dat in clocot se pun...
Castraveţi bulgăreşti reţetăSe pregatesc sticle de plastic curate si uscate. Se ruleaza cateva frunze astfel incat sa intre pe gura sticlei. De preferat...
Frunze de vita pentru iarnaInlaturam corcodusele patate sau stricate, le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa cat sa le acopere putin, sa aibe loc...
Pasta de corcoduse pentru iarnaArdeii iuti la borcan sunt ideali pentru a fi pastrati si conservati pentru iarna. Sunt deliciosi, pot fi folositi la...
Ardei iuti la borcanSe pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...
Gogosari umpluti cu conopidaSe da apa cu zaharul si otetul in fiert, se adauga foi de dafin, frunze de telina, boabe de piper, boabe de msutar si sarea...
Gogosari pentru iarna
Intr-un vas de pamant se pun fileuri de heringi, iar peste fileuri se presara morcovii rasi pe razatoare, boabe de piper,...
Marinata de heringiConopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore. Restul legumelor se spala si se taie dupa...
Muraturi asortateGogosarii se curata de seminte si cotoare si se taie felii. Se aseaza intr-un vas, iar peste ei se pune otetul, zaharul si...
Gogosari in otetZacusca de dovlecei se face foarte asemanator cu orice alta reteta de zacusca. Pentru aceasta reteta cu dovlecei aveti nevoie...
Zacusca de dovleceiFasolea se pune de seara in apa. A doua zi se pune la fiert cu sare,pana se inmoaie boabele. Restul legumelor, cu exceptia...
Zacusca de fasole boabeCeapa se curata si se taie rondele. Rondelele se aseaza in borcan impreuna cu ardeiul iute taiat bucatele si boabele de...
Ceapa rosie murataPregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se...
Castraveti in saramuraRosiile se spala, se curata de cotor si se dau pe masina de rosii sau prin storcator (dar recomand masina ca sa stoarca mai...
Suc de rosiiFasolea se pune in apa cu o seara inainte. Se prajesc pe o plita vinetele si gogosarii. Se curata ceapa si morcovii, ceapa se...
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun
Se cresteaza maslinele in lung, se pun in apa si se lasa jumatate de ora. Separat se fierbe apa cu otetul, foaia de dafin si...
Masline marinate
Se aseaza castravetii bine spalati intr-un borcan de 3 litri, se adauga continutul plicului cu amestecul de condimente....
Muraturi taranesti de vara
Curatati ciupercile, spalati-le si puneti-le la fiert pentru 20 de minute in apa cu ceva sare, apoi scurgeti-le de apa....
Ciuperci marinate cu ardei grasLeurda foarte proaspata se spala frunza cu frunza si se pune la scurs si la uscat. Miezul de nuca se alege bine si se...
Leurda la borcanMorcovul si telina se dau pe razatoarea mica si se inabusa cu apa si ulei pana se inmoaie, apoi se adauga ceapa taiata fin si...
Zacusca cu morcoviSpalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva...
Ardei bulgaresti cu telina in otet
Se spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat,...
Castraveciori in otet
Se spala ardeii, se pun sa fiarba pe rand cate cinci minute in lichidul clocotit. Apa se amesteca cu otetul si cu sarea, iar...
Ardei capia in otet
Se spala ardeii, se aseaza in straturi cat mai stranse intr-un borcan de sticla, alternandu-i cu buchete de conopida si...
Gogosari in otet
Se curata ciupercile, se separa de codite si se spala in multe ape. Se pun intr-un vas emailat, cu sare si un pahar de ulei....
Ciuperci marinateGhebele murate sunt delicioase. Si pot fi pastrate proaspete in diferite uleiuri aromate. Afla tot ce trebuie sa stii despre...
Ghebe murate
Se fierbe apa care s-a amestecat cu otetul, se trage vasul de pe foc si se toarna lichidul, dupa ce s-a racorit putin, peste...
Varza rosie tocata
Se curata ceapa, se taie in doua si se lasa o ora in apa rece, ca sa-si piarda toxinele. Se toaca marunt si se pune cu 1 l de...
Zacusca de ghebe
Se coc ardeii si vinetele cu o seara inainte, ca sa aiba timp sa se scurga. Se lasa curatate in vase mari, iar cand se...
Zacusca de vinete
Se curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune intr-un vas mare. Se curata rosiile de coaja, se taie felii subtiri si se...
Esenta de zarzavat pentru borsuri
Se curata fasolea de codite si de varfuri, se pune la fiert in apa care clocoteste. Se adauga sarea in timpul fierberii si se...
Fasole verde la sticlaPentru reteta de varza murata cu hrean se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se...
Varza murata cu hrean
Se aleg verze mici, se taie in patru, se spala cu apa rece si se pun intr-un borcan mic de sticla, cu boabe de piper printre...
Varza rosie murata
Se spala vinetele, li se taie cozile, apoi se taie felii groase. Se curata si se spala morcovii si telina, se taie rondele si...
Vinete murate
Se spala vinetele, se curata de codite si se taie in doua pe lung. Se tin in apa care clocoteste zece minute, se scot si se...
Vinete umplute cu zarzavat
Se aleg ardei sanatosi si carnosi, se spala si se decupeaza capacelele. Se lasa sa se scurga cu gura in jos. In acest timp se...
Ardei umpluti cu varza
Se spala ardeii, se decupeaza capacelele si se scurg cu gura in jos. Se aseaza in straturi intr-un borcan de sticla spalat si...
Ardei gras pentru umplut
Se spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de...
Castraveti in saramura
Se aleg gogonele mari si sanatoase, se spala si se pun intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se aseaza pe fundul...
Gogonele
Se spala legumele, se aseaza in straturi asortate, in borcan de sticla curat si uscat. Telinele, morcovii si conopida se...
Gogonele asortate
Se spala si se curata zarzavatul de coaja tare de deasupra, apoi se taie fideluta si se amesteca cu sare. Se pune totul...
Esenta de zarzavat cu verdeata
Punem marar pe fundul unui borcan, apoi punem castravetii carora li s-au taiat capetele si au fost taiati longitudinal....
Castraveti murati
Castravetii se pun intr-un butoi de plastic curat. Se creaza zeama din ingrediente si se amesteca bine cu castravetii. E...
Castraveti in butoi
Varza se taie pe jilau si se scoate mijlocul. Pentru 1 kg de varza se adauga 20-30 g de sare si se amesteca. Varza sarata se...
Varza acrita la soare
Se fierb rosiile si se trec prin sita. Intre timp se coc gogosarii si ardeii. Se curata, se indeparteaza cotorul si...
Zacusca de ardei si gogosari
Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna. Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in...
Zacusca de vinete si gogosari
Se aleg masline mari, frumoase, se cresteaza fiecare in lung si se fierb in citeva clocote, schimband apa o data sau de doua...
Masline cu patrunjel
Se aleg ciuperci tinere, inchise si foarte proaspete. Se spala si se fierb in apa cu sare, vreo 15 minute. Se asaza in...
Ciuperci marinate
Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin ore in apa, ca sa se desareze, schimbind apa o data sau de doua ori. Se curata, se...
Scrumbii marinate
Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se curata, se taie capul, si se desfac in doua in lungime, scotind sira spinarii. Se pun...
Scrumbii rulate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori