Caramele cu rom si ciocolata este o reteta de dulciuri delicioasa. Ingredientele pentru reteta sunt: unt, ciocolata, stafide.
Caramele cu rom si ciocolata
Bomboanele cu martipan sunt un desert delicios. Pentru prepararea bomboanelor de martipan aveti nevoie de migdale, zahar,...
Bomboane din martipan
Zaharul impreuna cu smantana groasa, cacaua, mierea si untul se pun pe foc mare, la fiert. Se fierbe amestecul pana cand se...
Caramele de ciocolata
Se amesteca bine ingredientele, iar apoi se pun pe foc mare. Se lasa la fiert si ingrosat compozitia, dupa care se ia si se...
Caramele de cafea
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga apoi nucile macinata si ciocolata...
TrufeAm batut albusurile cu praful de sare. Treptat am adaugat zaharul si am batut bine, pana s-au dizolvat cristalele si s-a...
Desert rapid cu nuca de cocosSe aleg curmale coapte dar tari , nu sunt bune cele foarte coapte. Se taie intr-o parte in lungime si li se scot samburii. In...
Praline din curmalePentru prima etapa a a cestei retete se pregatesc 'Limbi de pisica'. 95g zahar se amesteca cu 120 ml frisca lichida pina se...
Joffre
Se pune zaharul intr-un vas la foc mic si se lasa pana se topeste, amestecand cu o lingura din lemn. Se amesteca laptele cu...
Jeleu de zahar arsToata lumea cunoaste delicioasele bomboane rafaello. Urmarind reteta vei putea sa prepari si tu aceaste delicioase bomboane...
Bomboane rafaello
Se aleg cirese amare mai mari, bine coapte. Se spala si se indeparteaza samburii. Se pune Ia fiert zaharul cu doua cani si...
Cirese amare in ciocolata
Albusurile se bat foarte bine cu un tel, pana cand se obtine o spuma tare. Se adauga treptat zaharul si miezul de nuca....
Bezele cu nuca si ciocolata
Miezul de migdale se macina, cu tot cu coja interioara. Se bat cele 4 albusuri, apoi adaugam mierea si fierbem deasupra pe...
Desert din martipan cu miere
Se aleg struguri cu boabele cat mai mari, bine coapte. Se desprind boabele, se spala si se lasa la scurs. Se face o crema de...
Boabe de struguri in ciocolata
Se fierbe un sirop din apa si zahar. Se ia de pe foc si se amesteca cu margarina, se raceste. Se adauga laptele praf si nuca...
Raffaelo
Pireul de castane se inmoaie putin cu rom, se adauga migdalele macinate, pudra de cacao si se amesteca. Se formeaza bombite...
Bombite cu castane
Pireul de castane se inmoaie putin cu rom, se adauga migdalele macinate, pudra de cacao si se amesteca. Se formeaza bombite...
Bombite cu castane
Pentru barotare (imbracarea prajiturilor cu produse macinate):1 pachet de nuca de cocos (56 – 60 bucati de bile)...
Raffaelo
Inmuiem visinele fara samburi impreuna cu putin rom alimentar si miere si le tinem asa aprox. o zi amestecand din cand in...
Bomboane cu visine
Aceasta delicatesa se prepara amestecand o crema din 0,5 kg piure de castanet si 4 galbenusuri de ou, cu 200 g ciocolata...
Bomboane cu castane
Cu o zi inainte decojim migdalele, apoi le dam prin masina de tocat nuci. Spalam foarte bine coaja unei portocale mai mici,...
Minge din fructe
Se topeste zaharul intr-o cana de apa si se pune la fiert, pana se formeaza un sirop legat. Se amesteca laptele praf cu...
Batoane de ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga trei linguri de zahar si se bate in continuare,...
Bulgari de zapada
Se pune mierea la fiert, la foc mic, adaugandu-se zeama de lamaie. Se toarna frisca lichida, amestecandu-se continuu si se...
Bomboane cu miere si nuca
Se incepe cu bomboanele. Cantitatea ingredientelor nu este specificata fiindca se decide de masa aluatului bomboanelor la...
Bomboane in cutie de miere
Se amesteca apa cu zahar pana da in clocot, iar dupa ce s-a racit putin, adaugam margarina, laptele praf, nuca de cocos...
Bilute din nuca de cocosCastanele prajite sunt o gustare de toamna sanatoasa si rapida. Se spala castanele, apoi se cresteaza in forma de cruce pe...
Castane prajiteSe pune smantana si mierea intr-o cratita, la foc potrivit. Adaugati untulo si rupta in bucati. Fierbeti ingredientele pana...
Oua de ciocolata
Intr-o craticioara se fierbe smantana. Se marunteste ciocolata si se pune intr-un bol. Se toarna peste ciocolata smantana...
Trufe de ciocolataReteta bomboanelor Raffaello de casa este una foarte usoara. Raffaello sunt delicioasele bomboane cu cocos si miez de migdala.
Raffaello cu miez de migdala in mijloc-alunele se prajesc intr-o tava de teflon fara sa adaugam ulei,sau intr-o tava la cuptor.Apoi se curata de pielita. -punem 20...
Praline de ciocolata si aluneZdrobesc intr-un castron feliile de paine prajita. Pe foc facem siropul si il turnam peste pesmetul din castron. Adaugam...
KariokesIncepem cu pregatirea CREMEI-care trebuie sa stea la frigider minimum 4 ore. Punem la fiert smantana impreuna cu ness-ul,...
Bombite de ciocolata
Fructe uscate se dau prin masina de tocat. Din pasta obtinuta se modeleaza cu mainele umezite bilute cu diametrul de circa 2...
Bomboane din fructe1. Zaharul se amesteca cu glucoza si cu o cana (240 ml) apa. Se pune cratita la foc mic, amestecand ocazional, si se lasa...
Rahat LokumSe taie untul cuburi si se pune intr-un vas rezistent la aburi si se adauga si smantana, apoi zaharul si sarea(zaharul poate...
BountyIntr-o cratita se amesteca apa, laptele de soia, mierea si sarea si se pune pe foc. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga...
Trufe cu Cous-CousAm faramitat biscuitii in blender si amestecat cu crema de lapte, pana mi-a iesit o compozitie omogena. Dulce de leche se...
Bilute, melci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori