Siropul de cafea poate fi folosit pentru a insiropa diverse prajituri si torturi. Toate ingredientele se amesteca bine si se...
Sirop de cafeaGutuile trase in ciocolata sunt deserturi delicioase cu fructe. Gutuile se spala, se curata de coaja (optional), se taie pe...
Gutui trase in ciocolataGlazura se poate folosi pentru diferite prajituri si torturi si se prepara foarte usor. Toate ingredientele se fierb 10...
Glazura de ciocolata pentru prajitura sau tortGlazurile se prepara repede si simplu si se folosesc la prajituri. Va trebuie oua, zahar, zeama de lamaie.
GlazuriDin martipan se pot modela diferite modele. Acesta se face din 300 g zahar, 300 g migdale, zeama de la ½ de lamaie.
MartipanPentru sosul de zahar ars se arde intr-o cratita zaharul, nu insa prea inchis, si se stinge cu ½ ceasca de apa fierbinte. Se...
Sos delicios de zahar arsPentru sosul de rom se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula muiata in putina apa rece,...
Sos de rom cu laptePentru sosul de vanilie se fierbe laptele, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora....
Sos delicios de vaniliePentru sosul de cacao fara ou se face un sirop potrivit de legat din zahar si apa. Se freaca doua linguri de cacao si o...
Sos de cacao fara ouPentru glazura alba de albus se freaca cu o lingura curata de lemn (nu se bate cu telul), un albus cu zahar pisat, trecut...
Glazura alba de albusPentru glazura de ciocolata se pune intr-o cratita mica ciocolata taiata marunt cu o lingura de apa; se tine la cald in alt...
Glazura simpla de ciocolataPentru glazura de ciocolata cu unt se pune intr-un vas, pe marginea masinii, amestecand continuu ciocolata taiata in bucati...
Glazura de ciocolata cu untPentru glazura de cafea se freaca bine zaharul foarte fin cu cafea concentrata, pana se face ca un serbet. Se pune cu totul...
Glazura de cafeaDulceata de afine este delicioasa. Aceasta dulceata poate fi folosita la creme, prajituri sau chiar si asa simpla.
Dulceata de afineUn sos delicios, ideal pentru diferite budinci, este sosul de ciocolata sau cacao. Pentru realizarea lui sunt necesare...
Sos de ciocolata sau cacaoSe fierb fructele daca sunt crude, apoi se trec prin sita. Se amesteca cu zaharul, se adauga amidonul si se lasa la fiert, pe...
Sos de fructeSe oparesc migdalele, dupa care se curata de coaja, se usuca, apoi se toaca marunt. Se amesteca cu galbenusurile frecate cu...
Sos de migdaleSe amesteca faina cu untul incalzit, apoi se dizolva cu laptele fiert cu zahar. Se amesteca bine pe foc pana da odata in...
Sos dulce de lapteSe fierbe bine apa cu zaharul, apoi se adauga amidonul dizolvat in apa calda. Se amesteca si se lasa la fiarba. Se spala si...
Sos de visineSe amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea....
Sos de cafeaCiocolata se pune la topit, iar separat se amesteca smantana cu zaharul pudra. Se adauga apoi ciocolata topita si se amsteca...
Sos de smantana cu ciocolataGalbenusurile se freaca cu zaharul intr-un castron, se adauga apoi amidonul si se toarna putin cate putin ceaiul fierbinte....
Sos de romSe fierbe vinul, apoi se toarna putin cate putin peste ouale frecate cu zaharul. Se amesteca bine si se pune la fiert pe bain...
Sos de vin spumosSe curata merele, se taie felii si se pun la inabusit cu zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se dau apoi prin sita iar...
Sos de miere si mereMerele se spala, se scobesc de samburi, iar in golul ramas se pune zahar. Se coc la cuptor, apoi se trec prin sita. Piureul...
Sos dulce de mereSe amesteca zaharul cu 200 ml apa si se lasa siropul obtinut la fiert cateva minute. Se trec prin sita caisele, iar piureul...
Sos de caiseSe pune laptele la fiert, se adauga zaharul si dupa ce laptele a fiert se pune cacaua dizolvata in prealabil in 2-3 linguri...
Sos de cacaoSe fierbe laptele, se adauga apoi faina si cacaua dizolvate in putin lapte rece. Se fierbe compozitia pana se ingroasa.
Sos de cacaoSe freaca galbenusurile cu zaharul 5-6 minute, apoi se toarna putin cate putin peste laptele fiert in prealabil. Se adauga...
Sos de ciocolataSe freaca zaharul cu coaja rasa de lamaie, se adauga apa calduta si se pune la fiert. Separat se dizolva amidonul in 2-3...
Sos de lamaieSe dizolva amidonul in 100 ml vin, iar restul de vin se pune la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat in clocot, se toarna...
Sos de vinSe pune vinul impreuna cu vanilia la fiert. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se toarna peste vinul fiert, putin cate...
Sos de vinSe freaca ouale impreuna cu zaharul, se adauga amidonul dizolvat in 2-3 linguri de lapte si se pune apoi restul de lapte la...
Sos de vanilieSe pune zaharul la topit impreuna cu 2-3 linguri de apa. Se amesteca bine, apoi se stinge cu amidonul dizolvat in apa. Se...
Sos de zahar arsSe rade ciocolata amaruie pe razatoarea mare, apoi se pune intr-un vas, iar acesta pe un vas cu apa clocotita. Se adauga...
Glazura de ciocolataSe freaca albusul cu zaharul, apoi se adauga zeama de lamaie si se mai amesteca bine 5-6 minute.
Glazura de albusSe freaca zaharul pudra impreuna cu romul, zeama de lamaie si apa, pana se leaga bine, apoi se toarna peste tortul racit.
Glazura aromataZaharul se pune la fiert impreuna cu apa, iar dupa 5-6 minute se adauga coaja rasa de lamaie, vanilia, se ia vasul de pe foc...
Sirop pentru torturiSe pune zaharul intr-un vas, pe foc. Se amesteca pana se rumeneste putin, apoi stinge cu apa si se lasa sa mai fiarba pana se...
Sirop de zahar arsSe dizolva zaharul tos in apa si se pune la fiert pana se leaga. Cat e caldut, se toarna peste laptele praf, amestecat cu...
Glazura de cacaoSe pune zaharul la fiert impreuna cu apa. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga glucoza sau otetul, se curata siropul de...
Serbet pentru creme si glazuriSe fac 2 compozitii. 1)Ciocolata se topeste la foc mic, se adauga uleiul si 3 linguri de cacao. 2) Zaharul se fierbe pana se...
SuhaidaSe amesteca bine zaharul cu zeama de lamaie, apoi se adauga 2 linguri de apa, 1 albus de ou si la final coaja de lamaie. Se...
Glazura de lamaieAlbusurile se freaca cu zaharul pudra. Cand compozitia devine ca o pasta alba, se adauga zeama de lamaie si se mai freaca putin.
Glazura de albusZaharul se pune pe foc impreuna cu un pahar de apa. Cand incepe sa se topeasca zaharul, se da pe foc mai mare. Se lasa la...
Glazura din zahar pentru tortZaharul se amesteca impreuna cu cafeaua si se pun apoi pe foc foarte mic. Se lasa sa se topeasca compozitia, dupa care se...
Glazura din cafea pentru torturiIntr-un vas se pun zaharul pudra impreuna cu ciocolata si se asaza pe foc mic. Se lasa la fiarba, pana se topesc. Siropul...
Glazura de ciocolataZaharul se amesteca cu apa calda si se adauga apoi romul. Se bate cu un tel pana cand glazura se ingroasa putin si capata un...
Glazura de rom pentru torturiZaharul se amesteca cu apa si cu zeama si coaja de la o portocala. Se bat bine cu mixerul pana cand amestecul devine...
Glazura de portocaleSe fierbe apa cu zaharul, pana se formeaza un sirop gros, apoi se adauga caisele spalate si rupte in bucati si se fierb bine....
Jeleu de caiseSe amesteca o cana de apa cu zaharul. Se pune vasul pe foc pana cand se obtine un sirop legat. Ciocolata se rade si peste ea...
Glazura de ciocolataUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii