Se pune apa la fiert. Se adauga broccoli si se lasa intre 45 de secunde si un minut, pana sa se inmoaie. Se lasa sa se...
Pasta primavera vegetariene
Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza ceapa si usturoiul impreuna cu oregano, cimbru, patrunjel, ciupercile si ardeiul....
Pasta primavera condimentate
Se taie bucati carnea de pasare, se sareaza si se pune la prajit in ulei. Cand s-a prajit, se scoate in alt vas. In untura...
Ostropel oltenesc
Iepurele se taie in bucati si se unge cu marinata. Se adauga si usturoiul si verdeata taiate fin. Fiecare bucata de carne se...
Iepure cu slanina si verdeturi
Ardeii copti se curata si se lasa putin la racit. Intre timp, intr-o tigaie adanca sau o craticioara potrivita in care se...
Mincarica de ardei copti
Se prajeste ceapa si orezul in ulei incins, dupa care se adauga bostanul taiat in cuburi mici. Din cand in cand, se toarna...
Risotto cu bostan
Se curata macroul si se taie pe sira spinarii. Se pune intr-un vas cu sare si se lasa putin. Intre timp se pune cam 1 litru...
Saramura de macrou
Mamaliga buna se face in ceaun. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sare si se presara putin malai. Cand clocoteste apa,...
Mamaliga fiarta
Se pune apa la fiert, cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie, cate putin, amestecand cu facaletul....
Mamaliga pripita
Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in...
Bulz ciobanesc
Se fierb pastele cu putina sare. Separat, cat timp fierb pastele, se prepara sosul. Intr-o cratita, se pune la incins putin...
Paste cu ciuperci
Fazanul trebuie neaparat tinut 2-3 zile dupa ce a fost vanat, inainte sa fie pregatit.Dupa ce s-a jumulit, s-a curatat de...
Fazan fript
Inainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper;...
Rata salbatica fripta
Bucatile care raman de la carnea aleasa pentru friptura se sterg de sosul marinatei (apa amestecata cu vin, 203 linguri otet,...
Mancare rece de iepure cu masline
Se rumenesc, intr-o cratita cu o lingura de unt, 200 gr slanina sau costita afmata si vreo 25 fire arpagic. Cand s-au...
Iepure cu ciuperci
Friptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa...
Pulpa de caprioara la tava
Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se...
Tocana de mistret tanar
Se spala si se usuca ciupercile. In prealabil se scot cozile, care se toaca marunt. Se pune intr-o cratita potrivita untul;...
Ciuperci cu branza si sos de smantana
Se taie bucatile de pui ca pentru snitele si se prajesc in untul incins in prealabil in tigaie. Dupa ce carnea s-a facut (nu...
Pui cu sos de whiskey si mar
Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca intre ele. Intre timp se taie cubulete brinza,...
Paste usoare
Se pun pennele la fiert in apa cu sare si se scurg conservele de ton intr-o sita. Intr-o cratita se calesc cepele taiate...
Penne cu ton
Prepelita se mananca foarte proaspata. Se jumuleste, se scot intestinele si maruntaiele, se parleste repede, se sterge cu o...
Prepelita
Se curata prepelitele. Se sareaza, se pune ficatul inauntru, se inveleste fiecare prepelita cu o foaie de vita, apoi cu o...
Prepelite inabusite
Potarnichile se lasa o zi doua sa se fragezeasca. Se prepara 2 potarnichi la tava, punandu-se in unt. Cand sunt aproape gata,...
Potarnichi cu smantana
Ceapa taiata marunt se caleste 2 minute in untdelemn cu carnea, se stinge cu siropul de mure sau se aduaga murele proaspete,...
Ghiveci rapid cu sos de gutui si mure
Se fierbe bucata de carne intreaga. Dupa ce e bine fiarta se taie fasii subtiri. Intr-o cratita cu ulei(cam de un deget) se...
Friptura de vitel cu sos vanatoresc
Puiul si ceapa se calesc putin, apoi se fierb bine. La sfirsit se adauga ciupercile. (cele la cutie sint fierte deja)....
Pui cu ciuperci si smintina
Se taie pieptul de pui si se aranjeaza intr-un vas, pe margine. Intr-un alt vas se amesteca sucul de mere, sosul de soia,...
Pui asiatic
Se curata vanata, se taie felii. Intr-un vas se bate oul cu lapte. Se pune pesmetul pe o farfurie. Se trec vinetele prin ou...
Vinete cu parmezan
Orezul se pune in apa fierbinte Ceapa se taie maruntel si se pune la calit. Ciupercile curatatesi feliate (eventual) se pun...
Ciuperci cu pilaf
Se tine carnea la congelator o ora pentru a o putea taia mai usor felii foarte subtiri. Intr-un vas special de microunde se...
Vita Stroganoff
Se taie aripioarele in doua. Se spala si se usuca stergandu-le cu un servet. Se toarna sos de soia intr-un vas. In alt vas se...
Aripioare de pui
Se taie varza in jumatati si, daca este prea acra, se pune in apa calda, unde se lasa 15 - 20 de minute, dupa care se spala...
Cabanos cu varza calita
Bucatile de carne de pui se prajesc in unt. Se adauga cubuletul de Knorr (concentrat de supa), vinul si apa. Se amesteca bine...
Pui cu legume
Pieptul de pui dezosat, se bate, si se pipereaza. Rosiile se taie si se calesc, in sucul lor, si putin ulei. Se adauga puiul,...
Piept de pui cu rosii
Curcanul se curata, se spala, se freca cu sare si boia, se presara cu piper. In interiorul curcanului se introduc merele...
Curcan la cuptor
Dupa ce s-a fiert apa, se pun spaghettele impreuna cu ceapa taiata cubulete nu prea mici la fiert. In acest timp se taie...
Spaghette Maroc (arabesti)
Somonul se fierbe la foc mic. Crevetii se prajesc bine. Racul se baga la cuptor, impreuna cu scoicile, ca sos avand un vin...
Salata Aristocrata cu fructe de mare
Varza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...
Varza de primavara
Se curata puii , se spala si se sareaza . Se dau la cuptor (190 grade) si se ung din cand in cand cu unt. Cand sunt aproape...
Pui la tava
Se taie varza murata in felii. Daca este prea acra se spala in mai multe ape. Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in...
Costita cu varza murata
Din apa, sare si faina se face un aluat care se framinta bine pina se curata de pe miini cind se framinta. Din acest aluat se...
Pizza Everything
Orezul se spala in 2-3 ape, se fierbe in proportie de 1/1 cu apa. Sunca presata se taie cuburi mici, la fel si cascavalul...
Orez gratinat
Se pune intr-o cratita untul. Dupa ce sa topit se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Se prajeste un pic. Se adauga rosiile...
Scoici in sos alb
Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga...
Pui haiducesc
Fasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai...
Fasole cu afumaturi
Se alege o varza cu frunze subtiri, se toaca carnea, oprind cateva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate,...
Sarmalute
Se curata cartofii si se taie cubulete ca pt piure, se fierb si spaghetele. Intr-un castron, se pun cartofii, spaghetele,...
Reteta nemteasca
Se impaneaza carnea de vita cu felii de morcovi, se sareaza si se pune la rumenit intr o cratita cu grasime incinsa. In...
Muschi de vita cu sos de vin si macaroane
Pulpa de porc se dezgheata, se curata, se spala, se taie cuburi medii si se face sote. Morcovul se spala, se curata, se...
Porc Gong-Bao
Muschiul de porc, fasonat, se taie in felii transversale de aprox. 3 cm grosime. Se sareaza si condimenteaza. Feliile se...
Rabdari prajite - specialitate Japonia
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori