Se pune apa la fiert. Se adauga broccoli si se lasa intre 45 de secunde si un minut, pana sa se inmoaie. Se lasa sa se...
Pasta primavera vegetarieneIntr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza ceapa si usturoiul impreuna cu oregano, cimbru, patrunjel, ciupercile si ardeiul....
Pasta primavera condimentateSe taie bucati carnea de pasare, se sareaza si se pune la prajit in ulei. Cand s-a prajit, se scoate in alt vas. In untura...
Ostropel oltenescIepurele se taie in bucati si se unge cu marinata. Se adauga si usturoiul si verdeata taiate fin. Fiecare bucata de carne se...
Iepure cu slanina si verdeturiArdeii copti se curata si se lasa putin la racit. Intre timp, intr-o tigaie adanca sau o craticioara potrivita in care se...
Mincarica de ardei coptiSe prajeste ceapa si orezul in ulei incins, dupa care se adauga bostanul taiat in cuburi mici. Din cand in cand, se toarna...
Risotto cu bostanSe curata macroul si se taie pe sira spinarii. Se pune intr-un vas cu sare si se lasa putin. Intre timp se pune cam 1 litru...
Saramura de macrouMamaliga buna se face in ceaun. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sare si se presara putin malai. Cand clocoteste apa,...
Mamaliga fiartaSe pune apa la fiert, cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie, cate putin, amestecand cu facaletul....
Mamaliga pripitaMamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in...
Bulz ciobanescSe fierb pastele cu putina sare. Separat, cat timp fierb pastele, se prepara sosul. Intr-o cratita, se pune la incins putin...
Paste cu ciuperciFazanul trebuie neaparat tinut 2-3 zile dupa ce a fost vanat, inainte sa fie pregatit.Dupa ce s-a jumulit, s-a curatat de...
Fazan friptInainte de a fi fripta, rata se marineaza. Se face o marinata din vin rosu, otet diluat, cateva foi de dafin, boabe de piper;...
Rata salbatica friptaBucatile care raman de la carnea aleasa pentru friptura se sterg de sosul marinatei (apa amestecata cu vin, 203 linguri otet,...
Mancare rece de iepure cu maslineSe rumenesc, intr-o cratita cu o lingura de unt, 200 gr slanina sau costita afmata si vreo 25 fire arpagic. Cand s-au...
Iepure cu ciuperciFriptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa...
Pulpa de caprioara la tavaCarnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se...
Tocana de mistret tanarSe spala si se usuca ciupercile. In prealabil se scot cozile, care se toaca marunt. Se pune intr-o cratita potrivita untul;...
Ciuperci cu branza si sos de smantanaSe taie bucatile de pui ca pentru snitele si se prajesc in untul incins in prealabil in tigaie. Dupa ce carnea s-a facut (nu...
Pui cu sos de whiskey si marSe pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca intre ele. Intre timp se taie cubulete brinza,...
Paste usoareSe pun pennele la fiert in apa cu sare si se scurg conservele de ton intr-o sita. Intr-o cratita se calesc cepele taiate...
Penne cu tonPrepelita se mananca foarte proaspata. Se jumuleste, se scot intestinele si maruntaiele, se parleste repede, se sterge cu o...
PrepelitaSe curata prepelitele. Se sareaza, se pune ficatul inauntru, se inveleste fiecare prepelita cu o foaie de vita, apoi cu o...
Prepelite inabusitePotarnichile se lasa o zi doua sa se fragezeasca. Se prepara 2 potarnichi la tava, punandu-se in unt. Cand sunt aproape gata,...
Potarnichi cu smantanaCeapa taiata marunt se caleste 2 minute in untdelemn cu carnea, se stinge cu siropul de mure sau se aduaga murele proaspete,...
Ghiveci rapid cu sos de gutui si mureSe fierbe bucata de carne intreaga. Dupa ce e bine fiarta se taie fasii subtiri. Intr-o cratita cu ulei(cam de un deget) se...
Friptura de vitel cu sos vanatorescPuiul si ceapa se calesc putin, apoi se fierb bine. La sfirsit se adauga ciupercile. (cele la cutie sint fierte deja)....
Pui cu ciuperci si smintinaSe taie pieptul de pui si se aranjeaza intr-un vas, pe margine. Intr-un alt vas se amesteca sucul de mere, sosul de soia,...
Pui asiaticSe curata vanata, se taie felii. Intr-un vas se bate oul cu lapte. Se pune pesmetul pe o farfurie. Se trec vinetele prin ou...
Vinete cu parmezanOrezul se pune in apa fierbinte Ceapa se taie maruntel si se pune la calit. Ciupercile curatatesi feliate (eventual) se pun...
Ciuperci cu pilafSe tine carnea la congelator o ora pentru a o putea taia mai usor felii foarte subtiri. Intr-un vas special de microunde se...
Vita StroganoffSe taie aripioarele in doua. Se spala si se usuca stergandu-le cu un servet. Se toarna sos de soia intr-un vas. In alt vas se...
Aripioare de puiSe taie varza in jumatati si, daca este prea acra, se pune in apa calda, unde se lasa 15 - 20 de minute, dupa care se spala...
Cabanos cu varza calitaBucatile de carne de pui se prajesc in unt. Se adauga cubuletul de Knorr (concentrat de supa), vinul si apa. Se amesteca bine...
Pui cu legumePieptul de pui dezosat, se bate, si se pipereaza. Rosiile se taie si se calesc, in sucul lor, si putin ulei. Se adauga puiul,...
Piept de pui cu rosiiCurcanul se curata, se spala, se freca cu sare si boia, se presara cu piper. In interiorul curcanului se introduc merele...
Curcan la cuptorDupa ce s-a fiert apa, se pun spaghettele impreuna cu ceapa taiata cubulete nu prea mici la fiert. In acest timp se taie...
Spaghette Maroc (arabesti)Somonul se fierbe la foc mic. Crevetii se prajesc bine. Racul se baga la cuptor, impreuna cu scoicile, ca sos avand un vin...
Salata Aristocrata cu fructe de mareVarza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...
Varza de primavaraSe curata puii , se spala si se sareaza . Se dau la cuptor (190 grade) si se ung din cand in cand cu unt. Cand sunt aproape...
Pui la tavaSe taie varza murata in felii. Daca este prea acra se spala in mai multe ape. Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in...
Costita cu varza murataDin apa, sare si faina se face un aluat care se framinta bine pina se curata de pe miini cind se framinta. Din acest aluat se...
Pizza EverythingOrezul se spala in 2-3 ape, se fierbe in proportie de 1/1 cu apa. Sunca presata se taie cuburi mici, la fel si cascavalul...
Orez gratinatSe pune intr-o cratita untul. Dupa ce sa topit se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Se prajeste un pic. Se adauga rosiile...
Scoici in sos albPuii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga...
Pui haiducescFasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai...
Fasole cu afumaturiSe alege o varza cu frunze subtiri, se toaca carnea, oprind cateva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate,...
SarmaluteSe curata cartofii si se taie cubulete ca pt piure, se fierb si spaghetele. Intr-un castron, se pun cartofii, spaghetele,...
Reteta nemteascaSe impaneaza carnea de vita cu felii de morcovi, se sareaza si se pune la rumenit intr o cratita cu grasime incinsa. In...
Muschi de vita cu sos de vin si macaroanePulpa de porc se dezgheata, se curata, se spala, se taie cuburi medii si se face sote. Morcovul se spala, se curata, se...
Porc Gong-BaoMuschiul de porc, fasonat, se taie in felii transversale de aprox. 3 cm grosime. Se sareaza si condimenteaza. Feliile se...
Rabdari prajite - specialitate JaponiaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaNu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...
Tort cu ciocolata si zmeuraVarza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit
Varza dulce calita (de post)Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase