Se pune smantana intr-o cratita si, cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata...
Pastrav in smantana
Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama nu se arunca)...
Mancarica de pui cu tarhon si rosii
Se spala patrunjelul, se rup frunzulitele, apoi se toaca marunt. Se amesteca bine cu otetul, mierea, sarea si piperul. La...
Salata de legume cu friptura de vaca
Se taie ceapa pestisori, se caleste in ulei, apoi se adauga maslinele, o canita apa, mazarea. Se trage un clocot, apoi se...
Mazare minune
Se curata pestele, se spala si se zvanta cu un servet curat. Se unge atat pe interior, cat si pe exterior cu ulei, unt sau...
Macrou la gratar
Se taie ceapa pestisori, se inabuse intr-o jumatate pahar ulei, se adauga orezul si se fierbe pe jumatate. Se amesteca apoi...
Varza dulce cu orez si rosii
Se pregateste un aluat din ingredientele respective. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta si se tine la frigider circa 30...
Tarta cu ciuperci
Se amesteca ingredientele pentru sos cu mixerul, cu exceptia uleiului, care se adauga treptat. Se lasa 30 de minute la...
Spanac cu sos de ghimbir
Se incalzeste cuptorul. Intre timp, se prepara sosul. Intr-un vas de marime medie se amesteca ceapa, portocala, maslinele,...
Somon la cuptor cu sos de portocale
Se pregateste orezul ca pt pilaf: la o cana de orez se pun 2 cani de apa. Se pune orezul cu apa intr-o oala, peste care se...
Rizzotto cu pui
Se tine puiul la microunde pina e gata. Intr-un vas uns cu unt se asaza un strat de broccoli, se pune deasupra puiul si se...
Pui Divan
Se incinge uleiul intr-un vas. Se caleste carnea de pui pina isi schimba culoarea. Se scoate carnea si se pun legumele, care...
Pui cu orez si legume
Se amesteca intr-un vas carnea, oul, piinea, 1/4 cana apa, sare si piper. Se formeaza mingiute care se prajesc rapid. Se...
Crochete Stroganoff
Se incinge ulei intr-un vas. Se trec bucatile de pui prin faina si se prajesc 15 minute. Se adauga restul ingredientelor si...
Pui rapid
Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...
Ananas cu pui
Se prepara un bait din apa, vin otet, morcov, patrunjel telina si mirodenii. Spinarea de batal se taie in bucati de aprox....
Spinare de batal la gratar
Se prajeste piinea, se unge cu 1 - 2 lingurite sos de pizza, se presara cu sare de usturoi si citeva felii de ardei si se...
Pizza rapida
Se incinge cuptorul. Intr-un vas uns se asaza doua lipii. Se pune mazarea, cuburile de carne de pui, calite usor cu chimen si...
Quesadillas rapida
Se prajeste ceapa pana devine aurie. Peste aceasta se toarna mazarea se amesteca si apoi se toarna bulionul si apa cat sa...
Mazare scazuta
Se fierb ouale si cartofii, in coaja, dar sa nu fie sfaramiciosi. Dupa ce se racesc se taie felii, atat ouale cat si...
Cartofi "frantuzesti"
Se fierbe carnea de pui dupa care se adauga couscous-ul, se acopera vasul si se da deoparte, lasindu-se timp de 5 minute....
Salata de couscous
Se fierb ouale si pastele, al dente. Intr-un vas se amesteca pastele cu mazarea, ouale si tonul. Se sareaza, se pipereaza si...
Salata de macaroane cu ton
Se fierb pastele al dente si se clatesc sub jet de apa rece. Intr-un bol mediu se amesteca bine praful de salata cu maioneza,...
Salata de paste italiana
Intr-un vas mare se fierbe apa cu sare. Se fierb pastele 8 -10 minute si se rastoarna intr-un castron mare. Intr-o tigaie se...
Salata asiana de pui
Se fierb pastele al dente. Intr-un vas mare se amesteca uleiul, otetul, usturoiul, busuiocul, sarea si piperul. Se amesteca...
Salata italiana picanta
Se curata vinetele fisii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin maronii. Se scot din tigaie,...
Patlican Musakka
Intr-un vas mare se amesteca usturoiul, patrunjelul, berea, faina, praful de copt, sofranul si sarea pina se omogenizeaza. Se...
Churros de Pescado
Ceapa, ardeii si gogosarii se taie marunt, se calesc in ulei, se pune carnea de pui transata, se da un clocot, se adauga apa...
Ciulama de pui cu legume
Se taie morcovii in cubulete cam de marimea unui bob de mazare si se pun la fiert in apa cu sare (se pot opari mai multi...
Orez cu legume asortate
Se fierbe carnea de vaca si cartofii. Se dau carnea si cartofii separat prin masina de tocat. Intr-o lingura de ulei se...
Coltunasi cu carne de vaca din Bucovina
Se fierbe orezul potrivit instructiunilor. Se incalzeste uleiul la temperatura medie, intr-un vas mare, si se adauga ceapa....
Orez spaniol
Se lasa cartofii intr-un vas cu apa, timp de 20 minute. Se incalzeste uleiul intr-un vas mare, se adauga cartofii sarati. Se...
Patatas a lo pobre
Se pune o oala cu cca 4 litri de apa si o lingura de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga pungutele de orez. Se fierbe...
Orez prajit cu ou si sos de soia
Se ia un pui intreg. Pe sub pielita puiului se introduce usturoiul taiat felii si 2-3 feliute de slanina. Se condimenteaza si...
Pui la sticla
Se prajesc hamburgerii si ceapa. Se scurg de ulei, se adauga varza si se lasa la foc. Se taie aluatul felii si se ruleaza...
RunzaSaltimboca Alla Romana este o mancare italiana specifica Romei. Pentru aceasta reteta italiana aveti nevoie de carne de vita...
Saltimboca Alla Romana
Sosul: Se calesc in uleimorcovul, ceapa, telina si usturoiul, timp de opt minute, la foc moderat. Se adauga restul...
Brociolone
Se pune carnea cu ceapa, morocvul, telina si usturoiul intr-un vas si se calesc, amestecind. Se adauga apa si se lasa pe foc...
Ragout Bologna
Se curata vinetele de codite si apoi de coaja, doar anumite portinui din ea, si apoi se taie felii cam de 0.5 cm latime. Se...
Musaca de vinete cu soia
Sosul bechamel: se pune margarina in vas pe foc si cand se topeste se adauga faina, apoi laptele treptat si se ia de pe foc....
Lasagna cu sos de carne
Se coc un kg de ardei gras(galbeni si rosii sau chiar gogosari), se curata si se rup bucati cu mana, dupa care se pun intr-un...
Ardei copti cu smantana
Se incinge uleiul intr-o oala. Se adauga macaroanele(nefierte, direct din punga)si se prajesc pana devin aurii. Se adauga apa...
Macaroane cu vegeta
Se caleste ceapa cu boiaua pana devine sticloasa; se adauga carnea de pui transata si, daca se poate, dezosata. Se fierbe la...
Pilaf de pasare
Se taie prazul felii subtiri, se inabusa in ulei, se amesteca cu orezul pregatit ca pilaful.
Pilaf de praz
Se curata, se taie in bucatele si fierbe prazul, se scurge si se da prin masina, cu o ceapa taiata marunt si prajita in ulei,...
Chiftele de praz
Se fierbe conopida in apa cu sare, dupa ce s-a racit se scurge bine de apa si se paseaza cu mixerul sau furculita. Se bat...
Chiftelute de conopida
Carnea, curatata de pielite si tendoane, se da de doua ori prin masina de tocat (a doua oara si cu paine, muiata in lapte)....
Chiftelute de pasare
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata si se lasa sa se raceasca. Se taie felii groase de 1 cm, se presara cu...
Cartofi pane
Se curata si se spala purcelul punind apoi in el umplutura: se fierb maruntaiele (fcatul, inima si plaminii); in apa in...
Purcel umplut
Se fierb taitei, macaroane, spaghete sau fidea, se scurg de apa, se oparesc cu unt, apoi se asaza in cratita unsa cu unt,...
Musaca de taitei
Se incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate in prealabil cu sare, piper si suc de...
Piept de pui in stil Italian
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori