Se fierbe fideaua in apa clocotita cu sare si se strecoara. Se prepara carnea ca si pentru o musaca. Se taie ceapa marunt se...
Budinca de fidea cu carne
Se curata telinele, se spala, se taie fiecare in opt parti si se pun la fiert in apa sarata. Cind sint aproape moi, se scurg...
Mincare de telina cu ciuperci
Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6...
Rizotto cu ochiuri
Varza intreaga sau taiata in jumatate se opareste in apa clocotita cu sare. Se taie felii de un deget de groase, se dau prin...
Snitel de varza dulce
Vinetele se spala, se taie asa cum sint in coaja, in cuburi sau felii, dupa preferinta, se prajesc usor in uleiul incins apoi...
Cartofi cu vinete prajite
Se curata cartofii, dupa care se taie felii nu mai mari de 5 mm, se adauga intr-o cratita cu ulei incin. Daca uleiul nu este...
Cartofi pai
Se taie felii ciupercile si ardeii, prazul se taie rondele (de marimea 3-4 cm) dupa care rondelele se taie felii subtiri (pe...
Ciuperci cu legume
Se curata cartofii, se taie pai si se pun intr-o tigaie (de preferabil de Teflon) cu ulei incins. Separat se bat ouale cu 3...
Cartofi prajiti, cu mazare si sunca
Se fierb cartofii si se taie rondele. Se asaza apoi in straturi, un strat de cartofi, unul de smantana, unul de oua fierte....
Cartofi frantuzesti la cuptor
Pestele se curata si se tapeteaza cu sare. Se curata ceapa si se taie cubulete cit mai mici, dupa care se caleste in ulei cu...
Peste umplut cu ceapa si icre
Se fierbe orezul in laptele clocotit cu sare si zahar, pina cind scade complet. Se raceste, se amesteca cu untul,...
Sufleu de orez
Foile de vita, spanac sau stevie se oparesc in apa clocotita cu sare. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin si...
Sarmale in foi de vita, stevie sau spanac
Se prepara din carne de vitel, de miel sau de pui. Carnea taiata bucati se inabuse in grasime cu sare. Se adauga apa cit...
Anghemaht
Se inabusa ceapa taiata felii subtiri, se adauga bulionul sau rosiile si se mai fierbe. Se adauga ficatul taiat bucatele si...
Tocana de ficat
Tot din ajun se spala si afumaturile si se pun la desarat. In ziua urmatoare se pune la fiert impreuna fasolea, ceapa taiata...
Fasole uscata cu afumaturi
Budinca de creier si cascaval este o mancare deosebita. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de creier, cascaval si...
Budinca de creier si cascaval
Se asaza in forma unsa si presarata cu pesmet, un rind de felii de cartofi fierti si un rind de brinza de vaca, amestecata cu...
Budinca de cartofi cu brinza de vaca si lapte
Morcovii curatati si spalati, se fierb in apa putin sarata pina se moaie bine. Se scurg de apa si se strivesc cu presa de...
Budinca de morcovi cu unt
Ceapa tocata marunt se inabusa in ulei pina se inmoaie. Se adauga orezul ales si spalat, morcovul ras pe razatoarea de...
Sarmale din varza cu orez
Ciupercile curatate se taie bucatele mici, se sareaza si se inabusa in unt pina se moaie. Se racesc, apoi se amesteca cu...
Galuste din ciuperci
Pestele curatat se taie bucati si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Ceapa taiata felii foarte subtiri se inabusa cu...
Plachie de crap cu verdeata
Se taie pieptul de gaina in felii si apoi se prepara umplutura astfel: ficatul, pipota, miezul de franzela muiat in lapte si...
Piept de gaina umplut
Se spala bine bine spanacul, se fierbe, se toaca, se incorporeaza 50 gr unt si faina. Se pune la foc si se toarna laptele. Se...
Budinca de spanac
Dovleceii se curata, se taie in jumatate pe lung, se scobesc de miez cu atentie ca sa nu se strice peretii. Ceapa si morcovul...
Dovlecei umpluti cu orez si gris
Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata,...
Crap cu menta
Se curata conopida, se spala si se pune la fiert dupa ce se rupe in florete de marime mijlocie. Cand e fiarta pe jumatate se...
Conopida pane
Spanacul se spala in citeva ape, se taie marunt, se freaca cu sare, se lasa 30 muinute, dupa care se stoarce. Ceapa taiata...
Placinta cu spanac
Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga apa calda, margarina si 1 lingurita de sare. Se face un aluat care se lasa sa...
Pizza vegetariana
Ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se adauga rosiile taiate cubulete,1 lingurita de...
Cartofi noi cu sos picant
Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei incins. Se scurge, se asaza pe lipie impreuna cu stafidele si...
Lipie cu ceapa si masline
Carnea se taie in cubulete. Grasimea se incinge. Se prajeste carnea intr-o tigaie, nu toata odata, pe foc mijlociu si se pune...
Mincarica cu carne si sfecla rosie
Sosul: se caleste ceapa cu ardeiul trei minute. Se adauga usturoiul si se mai caleste un minut. Se pune carnea si se...
Pasticcio
Se prepara o mamaliguta cu lapte in loc de apa si cind este bine fiarta, se amesteca cu unt si smintina. Se pune mamaliguta...
Mamaliga cu ochiuri
Se prepara din pui, vitel, vaca, porc, berbec. Carnea tinara se inabusa cu ceapa, carnea mai batrina se fierbe, se picura apa...
Cartofi cu carne si rosii
Se caleste ceapa taiata marunt, impreuna cu morcovul si patrunjelul deasemenea taiati marunt, in cele doua linguri de unt. Se...
Pilaf de pasare cu legume
Se taie carnea de vitel ceva mai groasa. Se da sare si piper, se trece prin faina si se prajeste in momentul cind trebuie...
Snitel natur
Pestele se curata, se spala si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Apoi se umple cu urmatoarea compozitie: ceapa...
Crap umplut cu nuci
Se caleste in ulei varza taiata firisoare. Se adauga cartofii fierti curatati de coaja si taiati felioare, apoi bulionul. Se...
Varza acra cu cartofi
Se spala morcovii si se fierb. Se scurge bine apa, se rad de coaja si se trec prin sita. Se freaca spuma intr-un castron...
Budinca de morcovi
Untul bine frecat se amesteca cu cartofii fierti si trecuti prin masina de carne, cu galbenusurile de ou, sunca sau parizerul...
Budinca de cartofi cu sunca sau parizer si cascaval
Pieptul de pui (luat de pe os) se taie cubulete si se pune la prajit in 2-3 linguri de ulei, dupa 5 min. se adauga...
Fettucini Alfredo
Se fierb cartofii in coaja. Cind sint pe jumatate fierti se iau de pe foc si se curata coaja. Se trec prin razatoarea mare....
Rösti
Se spala puiul (nu se portioneaza, se lasa intreg), se unge cu ulei, cu sare, cu piper si cu cimbru si afara si pe dinauntru...
Pui la punga
Se inabusa ceapa in grasime, se adauga apa multa si se lasa sa fiarba pina ce scade. Se adauga orezul si apoi lichidul...
Pilaf cu sunca
Se inveleste muschiul (sarat) cu un strat gros cam de 1 cm de mustar. Se pune intr-o tava cu grasime si se da la cuptorul...
Muschi la cuptor cu sos de mustar
Se prepara o mamaliguta cu lapte, care se lasa sa se raceasca. Untul frecat spuma se amesteca bine cu galbenusurile,...
Budinca de malai
Se taie carnea dea curmezisul fibrelor, in bucati potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subtiri. Se bat cu ciocanul...
Snitel vienez
Se curata ficatul de vine si pielite, se presara cu piper. Se pun in cratita citeva cepe taiate fin, usturoi si cimbru,...
Ficat la cuptor
Se desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cind orezul este pe jumatate fiert,...
Pilaf cu pana de somn sarat
Se taie puii bucati, se pune sare si piper si se pun in tigaie peste grasimea cit mai fierbinte. Imediat dupa ce s-a format...
Pui simplu la tigaie
Se curata carnea bine si se taie in bucatele potrivite. Se curata marul, banana si ceapa. Se taie ceapa in felii, marul si...
Mincarica orientala din carne de vinat
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori