Aluat: Se amesteca toate ingredientele. Compozitia trebuie sa curga ca o smintina. Se tapeteaza o tava de aragaz cu ulei si...
Pizza cu praz
Atit ficatul cit si rinichiul se taie in felii groase de 1 cm, se dau prin faina si se prajesc in unt amestecat cu untdelemn....
Ficat si rinichi de miel
Se taie cotletele, se inmoaie in unt fierbinte pe ambele parti, apoi se tavalesc in brinza rasa. Se bate bine un ou, se dau...
Cotlete de miel la gratar
Se curata carnea de pielite, se taie bucati se presara sare si piper, se pun intr-o cratita si se toarna vinul peste ele si...
Frigarui din miel dobrogean
Se amesteca bine carnea de porc macinata cu usturoiul tocat, piinea inmuiata si stoarsa, piper, sare si boia dupa gust pina...
Rulou de pui umplut
Se ia carne de la piept si git. Se taie portii, se pun la fiert cu apa cit cuprinde, sare si o ceapa. Se face un sos alb...
Angemacht de miel
Se taie carnea bucati. Se pune sa se rumeneasca intr-o cratita cu untdelemn si ceapa tocata. Se acopera. Dupa ce s-a rumenit...
Miel cu tarhon
Se ia 1 kg carne din partea din fata a mielului cu costitele. Se spala, se taie bucati potrivite, se dau prin faina, ou si...
Miel pane
Se incalzeste uleiul intr-o cratita destul de mare unde sa aiba loc orezul sa fiarba. Se curata si se toaca ceapa si...
Paella cu carne de pui
Se opareste arpagicul curatat, se prajeste in cratita cu ulei, se adauga o lingura buna de faina, se stinge cu un pahar mare...
Crap cu arpagic
Din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari, ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa....
Perisoare din carne tocata cu smintina si boia
Se inmoaie feliile de piine in lapte. Se spala citeva ciuperci si se pun la fiert. Cind sint gata se trec prin masina de...
Budinca de ciuperci cu verdeata
Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in multe ape si se pun in apa clocotita. Se fierbe pina se moaie bine. Se scurge de...
Pireu de spanac
Se taie varza ca fideaua, se sareaza si se stoarce putin. Se prajeste in ulei amestecind, pina capata culoarea aurie. Se arde...
Varza cu taitei si zahar
Se prajeste muschiul intreg in grasime intr-o cratita cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca...
Muschi de porc in vin, la cratita
Orezul se fierbe astfel incit sa nu fie prea moale. In alt vas se aureste ceapa taiata marunt, se scoate pe o farfurioara si...
Orez cu sofran
Cartofii spalati se pun la copt in cuptor. Intre timp se taie putina slanina afumata marunt si se pune la prajit pina devine...
Cartofi copti de doua ori
Se spala puiul, se presara cu sare si piper in interiorul puiului. Se umple o sticla (putin mai inalta decit puiul) cu apa....
Pui pe sticla
Se amesteca orezul cu carnea tocata, verdeata tocata marunt, rosile si uleiul. Se umplu ardeii. Se asaza intr-o oala, pe un...
Ardei umpluti (dietetici)
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii nu foarte subtire. Intr-o oala cu peretii neadezivi (teflon)se pun ciupercile...
Risotto cu ciuperci
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala gisca, se sterge cu un servet. Se pipereaza si se sareaza pe dinauntru si pe...
Gisca la cuptor
Se fierbe morcovul, patrunjelul si o ceapa intr-un litru de apa cu sare si se strecoara. In aceasta zeama se fierbe mazarea....
Pilaf de mazare cu ciuperci
Se curata, se spala si se taie telina felii groase de un centimetru. Se da prin faina fiecare felie si se prajeste in ulei....
Mincare de telina
Carnea se taie bucati si se inabusa cu putina apa (sau se fierbe daca este batrina), ceapa si grasime. Se adauga castravetii...
Castraveti acri cu carne
Se curata pestele, se spala, se taie bucati si se lasa sa stea ½ ora cu sare. Se zvinta intr-o cirpa curata, se tavaleste...
Marinata de crap
Se curata rinichiul de pielita si de grasime, se opareste in apa clocotita pentru ca sa-si mai mirosul si se taie felii....
Sote de rinichi
Se inabusa ceapa bine, se adauga orezul, apa fierbinte si grasime. Se fierbe orezul pe jumatate. Se adauga apoi carnea...
Cartofi umpluti cu carne si orez
Se aleg urzicile, se spala in multe ape si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba pina se moaie, se scurg de...
Urzici batute
Pieptul de pui sarat si piperat in prealabil se prajeste pe gratar cu un strop de ulei. Sparanghelul, daca este crud, se...
Piept de pui a la Roquefort
Daca muschiul este prea mare in grosime se taie in doua, dar sa ramana unite cele doua jumatati. Se cresteaza, iar in aceste...
Friptura de vitel
Ceapa si morcovii se taie rotocoale si se inabusa in putin ulei. Se taie cartofii, ciupercile si carnea bucatele. Se asaza in...
Specialitate de pui cu legume si brinza
Se pun in cupe rezistente la caldura ceapa, mezelurile, ardeii, se pun la cuptor, si spre sfirsit se adauga bulionul, brinza,...
Specialitate cu mezeluri si brinza
Sosul: Se pun toate ingredientele intr-o oala marisoara si se fierb la foc mic pentru 8-10 ore, amestecind din cind in cind....
Miel cu orez
Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba...
Lasagna cu carne tocata
Se fierb pastele fainoase, conform instructiunilor. Nucile se baga putin la cuptor dupa care se dau prin masina de tocat pe o...
Paste cu nuci
Se spala pulpele si se usuca cu un servetel de hirtie. Se amesteca toate produsele, se ung pulpele si se lasa la marinat cel...
Pui cu vin
Ciupercile curatate se taie bucati, se sareaza, se inabusa cu ceapa calita in ulei. Se presara un virf de cutit de boia si se...
Tocanita de ciuperci
Se alege, se spala si se moaie fasolea din ajun. A doua zi se pun la fiert, se lasa sa dea citeva clocote, apoi se scurge apa...
Fasole batuta
Se prepara o coca, fie aluat frantuzesc, fie un alt aluat preparat din faina, unt si otet. Se inabusa bine de tot 3-4 cepe,...
Peste in aluat
Se prepara din varza dulce. Se desface varza in foi, se fierbe in apa clocotita cu sare. Se asaza 2-3 foi suprapuse, se pune...
Bule de varza cu carne
Se inabusa in unt ceapa taiata fin, se adauga ciupercile taiate, se inabusa si ele, se adauga apoi vinul, piper, sare, putin...
Ficat prajit cu sos de ciuperciBudinca de clatite cu spanac este un aperitiv delicios sau pranz sanatos, pe placul intregii familii.
Budinca de clatite cu spanac si cascaval
Se curata si se toaca ceapa. Se prajeste in grasime. Se adauga curry si carnea tocata si se lasa sa se prajeasca citeva...
Risotto cu carne tocata si curry
Se spala carnea, se imparte in bucati care se prajesc in untura. Se adauga ceapa taiata marunt si se prajeste pina se...
Tocana ca la Abrud
Compozitia se introduce in tava bine unsa si tapetata si peste ea se adauga salam, sunca ciuperci etc. taiate marunt. Peste...
Pizza
Se prajeste puiul in putin ulei pe ambele parti pina este rumenit; se scoate si se pune deoparte. Se pune slanina si se...
Pui cu ciuperci si slanina
Macaroanele fierte in apa clocotita cu sare se strecoara si se amesteca cu brinza rasa si cu ouale batute. Se asaza in tava,...
Macaroane cu brinza si oua
In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati...
Gogosele de cartofi
Se rumeneste carnea in grasime si se adauga 2-3 linguri de vin, putin piper, sare si se fierbe inabusit, picurindu-se apa...
Arpagic cu carne
Limba fiarta si curatata se taie in bucati, se tavaleste fiecare bucata in faina, apoi in ou batut si in pesmet Se prajeste...
Limba in pesmet
Cea mai frageda si mai gustoasa parte din pulpa este capacul; fricandoul se prezinta mai frumos, dar nu este atit de fraged....
Pulpa de vitel la cuptor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori