Se fierbe apa cu Vegeta. Se spala orezul si se lasa sa se scurga bine. Se incinge untul/ margarina intr-o cratita si pune 1/5...
Orez fiert dupa reteta egipteana
Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf de sare la foc, se pune...
Lasagna cu carne de pui
Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pina ceapa capata o culoare aurie....
Lasagna
Se spala bine cartofii, se sterg si uscati se dau la cuptor. Cind sint copti, se curata si se zdrobesc cu presa. Se freaca...
Sufleu de cartofi cu brinza de vaca (dietetic)
Se curata creierul de pielite si se tine in apa rece, pina ce iese tot singele. Se fierbe zarzavatul, foaia de dafin, piper...
Rasol de creier
Carnea de vaca si seul se curata de pielite, se dau de 2-3 ori prin masina de tocat carne. Se adauga sare, piper, putin praf...
Mititei de vita
Se despica crapul si se fixeaza pe betisoare. Se pune la tava nesarat, cu ulei foarte mult si multa boia de ardei dulce. Se...
Crap la cuptor in sos de vin si usturoi
Biftecul se prepara numai din muschi fript la gratar. Se curata de pielite, se taie felii de 2 cm, se pun pe rind intr-un...
Biftec la gratar cu ciuperci
Se fierb macaroanele in apa clocotita cu sare. Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Separat se freaca untul spuma, se...
Budinca de macaroane
Ciupercile curatate si spalate se taie feliute mici si foarte subtiri si se inabusa in unt. Se dau apoi prin masina de tocat...
Budinca de ciuperci
Aceste cantitati sint pentru 4-6 portii. Aluatul: Se amesteca rapid faina, sarea si untul in bucatele cu virful degetelor...
Tacopaj
Zarzavatul fiert se taie bucatele mici, se amesteca cu sosul alb, cu ouale, sare, piper si verdeata tocata. Se fac chiftele...
Chiftele de zarzavat cu sos
Pestele se decongeleaza, se curata, se indeparteaza capul si intestinele, se spala, se face fileuri, se scot oasele, se taie...
Ardei umpluti cu stavrid
Pestele curatat si dezosat, impreuna cu piinea inmuiata in apa si ceapa calita in ulei, se da prin masina de tocat, apoi se...
Chiftelute din peste
Se sareaza fileurile. Se ruleza-le cu partea carnoasa inauntru si se pun intr-o tava unsa cu grasime. Se pregateste marinata...
Scrumbii la cuptor
Pestele se curata, se despica pe burta, se spala. Se detaseaza burta, se taie in bucati care, dupa ce se ung cu ulei, se...
Saramura de crap aromata
Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc...
Saramura aromata cu usturoi
Pestele se curata si se spala, ceapa se toaca marunt si se caleste cu o parte din unt. Se adauga ciupercile curatate, spalate...
Peste umplut cu ciuperci
Se taie salamul feliute si se prajeste (nu prea tare). Se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga grasimea in...
Wok cu salam tip Parizer
Pestele se taie in doua si se curata de oase (macrou), dupa care se da cu piper, sare, boia de ardei. Se separa albusurile de...
Peste in aluat crocant
Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici...
Fatteh cu pui
Se taie varza, se spala, se pregatesc foile pentru impachetat. Ce ramine se toaca marunt si se va adauga in oala. Se taie si...
Sarmale cu cascaval
Ceapa, morcovii, carnea (ciupercile) se calesc in putin ulei. Se adauga orez, apa, sare, piper si se da la cuptor.
Pilaf de orez cu legume
Carnea se taie in felii. Cirnatii se taie in felii si se prajesc pe jumatate. In uleiul ramas se prajesc feliile de carne....
Friptura gratinata
Se incalzeste cuptorul (225 grade C). Se curata cartofii, care trebuie sa fie de aceeasi marime. Se ia fiecare cartof, se...
Cartofi la cuptor
Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc prin presa de cartofi, se pun intr-un castron si se amesteca cu untul...
Budinca de cartofi cu brinza
Ciupercile curatate se trec crude prin masina de tocat, se amesteca cu sosul alb preparat dinainte, cu sare, piper, apoi se...
Sufleu de ciuperci
Se taie felii din carnea de vitel, se sareaza si se dau prin faina. Se inabusa in grasimea infierbintata, se adauga apoi ½...
Snitel englezesc
Limba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita. Se curata de pielita, se lasa sa se raceasca. Se taie felii, se asaza...
Limba cu smintina
Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata si se inabusa impreuna picurind cite putina apa rece, se mai trece...
Musaca de varza acra
Se prepara in apropiere de ora mesei. Se asaza puiul peste un strat de cartofi taiati bucati mari. Daca puiul este mic se...
Pui cu cartofi la cuptor
Se prepara din somn proaspat sau sarat. Cel mai bun este cel cu peste proaspat. Se sareaza si se lasa pina a doua zi. Se...
Pana de somn
Fasolea muiata din ajun se fierbe in apa rece cu sare pina se moaie bine. Cind este fiarta, se adauga ceapa taiata marunt si...
Iahnie de fasole uscata cu marar
Cartofii fierti in coaja, se curata si se scobesc. Miezul scos se zdrobeste bine cu furculita, se amesteca cu untul incalzit,...
Cartofi umpluti cu verdeata
Se taie felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de pui, sau de porc), dupa care se calesc...
Mincare chinezeasca
Se fierb spaghetele in apa cu sare, cam 10-15 minute, dupa aceea se trec printr-un jet de apa rece. Intr-un ceaun se pune...
Spaghete cu muschiulet si ciuperci
Se gateste dovleacul intr-o tigaie mare cu apa(fiarta), putin sarata pentru 5-6 min, pina ce este moale dovleacul. Se scurge...
Fritata cu ciuperci si dovleac
Se taie ceapa marunt si se caleste. Se adauga morcovul, telina si cartofii, toate tocate marunt. Se prajesc. Se sting cu...
Sarmale pentru vegetarieni
Se fierbe in supa carnea, apoi se desprinde de pe os si se taie felii. Se tavaleste fiecare bucata in faina, ou, pesmet si...
Piept de gaina paneChiftelele marinate se prepara incredibil de usor si sunt delicioase, in sos de rosii sau bulion, iarna. Carnea tocata se...
Chiftele marinate
estele sarat (somn, salau, nisetru), se pune la desarat in apa si se tine astfel pina ramine atita sare cit e necesar pentru...
Pilaf calugaresc
Se curata si se taie telinele felii, apoi se prajesc. In uleiul ramas se rumeneste ceapa taiata marunt, cu putina faina. Se...
Iahnie de telina cu masline
Se toarna malaiul in ploaie in apa clocotita cu sare pina se ingroasa, se adauga untul apoi se amesteca cu brinza rasa. Cind...
Sufleu de malai
Se toaca ceapa foarte marunt si se pune la rumenit cu untul; sunca se taie in fisii subtiri si se pune peste ceapa care se...
Paste cu sos
Se asaza intr-o cratita bucata intreaga de cotlete peste citeva cepe taiate felii si usturoi. Se pune sare si piper, se...
Cotlete de porc inabusite
Se prepara umplutura din ficat de vitel sau de porc sau chiar numai din carne de vitel sau porc. Se taie ceapa, se inabusa in...
Pui umplut
Se rumeneste muschiul pentru a capata o crusta pe toata suprafata, se asaza apoi in tava peste un strat de zarzavaturi, ceapa...
Muschi de vaca cu sos de vin
Piureul de cartofi se amesteca cu putina brinza rasa, doua galbenusuri, o ceasca cu lapte, sare si se bate bine. Se adauga...
Sufleu de cartofi
Carnea se taie cubulete mici, se inabusa impreuna cu ceapa si ardeii, se adauga apa, se condimenteaza si se fiebe la foc mic...
Gulas
Se taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava, care in prealabil a fost unsa cu undelemn. Se presara un praf...
Friptura de porc cu sos de bulion si vinPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori