Ouale se fierb tari, apoi se curata de coaja. Se taie in jumatate, pe lungime, se curata de galbenusuri si se umplu apoi...
Oua mimoza
Ouale se fierb tari, se curata de coaja si se taie in jumatate, pe lungime. Se pun apoi pe un platou, cu galbenusul in sus....
Oua surpriza
Ceapa maruntita se pune la calit in ulei sau unt fierbinte. Separat, se sparg ouale intr-un alt vas, se sareaza si se...
Jumari cu ceapa
Se bat ouale, cu 2 linguri de apa sau lapte si putina sare. Se adauga jumatate din cantitatea de cascaval ras si se pune...
Omleta cu cascaval
Salata verde se spala si se taie marunt. Se amesteca apoi cu smantana, zeama de lamaie si verdeata tocata marunt. Felii de...
Cosulete pe pat de salata verde
Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu paine inmuiata in apa. Se adauga la amestec ceapa tocata si prajita, verdeata...
Chiftele din carne
Se spala vinetele si apoi se taie in felii groase de un centimetru. Se presara cu sare si se lasa deoparte sa se scurga de...
Budinca de vinete
Vinetele si ardeii se curata de coaja si se rup apoi in fasii. Se toaca marunt ceapa si se pune la calit in ulei, iar rosiile...
Budinca de legume
Se amesteca cantitati egale de unt, branza telemea si branza de vaci, toatei date prin sita, in prealabil. Se freaca bine,...
Aperitiv cu branza dulce si sarata
Budinca de dovlecei cu branza de vaci si telemea este una dintre cele mai bune aperitive. Aceasta reteta este foarte usor de...
Budinca de dovlecei cu branza de vaci si telemea
Ficatul se curata, se spala si se trece prin masina de tocat carne, impreunac cu cele doua felii de paine inmuiata in apa. Se...
Budinca de ficat
Ouale fierte tari se taie in sferturi si se asaza pe o farfurie. Untul topit, in prealabil si stins cu putin otet, se toarna...
Oua cu unt
Ouale se fierb tari si se taie apoi in doua, pe lungime. Se scot galbenusurile, se zdrobesc si se amesteca impreuna cu...
Oua fiesta
Ouale se bat bine cu sarea si piperul si se toarna apoi in untul incins, pe foc mic. Se amesteca cu o furculita pana incep sa...
Jumari cu ficat de pasare
Ouale se pun in tigaia cu uleiul incins si se amesteca bine pana incep sa se inchege. Separat, se prajesc feliile de paine si...
Jumari cu sos
Ouale se toaca marunt si se amesteca cu carnea data prin tocator, usturoiul pisat si maioneza. Se formeaza din acest amestec...
Chiftele din carne si oua
Ciupercile se curata de codite si se stropesc cu zeama de lamaie. Separat se pun la prajit in untul topit, usturoiul si...
Ciuperci cu zarzavat in aluat de bere
Se curata ciupercile de codite si se spala bine. Se toaca marunt coditele si se amesteca cu mararul si patrunjelul si se...
Ciuperci umplute
Rosiile se golesc de miez, dupa care se stropesc cu sosul vinegreta, preparat din 2 linguri ulei si 2 linguri otet, sare si...
Rosii frantuzesti
Rosiile spalate in prealabil, se golesc de miez si se lasa la scurs. Se face o pasta din ouale sfaramate, sarea, piperul,...
Rosii umplute cu oua fierte
Se bat spuma tare albusurile cu putina sare, apoi se adauga cacaua si zaharul. Se formeaza mici gramajoare cu ajutorul...
Bezele cu frisca si ciocolata
Ouale se fierb tari, dupa care se curata si se taie in jumatati. Se scot galbenusurile cu grija si se amesteca impreuna cu...
Oua umplute
Ouale se fierb tari, apoi li se taie varfurile si se scot galbenusurile. Jumatatile de ansoa se toaca marunt iar rosiile se...
Oua umplute cu felii de ansoa
Ouale se fierb tari. Se curata apoi de coaja si se taie in jumatati pe lungime. Se scot galbenusurile si se amesteca impreuna...
Oua umplute cu pateu de ficat
Ouale batute spuma, se amesteca impreuna cu zaharul, faina, untul, putina sare si zaharul vanilat. Se pune aluatul format...
Tigarete crocante
Se pun intr-un vas albusurile cu zaharul, otetul si sarea si se amesteca. Separat, se tapeteaza cu hartie o tava si se pun...
Bezele
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane