Se pun la fiert in 250 ml apa cu sare, untul si zaharul tos. Dupa ce au fiert se da vasul la o parte si se adauga faina. Se...
Eclere de ciocolata
Zaharul se amesteca impreuna cu ouale, esenta de rom sau de vanilie si putina sare. Se freaca bine 10 minute, apoi se...
Pandispan cu crema de ciocolata
Untul se freaca impreuna cu zaharul, se adauga apoi ciocolata rasa, cafeaua si ouale. Se amesteca totul pana se obtine o...
Napolitane cu ciocolata
Se freaca spuma galbenusurile impreuna cu untul si zaharul. Se adauga apoi laptele, faina, putina sare si praful de copt,...
Cubulete tarcate
Pentru blat, se pune ciocolata si laptele intr- un vas, pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Separat, se freaca spuma...
Surpriza cu ciocolataFoile de prajitura se umplu cu crema de cacao, in care s-au amestecat stafidele sau fructele confiate, maruntite. Ultima...
Prajitura cu stafide si ciocolata
Laptele, ouale, faina si praful de copt se amesteca bine. Se adauga apoi untul, nuca macinata, sara si stafidele. Aluatul...
Prajitura Daniela
Se amesteca bine margarina impreuna cu zaharul si faina. Se intinde aluatul obtinut intr-o tava cu margini joase si se...
Cremes cu ciocolata
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, apoi se framanta si se intind doua foi. Intre acestea se pune umplutura. Pentru...
Prajitura cu gem
Se amesteca bine zaharul cu nucile macinate, lamaia, macul si apa. Se ung cu aceasta compozitie foile de placinte, stropite...
Strudel cu mac si rahat
Galbenusurile se amesteca impreuna cu trei linguri de apa clocotita, apoi se adauga treptat 80 gr de zahar, putina sare,...
Portofele cu frisca
Se freaca galbenusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga 6 linguri de apa calduta si se incorporeaza cacaua, faina si...
Prajitura cu crema de vanilie
Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, lapte, amoniacul, faina si putina sare si se pregatesc 4 foi din aluatul obtinut....
Prajitura cu crema de zahar ars
Cafeaua se dizolva in apa fierbinte si se amesteca impreuna cu untul, esenta de vanilie, zaharul, ouale, faina, putina sare,...
Prajitura de cafea cu glazura de miere
Se bat spuma albusurile cu putina sare si se amesteca apoi bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cafeaua, nuca macinata,...
Prajitura fina
Alunele se prajesc in cuptorul incins, apoi se macina si se amesteca impreuna cu faina. Se bat spuma tare albusurile si li se...
Prajitura cu crema de cafea
Smantana se amesteca impreuna cu mierea, zaharul, oul si untul. Se pun pe baie de abur si se amesteca bine timp de 5 minute,...
Prajitura cu miere si crema de vanilie
Se prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina...
Pateuri cu crema de vanilie
Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat apoi spuma impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Se freaca bine...
Chec insiropat
Faina se framanta impreuna cu margarina, zaharul si apa, pana cand se obtine un aluat moale. Aluatul se imparte in doua si se...
Placinta cu branza de vaci
Faina se amesteca impreuna cu untul, zaharul, galbenusurile, praful de copt si se formeaza un aluat care se da la rece pentru...
Prajitura bezea
Din margarina, galbenusuri, smantana, zahar si faina se framanta un aluat. Se pastreaza din el un sfert, pentru a se rade...
Prajitura frageda
Orezul se fierbe in lapte, apoi se lasa la racit. Se adauga coaja de lamaie, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat,...
Prajitura cu orez
Se prepara aluatul de savarina din faina, lapte, drojdie si se amesteca bine. Se lasa la dospit, dupa care se adauga ouale si...
Savarina cu frisca falsa
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane