Se da carnea prin masina de tocat. Painea se inmoaie in lapte si se stoarce, iar usturoiul se curata si se piseaza. Se taie...
Chiftelute de porc cu ciuperci
Se spala carnea si se sareaza. Se pune uleiul la incins si se rumenesc bine cotletele, pe ambele fete. Broccoli se spala si...
Cotlet de porc cu broccoli
Cotletele, spalate si zvantate, se prajesc in uleiul incins, cat sa se rumeneasca putin pe ambele parti, apoi se scot. Se...
Cotlet de porc cu varza calita
Ficateii se spala, se curata si se taie in bucati de cate doi centimetri grosime. Se caleste ceapa taiata soizisori in ulei...
Ficat de porc cu ceapa si sos de smantana
Pulpa de porc se spala, se curata, se taie in cubulete de doi-trei centimetri grosime si se sareaza. Dupa ce au fost spalate...
Frigarui de porc
Conform traditiei, porcul se taie in ziua de Ignat. Dupa taiere, se obisnuieste ca toti cei de fata sa fie invitati Ia pomana...
Pomana porcului
Se spala rosiile, se taie un capacel in partea de sus a fiecareia si li se scoate miezul. Carnea de porc se curata, se taie...
Rosii umplute cu carne tocata si branza
Slanina taiata de la porc se spala bine cu apa rece, se pune la fiert in apa cu sare grunjoasa. Se scoate, se raceste si se...
Slanina de porc afumata
Se spala creierul in mai multe ape si se curata. Se fierbe timp de aproximativ jumatate de ora in apa rece, adaugandu-se un...
Sufleu de creier cu smantana
Se spala carnea, se curata si se taie in cubulete. Se da apoi prin masina de tocat. Ceapa se taie solzisori si se caleste in...
Chiftelute de porc cu usturoi
Se spala creierul in mai multe ape si se curata bine. Se fierbe in apa cu otet, adaugandu-se si putina sare. Se da in clocot...
Creier paneSe curata pulpa de pielita si de grasime, se taie in cubulete si se fierbe in apa rece cu putina sare. Dupa ce se patrunde...
Drob din carne de porc
Slanina de porc se spala bine in apa amestecata cu o lingura de sare, apoi se taie in bucati egale, potrivit de mari. Ceapa...
Jumari de porc condimentate
Jumarile de porc se taie in cuburi mici si se pun in uleiul incins, sa se rumeneasca. Ouale se bat foarte bine cu putina...
Jumari de porc cu oua
Ficatul si slanina se taie in cuburi si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a dizolvat putina sare. Cand sunt...
Lebarvurst
Capul de porc se spala bine, apoi se opareste si se spala din nou. Se indeparteaza ratul. Limba se fierbe intreaga si apoi se...
Piftie din cap de porc
Se taie carnea de porc in cubulete si se sareaza. Se rumeneste in ulei incins si se scoate pe o farfurie. Se taie toba,...
Ptatou rece
Se spala carnea, se bate si se presara cu cimbru, sare si piper. Se prepara un aluat din faina, unt topit si sare. Se...
Carne de porc condimentata, cu legume, in aluat
Reţetă de preparare a papanaşilor, Se scurge branza de zar, se omogenizeaza cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se...
Reţetă de preparare a papanaşilori cu crema de cacao si scortisoaraPasca moldoveneasca are aluat fraged, umplutura de branza cu stafide. Este o reteta de pasca ce nu trebuie sa lipseasca de pe...
Pasca moldoveneasca
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca intr-un castron impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga, pe...
Pasca traditionala cu ciocolata
Se curata intestinele si se spala bine cu apa rece, dupa care se lasa intr-un vas cu apa rece si otet, sa-si piarda mirosul....
Caltabos traditional
Reţetă de preparare a papanaşilor. Se scurge branza de vaci de zer si se amesteca cu ouale. Praful de copt se amesteca cu...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata
Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaci se amesteca bine cu ouale, sarea, grisul si coaja de lamaie. Se adauga...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu crema de cacao si nuci
Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se bate untul spuma si se adauga la galbenusuri, impreuna cu o cana de...
Fursecuri cu nuca
Se freaca untul spuma cu zaharul tos si cu cel vanilat. Se adauga coaja rasa de lamaie si galbenusurile, unul cate unul,...
Fursecuri inzapezite
Se dizolva drojdia in putin lapte cald, se adauga faina si restul de lapte si se pregateste o maia, care se lasa la crescut....
Cozonac cu nuca
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori