Umplem paharele oe jumatate cu gheata. Se toarna sucul de portocale si vodca, amestecand cu lingurita de bar. In final,...
Coctail WallbangerUmplem paharele pe jumatate cu gheata. Se toarna brandy-ul si bitter-ul Angostura, amestecand cu lingurita de bar. In final,...
Coctail de petrecerePorumbul se fierbe in apa cu putina sare, apoi se scurge bine. Ceapa se taie rondele, rosiile se taie fasii. Ardeiul si...
Salata de porumb si crenvustiPregatim dupa gust, un amestec de apa, otet, ulei, zahar si sare. In acest amestec vom fierbe varza taiata foarte subtire...
Salata mixta de varzaSupa de cartofi cu praz este o reteta delicioasa de supa, de post. Postul Craciunului este destul de dificil, dar asta nu...
Supa de cartofi cu praz (de post)Se spala fasolea si se pune la fiert. Dupa cateva clocote se schimba apa, se adauga sare, o ceapa taiata in sferturi,...
Fasole batuta (de post)Supa crema de urzici este o reteta de supa crema extrem de sanatoasa si delicioasa. Dupa ce o sa incercati urzicile o sa le...
Supa crema de urzici (de post)Intr-un castron se freaca faina si cu margarina pana devine nisipos (aceasta demonstreza ca s-a amestecat bine ) Adauga apa...
Turnulet crocant (de post)Se spala ciupercile si se tau in patru sau felii daca aceste sunt mai mari. Intr-o oala se oparesc ciupercile dupa care se...
Sote de ciuperci (de post)Se pune fasolea la inmuiat in apa pana a doua zi. Se fierbe in 2 -3 ape cu sare, la foc mic, pana cand se inmoaie bine. Se...
Iahnie de fasole (de post)Se curata cartofii si se tau cuburi si se pun la fiert impreuna cu putin sare. Dupa ce s-au fiert se zdrobesc cu furculita....
Gogosi de cartofi (de post)Se calesc ciupercile in putin ulei. Cand sunt gata se adauga ceapa taiata mare si se pe foc pana devine sticloasa. Se...
Ciuperci pe pat de mamaliga (de post)Cartoful umplut cu fasole este o reteta de post foarte consistenta si simplu de preparat. Se taie ceapa marunt si se caleste...
Cartof umplut cu fasole (de post)Se pune la dospit in 150 ml de apa calduta drojdoa si cu o lingur ade zahar, se lasa pana cand incepe sa fac bule de aer. In...
Cornuri cu dulceata (de post)Se spala lintea si se pune la fiert, dupa ce da in clocot se strecoara si se schimba apa. In cea de-a doua apa, se adauga...
Supa de linte (de post)Se prepara o maia din drojdie si zahar. Se amesteca treptat margarina moale si cu apa pana se obtine o compozitie fara...
Rulada cu stevie ( de post )Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in unt. La acestea se adauga spanacul si se lasa pe foc timp de 3-4 minute. Se...
Lasagna cu spanacFaina frecata cu apa clocotita capata consistenta, se adauga praf de copt sau bicarbonat. Se mai adauga o lingura de zahar...
Aluat fraged de postSe inmoaie zaharul si drojdia, impreuna cu putina apa calduta, acestea de pun in mijlocul unui pumn de faina intr-un vas. Se...
Mucenici moldovenesti (de post)Aluatul: Se pune faina, si la mijloc se creaza spatiu in care se pun uleiul, apa calduta, sarea si se amesteca bine si...
Mucenici muntenesti (de post)Aluatul: Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga 125 g de margarina, se amesteca bine si se pune faina amestecata...
Croasant cu ciuperci (de post)Aluatul: Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga 125 g de margarina, se amesteca bine si se pune faina amestecata...
Croasant cu ciocolata (de post)Se pregateste un sirop din apa si din zahar. Se spala zmeura si se toarna deasupra siropul fierbinte. se lasa la odihnit o...
Jeleu de zmeuraSe curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...
Dulceata de mandarineSe spala gutuile, si se sterg cu o carpa, dupa care sa tau in 4 si se pun la fiert in 4 l de apa. Se adauga cateva mere...
Peltea de gutuiSe curata merele si sa tau cubulete, indepartand cotorul, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu zeama de la lamaie,...
Piure de mereIn apa clocotita pune mazarea timp de un minut, scurge mazarea si se pune in apa cu gheata pentru a opri procesul de...
Salata de mazare, ridichi si carne de vitaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorA doua incercare de tort castel. Chiar daca nu este perfect, de data aceasta parca seamana mai bine cu un castel.
Tort castelOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj