vin fiert

Prajituri

Alune cu ciocolata

Zaharul, cacaoa, apa se fierb. Dupa ce au fiert se adauga margarina si galbenusurile de ou. Din amestecul acesta se iau 14...

Alune cu ciocolata
Prajituri

Prajitura cu alune si ciocolata

Se fierbe zaharul impreuna cu cele 3 linguri de cacao si apa. Dupa ce a fiert, se adauga margarina si galbenusurile . Din...

Prajitura cu alune si ciocolata
Budinci

Tavu Gogsu

Se fierbe pipetul de pui in apa, pina cind devine fraged. Dupa ce a fiert, se desface de os si se rupe in fisii. Se lasa...

Tavu Gogsu
Mancaruri cu orez

Orez cu legume asortate

Se taie morcovii in cubulete cam de marimea unui bob de mazare si se pun la fiert in apa cu sare (se pot opari mai multi...

Orez cu legume asortate
Mancaruri cu orez

Orez prajit cu ou si sos de soia

Se pune o oala cu cca 4 litri de apa si o lingura de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga pungutele de orez. Se fierbe...

Orez prajit cu ou si sos de soia
Salate de legume

Salata de conopida

Se taie buchetelele conopidei si se spala bine. Se pune la fiert in apa cu sare si dupa aproximativ 15-20 de minute se...

Salata de conopida
Prajituri

Eclere cu ciocolata si banane

165ml lapte se pune la fiert cu 65g unt. Cand clocoteste se pune 100g faina toata odata si se amesteca bine. Se ia deoparte...

Eclere cu ciocolata si banane
Prajituri

Alba ca zapada

Coca se imparte in trei si se coace pe fundul tavii. Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care...

Alba ca zapada
Dulceata

Magiun

Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care...

Magiun
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu peste

Se curata si se scobesc rosiile. Se face o umplutura din peste amestecat cu ceapa si verdeata taiate marunt, oul fiert tare...

Rosii umplute cu peste
Mancaruri cu carne

Purcel umplut

Se curata si se spala purcelul punind apoi in el umplutura: se fierb maruntaiele (fcatul, inima si plaminii); in apa in...

Purcel umplut
Mancaruri cu peste

Salau cu ciuperci

Se curata salaul si se taie bucati. Ciupercile se spala si se taie felii, se pun la fiert alaturi de ceapa taiata marunt,...

Salau cu ciuperci
Compoturi

Compot asortat

Se pun fructele la fiert. Cand sunt gata, se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine de tot. Se adauga piureul de fructe...

Compot asortat
Salate reci

Salata "O nebunie"

Intr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de ulei si sare. Cand incepe apa sa clocoteasca, se pun doi pumni de paste,...

Salata "O nebunie"
Torturi

Tort cu nuci, cacao si frisca

Se pune la fiert ¾ pahar cu apa cu zaharul. Se adauga cacaoa si la urma nucile. Se lasa sa fiarba pina se ingroasa si se...

Tort cu nuci, cacao si frisca
Aperitive cu peste

Rosii umplute cu peste

Rosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa la scurt. Intr-un castron se freaca pestele fiert cu miezul de la rosii,...

Rosii umplute cu peste
Borsuri

Bors de ciuperci cu zarzavat

Se taie zarzavatul si ceapa si se pun la fiert cu 1 ½ l apa si sare. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga...

Bors de ciuperci cu zarzavat
Mancaruri cu varza

Sarmale de varza cu mezeluri si orez

Mezelurile taiate cuburi mici se amesteca cu ceapa inmuiata in unt fierbinte si se adauga orezul fiert in apa cu sare. Se fac...

Sarmale de varza cu mezeluri si orez
Mancaruri cu cartofi

Galuste de cartofi la cuptor

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se curata, se sfarima fierbinti si se amesteca cu jumatate din unt, ouale...

Galuste de cartofi la cuptor
Salate reci

Porumb cu maioneza

Se face o maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si ulei. Se pune usturoiul ras pe razatoarea mica. Porumbul se scurge si se...

Porumb cu maioneza
Mancaruri cu carne

Limba cu masline si lamiie

Se inabusa in ulei cepele taiate marunt. Se adauga faina si se stinge cu zeama in care a fiert limba. Se lasa sa dea citeva...

Limba cu masline si lamiie
Inghetate

Parfe de ciocolata

Se topeste ciocolata in laptele fiert. Se adauga zaharul. Se freaca galbenusurile si se toarna, cite putin, ciocolata topita...

Parfe de ciocolata
Salate de legume

Salata de dovlecei

Se curata dovleceii, se taie in patru si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg foarte bine. Se toaca cu...

Salata de dovlecei
Preparate cu miere

Crema de gutui cu miere

Se spala gutuile, se taie cubulete mici, se asaza intr-o cratita, se acopera bine cu un litru si jumatate de apa si se pun la...

Crema de gutui cu miere
Mancaruri cu legume

Macris cu oua

Se curata macrisul, se spala bine si se pune la fiert in putina apa sarata pina se inmoaie bine. Se scurge de apa si se trece...

Macris cu oua
Mancaruri cu carne

Perisoare cu tarhon

Carnea se toaca impreuna cu ceapa. Se adauga sare. Se rumeneste putin faina in ulei, se stinge cu bulion, se adauga apa si se...

Perisoare cu tarhon
Mancaruri cu legume

Pireu de spanac cu ochiuri

Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in mai multe ape. Se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea citeva...

Pireu de spanac cu ochiuri
Salate de legume

Salata dietetica de fasole

Se fierbe fasolea si cind este aproape gata, se adauga morcovul taiat rondele. Se lasa la fiert pina cind morcovul este semi...

Salata dietetica de fasole
Ciorbe

Ciorba de conopida

Se curata conopida, se spala si se rupe in buchetele, care se pun la fiert impreuna cu cepele si morcovul intreg. Cind...

Ciorba de conopida
Creme

Bulgari de spuma in crema galbena

Se pune jumatate din lapte la fiert. Apoi se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga pe...

Bulgari de spuma in crema galbena
Borsuri

Bors de varza cu ciolan afumat

Se opareste ciolanul in putina apa cu sare. In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata...

Bors de varza cu ciolan afumat
Supe de carne

Supa de ficat

Ficatul sters cu o cirpa umeda se pune la fiert cu 2 ½ l apa, impreuna cu legumele curatite, spalate si taiate in lung, sare...

Supa de ficat
Mancaruri cu carne

Ficat cu ciuperci si orez fiert

Ficatul, curatit de pielite si vine, se sterge cu o cirpa umeda si se taie felii subtiri. Verdeturile se taie marunt. Foaia...

Ficat cu ciuperci si orez fiert
Preparate cu mamaliga

Mamaliguta cu brinza la cuptor

Se pune la fiert laptele cu sare si cind clocoteste se toarna in ploaie malaiul si se bate cu telul, pina ce malaiul se umfla...

Mamaliguta cu brinza la cuptor
Creme

Crema pentru prajituri si tort

¼ l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in...

Crema pentru prajituri si tort
Bors de miel cu leustean si ceapa verde
Ciorbe

Bors de miel cu leustean si ceapa verde

Se pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare, capul intreg cu restul de carne taiata bucatele, mai intii bine spalate. Se ia spuma...

Bors de miel cu leustean si ceapa verde
Ciorbe

Ciorba de legume cu paste fainoase sau orez

Se fierb legumele taiate fideluta intr-un litru de apa cu sare. Dupa ce au fiert, se adauga fie orez, fie paste fainoase.

Ciorba de legume cu paste fainoase sau orez
Budinci

Budinca de orez cu stafide si vanilie

Se spala si se pune la fiert orezul cu laptele si vanilia, la foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga...

Budinca de orez cu stafide si vanilie
Mancaruri cu orez

Mincare picanta cu orez si carne

Orezul se pune la fiert in apa sarata. Se taie carnea cuburi, ceapa se toaca si se pune la calit cu o lingura sos de soia si...

Mincare picanta cu orez si carne
Sandviciuri

Pasta de pui

Pieptul de pui fiert se toaca marunt. Morcovul se rade fin, ardeiul se taie marunt, oul si patrunjelul la fel. Toate se...

Pasta de pui
Mancarica de fasole cu carnati afumati
Mancaruri cu legume

Mancarica de fasole cu carnati afumati

Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa veche si se pune la fiert cu 1 l de apa...

Mancarica de fasole cu carnati afumati
Budinci

Pere dungate cu budinca de gris

Laptele se da in fiert cu miezul de vanilie si coaja de lamaie. Se presara grisul si se fierbe din nou. Se adauga migdalele...

Pere dungate cu budinca de gris
Aperitive cu oua

Oua cu branza in sos de rosii

Ouale se pun la fiert 10 min. Usturoiul si ceapa se toaca si se calesc in foarte putin ulei. Se toarna rosiile din doza,...

Oua cu branza in sos de rosii
Sosuri albe

Sos de vanilie cu lapte

Se pune la fiert laptele cu vanilia. Cand incepe sa fiarba, se acopera si se ia de la foc. Se freaca galbenusurile cu...

Sos de vanilie cu lapte
Mancaruri cu carne

Piept de pui umplut cu cascaval si sunca

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa sarata. Carnea se spala, se sterge si se cresteaza adinc pe mijloc. Se...

Piept de pui umplut cu cascaval si sunca
Prajituri

Tarta spumoasa cu coacaze

Pentru aluat se pune untul si apa la fiert. Cind fierbe se pune faina toata odata si se amesteca pana se desprinde aluatul de...

Tarta spumoasa cu coacaze
Prajituri

Prajitura trandafir

Se lasa fructele sa se scurga. Sucul obtinut se pune la fiert cu 2 linguri de zahar. Se adauga amidonul si se lasa sa se lege...

Prajitura trandafir
Mancaruri cu cartofi

Gratin de cartofi cu spanac

Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se opareste in apa cu sare. Se decojesc cartofii si se taie felii. Ceapa si...

Gratin de cartofi cu spanac
Mancaruri cu cartofi

Omleta taranesca cu sunca si cartofi

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata apoi si se taie felii potrivite. Ceapa se toaca fin, iar sunca se...

Omleta taranesca cu sunca si cartofi
Salate de legume

Salata de creier

Se curata creierul de pielite, se tine in apa rece pina ce ii iese tot singele, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare in...

Salata de creier
Mancaruri cu legume

Iahnie de fasole pentru post

Fasolea se pune la muiat in apa fara sare cu o seara inainte de a fi pregatita. Se schimba apa de 2 ori. Se pune la fiert...

Iahnie de fasole pentru post