Zaharul, cacaoa, apa se fierb. Dupa ce au fiert se adauga margarina si galbenusurile de ou. Din amestecul acesta se iau 14...
Alune cu ciocolataSe fierbe zaharul impreuna cu cele 3 linguri de cacao si apa. Dupa ce a fiert, se adauga margarina si galbenusurile . Din...
Prajitura cu alune si ciocolataSe fierbe pipetul de pui in apa, pina cind devine fraged. Dupa ce a fiert, se desface de os si se rupe in fisii. Se lasa...
Tavu GogsuSe taie morcovii in cubulete cam de marimea unui bob de mazare si se pun la fiert in apa cu sare (se pot opari mai multi...
Orez cu legume asortateSe pune o oala cu cca 4 litri de apa si o lingura de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga pungutele de orez. Se fierbe...
Orez prajit cu ou si sos de soiaSe taie buchetelele conopidei si se spala bine. Se pune la fiert in apa cu sare si dupa aproximativ 15-20 de minute se...
Salata de conopida165ml lapte se pune la fiert cu 65g unt. Cand clocoteste se pune 100g faina toata odata si se amesteca bine. Se ia deoparte...
Eclere cu ciocolata si bananeCoca se imparte in trei si se coace pe fundul tavii. Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care...
Alba ca zapadaSe curata si se scobesc rosiile. Se face o umplutura din peste amestecat cu ceapa si verdeata taiate marunt, oul fiert tare...
Rosii umplute cu pesteSe curata si se spala purcelul punind apoi in el umplutura: se fierb maruntaiele (fcatul, inima si plaminii); in apa in...
Purcel umplutSe curata salaul si se taie bucati. Ciupercile se spala si se taie felii, se pun la fiert alaturi de ceapa taiata marunt,...
Salau cu ciuperciSe pun fructele la fiert. Cand sunt gata, se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine de tot. Se adauga piureul de fructe...
Compot asortatIntr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de ulei si sare. Cand incepe apa sa clocoteasca, se pun doi pumni de paste,...
Salata "O nebunie"Se pune la fiert ¾ pahar cu apa cu zaharul. Se adauga cacaoa si la urma nucile. Se lasa sa fiarba pina se ingroasa si se...
Tort cu nuci, cacao si friscaRosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa la scurt. Intr-un castron se freaca pestele fiert cu miezul de la rosii,...
Rosii umplute cu pesteSe taie zarzavatul si ceapa si se pun la fiert cu 1 ½ l apa si sare. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga...
Bors de ciuperci cu zarzavatMezelurile taiate cuburi mici se amesteca cu ceapa inmuiata in unt fierbinte si se adauga orezul fiert in apa cu sare. Se fac...
Sarmale de varza cu mezeluri si orezSe spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se curata, se sfarima fierbinti si se amesteca cu jumatate din unt, ouale...
Galuste de cartofi la cuptorSe face o maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si ulei. Se pune usturoiul ras pe razatoarea mica. Porumbul se scurge si se...
Porumb cu maionezaSe inabusa in ulei cepele taiate marunt. Se adauga faina si se stinge cu zeama in care a fiert limba. Se lasa sa dea citeva...
Limba cu masline si lamiieSe topeste ciocolata in laptele fiert. Se adauga zaharul. Se freaca galbenusurile si se toarna, cite putin, ciocolata topita...
Parfe de ciocolataSe curata dovleceii, se taie in patru si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg foarte bine. Se toaca cu...
Salata de dovleceiSe spala gutuile, se taie cubulete mici, se asaza intr-o cratita, se acopera bine cu un litru si jumatate de apa si se pun la...
Crema de gutui cu miereSe curata macrisul, se spala bine si se pune la fiert in putina apa sarata pina se inmoaie bine. Se scurge de apa si se trece...
Macris cu ouaCarnea se toaca impreuna cu ceapa. Se adauga sare. Se rumeneste putin faina in ulei, se stinge cu bulion, se adauga apa si se...
Perisoare cu tarhonSe aleg frunzele de spanac, se spala bine in mai multe ape. Se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea citeva...
Pireu de spanac cu ochiuriSe fierbe fasolea si cind este aproape gata, se adauga morcovul taiat rondele. Se lasa la fiert pina cind morcovul este semi...
Salata dietetica de fasoleSe curata conopida, se spala si se rupe in buchetele, care se pun la fiert impreuna cu cepele si morcovul intreg. Cind...
Ciorba de conopidaSe pune jumatate din lapte la fiert. Apoi se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga pe...
Bulgari de spuma in crema galbenaSe opareste ciolanul in putina apa cu sare. In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata...
Bors de varza cu ciolan afumatFicatul sters cu o cirpa umeda se pune la fiert cu 2 ½ l apa, impreuna cu legumele curatite, spalate si taiate in lung, sare...
Supa de ficatFicatul, curatit de pielite si vine, se sterge cu o cirpa umeda si se taie felii subtiri. Verdeturile se taie marunt. Foaia...
Ficat cu ciuperci si orez fiertSe pune la fiert laptele cu sare si cind clocoteste se toarna in ploaie malaiul si se bate cu telul, pina ce malaiul se umfla...
Mamaliguta cu brinza la cuptor¼ l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in...
Crema pentru prajituri si tortSe pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare, capul intreg cu restul de carne taiata bucatele, mai intii bine spalate. Se ia spuma...
Bors de miel cu leustean si ceapa verdeSe fierb legumele taiate fideluta intr-un litru de apa cu sare. Dupa ce au fiert, se adauga fie orez, fie paste fainoase.
Ciorba de legume cu paste fainoase sau orezSe spala si se pune la fiert orezul cu laptele si vanilia, la foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga...
Budinca de orez cu stafide si vanilieOrezul se pune la fiert in apa sarata. Se taie carnea cuburi, ceapa se toaca si se pune la calit cu o lingura sos de soia si...
Mincare picanta cu orez si carnePieptul de pui fiert se toaca marunt. Morcovul se rade fin, ardeiul se taie marunt, oul si patrunjelul la fel. Toate se...
Pasta de puiSe pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa veche si se pune la fiert cu 1 l de apa...
Mancarica de fasole cu carnati afumatiLaptele se da in fiert cu miezul de vanilie si coaja de lamaie. Se presara grisul si se fierbe din nou. Se adauga migdalele...
Pere dungate cu budinca de grisOuale se pun la fiert 10 min. Usturoiul si ceapa se toaca si se calesc in foarte putin ulei. Se toarna rosiile din doza,...
Oua cu branza in sos de rosiiSe pune la fiert laptele cu vanilia. Cand incepe sa fiarba, se acopera si se ia de la foc. Se freaca galbenusurile cu...
Sos de vanilie cu lapteSe spala cartofii si se pun la fiert in apa sarata. Carnea se spala, se sterge si se cresteaza adinc pe mijloc. Se...
Piept de pui umplut cu cascaval si suncaPentru aluat se pune untul si apa la fiert. Cind fierbe se pune faina toata odata si se amesteca pana se desprinde aluatul de...
Tarta spumoasa cu coacazeSe lasa fructele sa se scurga. Sucul obtinut se pune la fiert cu 2 linguri de zahar. Se adauga amidonul si se lasa sa se lege...
Prajitura trandafirCartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se opareste in apa cu sare. Se decojesc cartofii si se taie felii. Ceapa si...
Gratin de cartofi cu spanacCartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata apoi si se taie felii potrivite. Ceapa se toaca fin, iar sunca se...
Omleta taranesca cu sunca si cartofiSe curata creierul de pielite, se tine in apa rece pina ce ii iese tot singele, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare in...
Salata de creierFasolea se pune la muiat in apa fara sare cu o seara inainte de a fi pregatita. Se schimba apa de 2 ori. Se pune la fiert...
Iahnie de fasole pentru post