Se aleg cartofii, se spala bine cu apa rece si se pun in coaja la fiert cu sare si intregi. Dupa ce au fiert, se curata de...
Galusti cu pruneMaruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa sa se raceasca si se trec prin...
Drob de miel in prapurSe rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu...
Sarmalute foitajSe pune la fiert carnea de pui, dar pentru rapiditate e bine ca aceasta sa fie fiarta dinainte si tinuta la rece pentru ziua...
Salata din ciuperci si piept de puiBudinca inlocuieste cu succes sarmalutele in foi de vita. Carnea tocata se amesteca cu orezul care a fiert pe jumatate, cit...
Budinca de carne cu stevieSpanacul se spala si se introduce in apa clocotita. Se lasa la fiert. Orezul se spala si se pune la fiert. Se toaca marunt...
Budinca de brinza cu spanacSe pune la fiert un piept de gaina, ananasul conservat (nu compot) se scurge bine apoi se taie cubulete marunte, cascavalul...
Salata cu ananasOrezul fiert se pune la racit in frigider. Intre timp se taie toate legumele, se prepara sosul de salata si se amesteca toate...
Salata de orez pentru postConopida se curata, se desface in buchetele, se spala bine, se pune la fiert in apa clocotita sarata, avind grija sa nu...
Salata de conopida cu marar si mustarPune apa cu sare la fiert. Adauga orezul si lasa sa fiarba in jur de 30-40 de minute, pana cand orezul este moale. Separat,...
Salate de orez brun cu currySe unge o tava cu untura dupa care se aseaza mielul si se introduce la cuptor la temperatura de 200 grade. Intre timp se pune...
Miel la cuptorSe spala urzicile in mai multe ape, se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se pastreaza o cana din...
Mancare de urziciSe spala si se sparge ciolanul. Se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt si se spumuieste. Cand carnea este aproape...
Ciorba cu tarhonAluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se...
Cozonaci argeseniSe pune apa la fiert. Se adauga broccoli si se lasa intre 45 de secunde si un minut, pana sa se inmoaie. Se lasa sa se...
Pasta primavera vegetarieneSe curata macroul si se taie pe sira spinarii. Se pune intr-un vas cu sare si se lasa putin. Intre timp se pune cam 1 litru...
Saramura de macrouMamaliga buna se face in ceaun. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sare si se presara putin malai. Cand clocoteste apa,...
Mamaliga fiartaSe pune apa la fiert, cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie, cate putin, amestecand cu facaletul....
Mamaliga pripitaSe pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca intre ele. Intre timp se taie cubulete brinza,...
Paste usoareSe pun pennele la fiert in apa cu sare si se scurg conservele de ton intr-o sita. Intr-o cratita se calesc cepele taiate...
Penne cu tonGaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cit sa o acopere) si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se...
Supa de gaina cu taietei de casaCeapa, telina, cartofii si pastarnacul se pun la fiert in putina apa cu sare. Cand sunt aproape fierte, se adauga fileul de...
Supa marii de gheataDupa ce s-a fiert apa, se pun spaghettele impreuna cu ceapa taiata cubulete nu prea mici la fiert. In acest timp se taie...
Spaghette Maroc (arabesti)Carnea, taiata in bucatele, se pune la fiert in 2 l de apa, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa fiarba circa...
Ciorba de bucateleSe fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salauSe prepara un sirop din cacao, 1 lingura de zahar, rom si 1 ceasca de apa. La sfarsit, dupa ce a fiert, se adauga nucile si...
Clatite cu mere si nuciSe pune gaina la fiert, fara legume, fara sare, si se tine pe aragaz pana cade carnea de pe oase. Se sa deoparte de pe foc si...
Ciorba ca la RadautiZarzavatul taiat marunt se pune la fiert. Dupa aproximativ 30 de minute se adauga laptele, usturoiul pisat si condimentele si...
Bors "Paradis"Se spala bine limba, se freaca cu sare, se clateste din nou si se pune la fiert cu 5 l apa si zarzavatul curatat. Cand este...
Supa de limba de vitaSalata se prepara foarte repede, dupa ce s-a fiert si racit carnea de vitel. Se taie carnita in cubulete, se taie prazul...
Conopida si carnitaSe curata telina si ceapa, se spala si se pun la fiert, fie in apa, fie in zeama de carne. Se lasa sa fiarba 30 de minute,...
Supa-crema de telinaSe spala bine salata. Se usuca. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se pune pasta de anchois in vasul de salata si se...
Salata Caesar1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand...
AspicSe spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...
Salata de creier de boeufMacaroanele se pun la fiert in apa sarata cam 8 minute. Se scot si se lasa sa se stoarca. Painea se taie in cubulete si se...
Salata Cezar cu macaroane si puiSe taie cascavalul si sunca in forma de cubulete. Pe un platou se asaza alternativ straturi de cascaval, sunca, ou fiert tare...
Salata PiramidaSe spala bine urechile si se lasa in apa pentru o ora. Se scot si se pun itr-un vas cu apa la fiert si se lasa pana se...
Urechi de porc sarateCarnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si...
CaltabosiCarnea de la cap se pune la fiert. Se adauga inima si rinichii. Se sareaza apa si se puncateva foi de dafin. Dupa ce a fiert...
Toba de casaSe pune la fiert carnea de vacuta in apa rece cu 1/2 lingura vegeta. Cand este aproape gata, se adauga ceapa taiata in 6,...
Ciorbita de vacutaSe taie bucati conopida, se pune la fiert, iar dupa ce este gata, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca. Intre timp se...
Salata de telina cu manionezaSe curata conopida de frunze, se desface buchetele, se spala temeinic si se lasa in apa cu sare cca. 10 minute. Se pune la...
Conopida polonezaSe fierb fructele de mare. Intre timp se prepara un sos din unt si faina subtiata cu lapte si putina zeama in care au fiert...
Fructe de mare in sos albSe toaca legumele marunt si se pun la fiert in apa cu ulei. Numai dupa ce au fiert bine, se adauga bulion sau suc de rosii...
Ciorba de zarzavatSe pune laptele la fiert si cand da in clocot se toarna grisul in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cand este...
Budinca colorataIntr-un vas se amesteca ingredientele, fara miere si lamaie, si se lasa la fiert 20 de minute. Se indulceste si se serveste...
Ceai aromatSe pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachete, apoi se scurge apa si se clatesc. Intre timp se amesteca ouale...
Budinca cu branza dulce si paste fainoaseSe amesteca ardeii si usturoiul cu o cana de apa. Se tine vasul pe foc pina cind ardeii au fiert. Se paseaza compozitia prin...
Sos Tabasco cu usturoiSe amesteca otetul, zaharul, sosul de rosii si apa. Se pune vasul pe foc la fiert. Se adauga amidonul si se amesteca pina se...
Sos dulce acrisorSe pune burta la fiert impreuna cu ghearele de porc, doua cepe intregi si sare. Pe fundul cratitei se asaza un fund de lemn...
Ciorba de burta "Complex"