vin fiert

Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Galusti cu prune

Se aleg cartofii, se spala bine cu apa rece si se pun in coaja la fiert cu sare si intregi. Dupa ce au fiert, se curata de...

Galusti cu prune
Mancaruri cu carne

Drob de miel in prapur

Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa sa se raceasca si se trec prin...

Drob de miel in prapur
Aperitive cu carne

Sarmalute foitaj

Se rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu...

Sarmalute foitaj
Salate din carne de pasare

Salata din ciuperci si piept de pui

Se pune la fiert carnea de pui, dar pentru rapiditate e bine ca aceasta sa fie fiarta dinainte si tinuta la rece pentru ziua...

Salata din ciuperci si piept de pui
Mancaruri cu carne

Budinca de carne cu stevie

Budinca inlocuieste cu succes sarmalutele in foi de vita. Carnea tocata se amesteca cu orezul care a fiert pe jumatate, cit...

Budinca de carne cu stevie
Mancaruri cu carne

Budinca de brinza cu spanac

Spanacul se spala si se introduce in apa clocotita. Se lasa la fiert. Orezul se spala si se pune la fiert. Se toaca marunt...

Budinca de brinza cu spanac
Salate din carne de pasare

Salata cu ananas

Se pune la fiert un piept de gaina, ananasul conservat (nu compot) se scurge bine apoi se taie cubulete marunte, cascavalul...

Salata cu ananas
Salate reci

Salata de orez pentru post

Orezul fiert se pune la racit in frigider. Intre timp se taie toate legumele, se prepara sosul de salata si se amesteca toate...

Salata de orez pentru post
Salate de legume

Salata de conopida cu marar si mustar

Conopida se curata, se desface in buchetele, se spala bine, se pune la fiert in apa clocotita sarata, avind grija sa nu...

Salata de conopida cu marar si mustar
Salate de legume

Salate de orez brun cu curry

Pune apa cu sare la fiert. Adauga orezul si lasa sa fiarba in jur de 30-40 de minute, pana cand orezul este moale. Separat,...

Salate de orez brun cu curry
Mancaruri cu carne

Miel la cuptor

Se unge o tava cu untura dupa care se aseaza mielul si se introduce la cuptor la temperatura de 200 grade. Intre timp se pune...

Miel la cuptor
Mancaruri cu legume

Mancare de urzici

Se spala urzicile in mai multe ape, se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se pastreaza o cana din...

Mancare de urzici
Ciorbe

Ciorba cu tarhon

Se spala si se sparge ciolanul. Se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt si se spumuieste. Cand carnea este aproape...

Ciorba cu tarhon
Cozonac

Cozonaci argeseni

Aluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se...

Cozonaci argeseni
Paste si pizza

Pasta primavera vegetariene

Se pune apa la fiert. Se adauga broccoli si se lasa intre 45 de secunde si un minut, pana sa se inmoaie. Se lasa sa se...

Pasta primavera vegetariene
Mancaruri cu peste

Saramura de macrou

Se curata macroul si se taie pe sira spinarii. Se pune intr-un vas cu sare si se lasa putin. Intre timp se pune cam 1 litru...

Saramura de macrou
Borsuri

Sarbusca

Se prepara ciorba ca o ciorba de cartofi. Cand zarzavatul este fiert, se adauga 3-4 cesti de zer obtinut la alesul untului....

Sarbusca
Preparate cu mamaliga

Mamaliga fiarta

Mamaliga buna se face in ceaun. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sare si se presara putin malai. Cand clocoteste apa,...

Mamaliga fiarta
Preparate cu mamaliga

Mamaliga pripita

Se pune apa la fiert, cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie, cate putin, amestecand cu facaletul....

Mamaliga pripita
Paste si pizza

Paste usoare

Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca intre ele. Intre timp se taie cubulete brinza,...

Paste usoare
Paste si pizza

Penne cu ton

Se pun pennele la fiert in apa cu sare si se scurg conservele de ton intr-o sita. Intr-o cratita se calesc cepele taiate...

Penne cu ton
Supe de carne

Supa de gaina cu taietei de casa

Gaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cit sa o acopere) si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se...

Supa de gaina cu taietei de casa
Supe de carne

Supa marii de gheata

Ceapa, telina, cartofii si pastarnacul se pun la fiert in putina apa cu sare. Cand sunt aproape fierte, se adauga fileul de...

Supa marii de gheata
Paste si pizza

Spaghette Maroc (arabesti)

Dupa ce s-a fiert apa, se pun spaghettele impreuna cu ceapa taiata cubulete nu prea mici la fiert. In acest timp se taie...

Spaghette Maroc (arabesti)
Ciorbe

Ciorba de bucatele

Carnea, taiata in bucatele, se pune la fiert in 2 l de apa, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa fiarba circa...

Ciorba de bucatele
Aperitive cu peste

Sufleu de salau

Se fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...

Sufleu de salau
Budinci

Clatite cu mere si nuci

Se prepara un sirop din cacao, 1 lingura de zahar, rom si 1 ceasca de apa. La sfarsit, dupa ce a fiert, se adauga nucile si...

Clatite cu mere si nuci
Ciorbe

Ciorba ca la Radauti

Se pune gaina la fiert, fara legume, fara sare, si se tine pe aragaz pana cade carnea de pe oase. Se sa deoparte de pe foc si...

Ciorba ca la Radauti
Borsuri

Bors "Paradis"

Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert. Dupa aproximativ 30 de minute se adauga laptele, usturoiul pisat si condimentele si...

Bors "Paradis"
Supe de carne

Supa de limba de vita

Se spala bine limba, se freaca cu sare, se clateste din nou si se pune la fiert cu 5 l apa si zarzavatul curatat. Cand este...

Supa de limba de vita
Salate reci

Conopida si carnita

Salata se prepara foarte repede, dupa ce s-a fiert si racit carnea de vitel. Se taie carnita in cubulete, se taie prazul...

Conopida si carnita
Supe de legume

Supa-crema de telina

Se curata telina si ceapa, se spala si se pun la fiert, fie in apa, fie in zeama de carne. Se lasa sa fiarba 30 de minute,...

Supa-crema de telina
Salate de legume

Salata Caesar

Se spala bine salata. Se usuca. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se pune pasta de anchois in vasul de salata si se...

Salata Caesar
Aperitive cu carne

Aspic

1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand...

Aspic
Aperitive cu carne

Salata de creier de boeuf

Se spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...

Salata de creier de boeuf
Salate reci

Salata Cezar cu macaroane si pui

Macaroanele se pun la fiert in apa sarata cam 8 minute. Se scot si se lasa sa se stoarca. Painea se taie in cubulete si se...

Salata Cezar cu macaroane si pui
Salate din oua

Salata Piramida

Se taie cascavalul si sunca in forma de cubulete. Pe un platou se asaza alternativ straturi de cascaval, sunca, ou fiert tare...

Salata Piramida
Mancaruri cu carne

Urechi de porc sarate

Se spala bine urechile si se lasa in apa pentru o ora. Se scot si se pun itr-un vas cu apa la fiert si se lasa pana se...

Urechi de porc sarate
Mancaruri cu carne

Caltabosi

Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si...

Caltabosi
Mancaruri cu carne

Toba de casa

Carnea de la cap se pune la fiert. Se adauga inima si rinichii. Se sareaza apa si se puncateva foi de dafin. Dupa ce a fiert...

Toba de casa
Ciorbe

Ciorbita de vacuta

Se pune la fiert carnea de vacuta in apa rece cu 1/2 lingura vegeta. Cand este aproape gata, se adauga ceapa taiata in 6,...

Ciorbita de vacuta
Salate de legume

Salata de telina cu manioneza

Se taie bucati conopida, se pune la fiert, iar dupa ce este gata, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca. Intre timp se...

Salata de telina cu manioneza
Mancaruri cu legume

Conopida poloneza

Se curata conopida de frunze, se desface buchetele, se spala temeinic si se lasa in apa cu sare cca. 10 minute. Se pune la...

Conopida poloneza
Mancaruri cu fructe de mare

Fructe de mare in sos alb

Se fierb fructele de mare. Intre timp se prepara un sos din unt si faina subtiata cu lapte si putina zeama in care au fiert...

Fructe de mare in sos alb
Ciorbe

Ciorba de zarzavat

Se toaca legumele marunt si se pun la fiert in apa cu ulei. Numai dupa ce au fiert bine, se adauga bulion sau suc de rosii...

Ciorba de zarzavat
Budinci

Budinca colorata

Se pune laptele la fiert si cand da in clocot se toarna grisul in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cand este...

Budinca colorata
Ceaiuri

Ceai aromat

Intr-un vas se amesteca ingredientele, fara miere si lamaie, si se lasa la fiert 20 de minute. Se indulceste si se serveste...

Ceai aromat
Budinci

Budinca cu branza dulce si paste fainoase

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachete, apoi se scurge apa si se clatesc. Intre timp se amesteca ouale...

Budinca cu branza dulce si paste fainoase
Sosuri rosii

Sos Tabasco cu usturoi

Se amesteca ardeii si usturoiul cu o cana de apa. Se tine vasul pe foc pina cind ardeii au fiert. Se paseaza compozitia prin...

Sos Tabasco cu usturoi
Sosuri rosii

Sos dulce acrisor

Se amesteca otetul, zaharul, sosul de rosii si apa. Se pune vasul pe foc la fiert. Se adauga amidonul si se amesteca pina se...

Sos dulce acrisor
Ciorbe

Ciorba de burta "Complex"

Se pune burta la fiert impreuna cu ghearele de porc, doua cepe intregi si sare. Pe fundul cratitei se asaza un fund de lemn...

Ciorba de burta "Complex"