Toate retetele

Sos de macris cu smantana
Sosuri cu legume

Sos de macris cu smantana

Descoperă rețeta delicioasă de sos de macris cu smântână. Un sos savuros și cremos pentru a însoți preparatele tale...

Sos de macris cu smantana
Sos Madera din sos brun
Sosuri condimentate

Sos Madera din sos brun

Pentru sos Madera sosul brun se amesteca cu esenta de oase, vin, piper, sare si se fierbe 3-4 minute. Dupa ce a fiert, se...

Sos Madera din sos brun
Sos de hrean cu supa de oase
Sosuri reci

Sos de hrean cu supa de oase

Pentru sos de hrean hreanul se curata, se spala si se rade pe razatoarea fina. Faina se cerne, se dizolva in 75 ml apa rece...

Sos de hrean cu supa de oase
Sos demi-glace
Sosuri condimentate

Sos demi-glace

Pentru sos demi-glace se amesteca sosul brun cu esenta de oase, vinul, piperul, untul si se fierb 2-3 minute. Sosul...

Sos demi-glace
Sos vanatoresc pentru fripturi inabusite
Sosuri condimentate

Sos vanatoresc pentru fripturi inabusite

Pentru sos vanatoresc pentru fripturi inabusite ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Ciupercile se...

Sos vanatoresc pentru fripturi inabusite
Fursecuri cu fulgi de ciocolata
Preparate dulci

Fursecuri cu fulgi de ciocolata

Fursecurile cu fulgi de ciocolată sunt delicioase, crocante și aromate, pregătite cu ingrediente simple precum unt,...

Fursecuri cu fulgi de ciocolata
Paine cu branza si usturoi
Paine

Paine cu branza si usturoi

O paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.

Paine cu branza si usturoi
Sos Colbert
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos Colbert

Pentru sos Colbert lamaia se spala si se stoarce. Patrunjelul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Untul se topeste...

Sos Colbert
Sos din ciuperci
Sosuri cu legume

Sos din ciuperci

Pentru sos din ciuperci ciupercile se curata, se spala si se taie in lame subtiri. Daca sunt conservate, se clatesc cu apa...

Sos din ciuperci
Sos de ceapa cu supa de oase
Sosuri condimentate

Sos de ceapa cu supa de oase

Pentru sos de ceapa cu supa de oase ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Faina se cerne. Ceapa se...

Sos de ceapa cu supa de oase
Sos de castraveti cu smantana
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Sos brun (Spaniol)
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos brun (Spaniol)

Pentru sos brun (Spaniol) oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la cuptor la foc moderat. Morcovii, patrunjelul...

Sos brun (Spaniol)
Sos alb cu vin
Sosuri albe

Sos alb cu vin

Pentru sos alb cu vin lamaia se spala si se stoarce. Faina se cerne. Untul (60 g) se topeste intr-o cratita si se adauga...

Sos alb cu vin
Sos alb din supa de pasare
Sosuri albe

Sos alb din supa de pasare

Pentru sos alb din supa de pasare faina se cerne si se dizolva in 50 g supa de pasare. Lamaia se spala, se stoarce sucul....

Sos alb din supa de pasare
Sos alb rumenit Morney
Sosuri albe

Sos alb rumenit Morney

Pentru sos alb rumenit Morney cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala sub jet de apa rece. Se separa...

Sos alb rumenit Morney
Sos alb picant cehoslovac
Sosuri condimentate

Sos alb picant cehoslovac

Pentru sos alb picant cehoslovac ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie felii. Castravetii acri se spala, se...

Sos alb picant cehoslovac
Sos alb din lapte (Bechamel)
Sosuri albe

Sos alb din lapte (Bechamel)

Pentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul se...

Sos alb din lapte (Bechamel)
Sos verde pentru peste
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos verde pentru peste

Pentru sos verde pentru peste spanacul, tarhonul, patrunjelul verde si ceapa verde se curata, se spala, se oparesc in apa cu...

Sos verde pentru peste
Sos de unt Maitre D’Hotel
Sosuri reci

Sos de unt Maitre D’Hotel

Pentru sos de unt Maitre D’Hotel untul se framanta intr-un vas impreuna cu patrunjelul verde, sarea, piperul si sucul de...

Sos de unt Maitre D’Hotel
Sos tartar cu patrunjel
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Sos Remoulade pentru peste, oua sau carne de vita
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos Remoulade pentru peste, oua sau carne de vita

Pentru sos Remoulade castravetii se spala, se curata de coaja si seminte si se taie marunt. Ouale se spala si se fierb pana...

Sos Remoulade pentru peste, oua sau carne de vita
Sos Ravigot cu castraveti murati
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos Ravigot cu castraveti murati

Pentru sos Ravigot cu castraveti murati castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte, se taie marunt si se...

Sos Ravigot cu castraveti murati
Maioneza de casa
Sosuri reci

Maioneza de casa

Pentru maioneza de casa ouale se spala sub jet de apa rece. Un ou se fierbe pana ajunge la consistenta tare, se raceste si...

Maioneza de casa
Sos alb Chaud-Froid
Sosuri albe

Sos alb Chaud-Froid

Pentru sos alb Chaud-Froid faina se cerne. Gelatina se inmoaie in apa rece (150 ml), se adauga 100 ml supa si se topeste pe...

Sos alb Chaud-Froid
Sos de lamaie (a la grec)
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de lamaie (a la grec)

Pentru sos de lamaie lamaia se spala si se extrage sucul. Mararul si patrunjelul se spala si se taie marunt. Uleiul se bate...

Sos de lamaie (a la grec)
Zacusca de vinete traditionala
Aperitive

Zacusca de vinete traditionala

Zacusca de vinete traditionala este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se coc vinetele, gogosarii si...

Zacusca de vinete traditionala
Iahnie de fasole simpla
Aperitive

Iahnie de fasole simpla

Iahnia de fasole simpla este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se alege fasolea, se spala si se pune la...

Iahnie de fasole simpla
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori