Descoperă rețeta delicioasă de sos de macris cu smântână. Un sos savuros și cremos pentru a însoți preparatele tale...
Sos de macris cu smantanaPentru sos Madera sosul brun se amesteca cu esenta de oase, vin, piper, sare si se fierbe 3-4 minute. Dupa ce a fiert, se...
Sos Madera din sos brunPentru sos de hrean hreanul se curata, se spala si se rade pe razatoarea fina. Faina se cerne, se dizolva in 75 ml apa rece...
Sos de hrean cu supa de oasePentru sos demi-glace se amesteca sosul brun cu esenta de oase, vinul, piperul, untul si se fierb 2-3 minute. Sosul...
Sos demi-glacePentru sos vanatoresc pentru fripturi inabusite ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Ciupercile se...
Sos vanatoresc pentru fripturi inabusiteFursecurile cu fulgi de ciocolată sunt delicioase, crocante și aromate, pregătite cu ingrediente simple precum unt,...
Fursecuri cu fulgi de ciocolataO paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.
Paine cu branza si usturoiPentru sos Colbert lamaia se spala si se stoarce. Patrunjelul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Untul se topeste...
Sos ColbertPentru sos din ciuperci ciupercile se curata, se spala si se taie in lame subtiri. Daca sunt conservate, se clatesc cu apa...
Sos din ciuperciPentru sos de ceapa cu supa de oase ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Faina se cerne. Ceapa se...
Sos de ceapa cu supa de oasePentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaPentru sos brun (Spaniol) oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la cuptor la foc moderat. Morcovii, patrunjelul...
Sos brun (Spaniol)Pentru sos alb cu vin lamaia se spala si se stoarce. Faina se cerne. Untul (60 g) se topeste intr-o cratita si se adauga...
Sos alb cu vinPentru sos alb din supa de pasare faina se cerne si se dizolva in 50 g supa de pasare. Lamaia se spala, se stoarce sucul....
Sos alb din supa de pasarePentru sos alb rumenit Morney cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala sub jet de apa rece. Se separa...
Sos alb rumenit MorneyPentru sos alb picant cehoslovac ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie felii. Castravetii acri se spala, se...
Sos alb picant cehoslovacPentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul se...
Sos alb din lapte (Bechamel)Pentru sos verde pentru peste spanacul, tarhonul, patrunjelul verde si ceapa verde se curata, se spala, se oparesc in apa cu...
Sos verde pentru pestePentru sos de unt Maitre D’Hotel untul se framanta intr-un vas impreuna cu patrunjelul verde, sarea, piperul si sucul de...
Sos de unt Maitre D’HotelPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelPentru sos Remoulade castravetii se spala, se curata de coaja si seminte si se taie marunt. Ouale se spala si se fierb pana...
Sos Remoulade pentru peste, oua sau carne de vitaPentru sos Ravigot cu castraveti murati castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte, se taie marunt si se...
Sos Ravigot cu castraveti muratiPentru maioneza de casa ouale se spala sub jet de apa rece. Un ou se fierbe pana ajunge la consistenta tare, se raceste si...
Maioneza de casaPentru sos alb Chaud-Froid faina se cerne. Gelatina se inmoaie in apa rece (150 ml), se adauga 100 ml supa si se topeste pe...
Sos alb Chaud-FroidPentru sos de lamaie lamaia se spala si se extrage sucul. Mararul si patrunjelul se spala si se taie marunt. Uleiul se bate...
Sos de lamaie (a la grec)Zacusca de vinete traditionala este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se coc vinetele, gogosarii si...
Zacusca de vinete traditionalaIahnia de fasole simpla este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se alege fasolea, se spala si se pune la...
Iahnie de fasole simplaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori