Pentru rosiile pentru iarna, in butoiul curat, printre rosii si frunze de vita de vie, se pun intercalat hrean, patrunjel...
Rosii pentru iarnaPentru patlagelele verzi in saramura va trebuie marar uscat, 2-3 frunze de telina, 2-3 crengute de visin.
Patlagele verzi in saramuraPentru muraturile asortate 9 l de apa se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahar, foi de dafin, piper si boabe de mustar.
Muraturi asortate pentru iarnaGogosarii umpluti cu conopida si struguri sunt o muratura foarte buna care este usor de pregatit.
Gogosari umpluti cu conopida si struguriPentru gogosarii umpluti cu conopida aveti nevoie de 20 gogosari, 2 conopide, 2 legaturi de telina.
Gogosari pentru iarna umpluti cu conopidaPentru gogosarii umpluti cu ciuperci, ciupercile, fierte cu apa, sare si zeama de la o lamaie, le scurgem si le tocam, apoi...
Gogosari umpluti cu ciuperciPentru gogosarii murati intregi, gogosarii, spalati, se sterg fiecare, se unge fiecare cu ulei si se inteapa de cateva ori.
Gogosari murati intregiPentru gogosarii murati felii, 4-5 kg de gogosari se spala, se curata si se taie felii late de un centimetru.
Gogosari murati feliiPentru gogosarii murati aveti nevoie de 10 kg gogosari, 1 kg zahar, 1 l de ulei, 1 l de otet, piper.
Gogosari muratiGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaPentru aceasta reteta va trebuie 3,5 kg gogosari taiati, 6 linguri de bulion. Gogosarii cu sos bulion sunt gustosi.
Gogosari cu sos bulionGogosarii cu sos sunt foarte buni si usor de pregatit. Aveti nevoie de 4 kg. de gogosari.
Gogosari cu sosPentru aceasta reteta de gogosari cu mustar aveti nevoie de 5 kg gogosari taiati, 500 ml de ulei, 250 ml de otet.
Gogosari cu mustarGarnitura delicioasa pentru fripturi se face din 1 kg morcovi, 1 kg gogosari, 1 kg ardei gras, 1 kg ardei kapia.
Garnitura delicioasa pentru fripturiPentru compotul din dovlecei aveti nevoie de 5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi.
Compot din dovleceiCastraveti murati sunt foarte buni. Aveti nevoie de 10 kg castraveti, 6 l de apa, 6 linguri de sare.
Castraveti muratiCastraveţi bulgăreşti reţetă Pentru castravetii in otet, spalam castraveti sanatosi, apoi se pun intr-o oala mare peste...
Castraveţi bulgăreşti reţetăArdeii umpluti cu varza sunt gustosi si se pot servi cu fripturi si alte feluri de mancare. Va trebuie 4 kg de ardei grasi.
Ardei umpluti cu varza pentru iarnaArdeii kapia se spala cu apa rece, apoi se pun la borcan, intercalat cu marar, tarhon, usturoi si cimbru.
Ardei kapia pentru iarnaArdeii kapia se coc pe foc iute si se pun cu sare intr-o oala, apoi se fierb 2 l de apa, 1 l de otet si doua linguri de sare.
Ardei kapia in otet-CristinaArdeii iuti se spala cu apa rece, apoi se aseaza in borcane mici de 400 g. Se pot servi cu ciorba dar si cu alte mancaruri.
Ardei iuti pentru iarnaPentru ardeii gras la borcan se coc ardeii, se curata de pielite si cotoare, se aseaza in borcane de 800 g.
Ardei gras la borcanArdeii pentru umplut sunt foarte gustosi pentru iarna. Se pregatesc foarte usor si rapid.
Ardei pentru umplutZarzavatul din pastai pentru ciorba se pregateste usor si da o aroma deosebita mancarii.
Zarzavat din pastai pentru ciorbaPentru zarzavatul cu pastai aveti nevoie de 2 kg pastai, 2 kg conopida, 2 kg dovlecei.
Zarzavat cu pastaiZacusca Leana se pregateste usor si este foarte buna. Va trebuie, 25 de gogosari.
Zacusca LeanaPentru zacusca Domnica va trebuie 1 kg morcovi, 4 cepe potrivite, 4 kg rosii facute bulion.
Zacusca DomnicaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori