Pentru rosiile pentru iarna, in butoiul curat, printre rosii si frunze de vita de vie, se pun intercalat hrean, patrunjel...
Rosii pentru iarna
Pentru patlagelele verzi in saramura va trebuie marar uscat, 2-3 frunze de telina, 2-3 crengute de visin.
Patlagele verzi in saramura
Pentru muraturile asortate 9 l de apa se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahar, foi de dafin, piper si boabe de mustar.
Muraturi asortate pentru iarna
Gogosarii umpluti cu conopida si struguri sunt o muratura foarte buna care este usor de pregatit.
Gogosari umpluti cu conopida si struguri
Pentru gogosarii umpluti cu conopida aveti nevoie de 20 gogosari, 2 conopide, 2 legaturi de telina.
Gogosari pentru iarna umpluti cu conopida
Pentru gogosarii umpluti cu ciuperci, ciupercile, fierte cu apa, sare si zeama de la o lamaie, le scurgem si le tocam, apoi...
Gogosari umpluti cu ciuperci
Pentru gogosarii murati intregi, gogosarii, spalati, se sterg fiecare, se unge fiecare cu ulei si se inteapa de cateva ori.
Gogosari murati intregi
Pentru gogosarii murati felii, 4-5 kg de gogosari se spala, se curata si se taie felii late de un centimetru.
Gogosari murati felii
Pentru gogosarii murati aveti nevoie de 10 kg gogosari, 1 kg zahar, 1 l de ulei, 1 l de otet, piper.
Gogosari muratiGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarna
Pentru aceasta reteta va trebuie 3,5 kg gogosari taiati, 6 linguri de bulion. Gogosarii cu sos bulion sunt gustosi.
Gogosari cu sos bulion
Gogosarii cu sos sunt foarte buni si usor de pregatit. Aveti nevoie de 4 kg. de gogosari.
Gogosari cu sos
Pentru aceasta reteta de gogosari cu mustar aveti nevoie de 5 kg gogosari taiati, 500 ml de ulei, 250 ml de otet.
Gogosari cu mustar
Garnitura delicioasa pentru fripturi se face din 1 kg morcovi, 1 kg gogosari, 1 kg ardei gras, 1 kg ardei kapia.
Garnitura delicioasa pentru fripturi
Pentru compotul din dovlecei aveti nevoie de 5 kg dovlecei, curatati de coaja si de samburi.
Compot din dovlecei
Castraveti murati sunt foarte buni. Aveti nevoie de 10 kg castraveti, 6 l de apa, 6 linguri de sare.
Castraveti murati
Castraveţi bulgăreşti reţetă Pentru castravetii in otet, spalam castraveti sanatosi, apoi se pun intr-o oala mare peste...
Castraveţi bulgăreşti reţetă
Ardeii umpluti cu varza sunt gustosi si se pot servi cu fripturi si alte feluri de mancare. Va trebuie 4 kg de ardei grasi.
Ardei umpluti cu varza pentru iarna
Ardeii kapia se spala cu apa rece, apoi se pun la borcan, intercalat cu marar, tarhon, usturoi si cimbru.
Ardei kapia pentru iarna
Ardeii kapia se coc pe foc iute si se pun cu sare intr-o oala, apoi se fierb 2 l de apa, 1 l de otet si doua linguri de sare.
Ardei kapia in otet-Cristina
Ardeii iuti se spala cu apa rece, apoi se aseaza in borcane mici de 400 g. Se pot servi cu ciorba dar si cu alte mancaruri.
Ardei iuti pentru iarna
Pentru ardeii gras la borcan se coc ardeii, se curata de pielite si cotoare, se aseaza in borcane de 800 g.
Ardei gras la borcan
Ardeii pentru umplut sunt foarte gustosi pentru iarna. Se pregatesc foarte usor si rapid.
Ardei pentru umplut
Zarzavatul din pastai pentru ciorba se pregateste usor si da o aroma deosebita mancarii.
Zarzavat din pastai pentru ciorba
Pentru zarzavatul cu pastai aveti nevoie de 2 kg pastai, 2 kg conopida, 2 kg dovlecei.
Zarzavat cu pastai
Zacusca Leana se pregateste usor si este foarte buna. Va trebuie, 25 de gogosari.
Zacusca Leana
Pentru zacusca Domnica va trebuie 1 kg morcovi, 4 cepe potrivite, 4 kg rosii facute bulion.
Zacusca Domnica
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane