Faina se pune intr-un castron, impreuna cu uleiul, apa si sarea. Se framanta totul bine, pana nu se mai lipeste nici de mana,...
Placinta umpluta cu branza
Se amesteca toate ingredientele, inafara de unt si ulei si se formeaza un aluat ca de strudel. Se framanta bine si se lasa...
Placintele moldovenesti cu branza, copate in ulei
Drojdia se amesteca in putin lapte, se adauga zahar si doua linguri de faina, dupa care se pune la crescut. Intre timp se bat...
Poale-n brau moldovenesti
Untul se amesteca impreuna cu iaurtul si sarea, dupa care se toarna in faina. Se incorporeaza bine cu degetele, pana ce...
Aluat de placinta cu iaurt
Faina se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, apa, otetul si se framanta o coca potrivit de moale. Din aceasta se intinde o...
Aluat rapid
Faina se framanta cu untul, smantana, putina sare, cele doua galbenusuri si plicul de zahar vanilat. Se desparte apoi aluatul...
Aluat de placinta
Se amesteca faina, cu laptele, uleiul, oul si lingurita de amoniac. Se framanta coca bine si se imparte apoi in patru. Se...
Aluat de placinta
Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10...
Aluat de placinta
Faina impreuna cu untul se amesteca intr-un castron, apoi se adauga drojdia dizolvata in 3 linguri lapte caldut, amestecat cu...
Aluat moldovenesc de placintaCeapa se taie marunt si se caleste in cele 4 linguri de ulei. Nucile si migdalele se taie mare. Branza se taie cubulete....
Placinta marocana cu branzaCerneti faina adugati condimentele, bicarbonatul si praful de copt si puneti de-o parte. Faceti cuib in mijloc. Bateti ouale...
Tort cu morcovei
Se incinge cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din unt, se adauga ceapa, se caleste la foc mic aprox. 10 minute. Se...
Tarta cu cascaval si nuci
Se incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii timp de cca. 8 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se rad. Se caleste ceapa, se...
Cartofi la cuptor
Se fierbe orezul, spanacul. Se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul intr-un castron. Se...
Chiftelute cu orez
Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand 4-5 minute pana se inmoaie. Se amesteca cele 2 cantitati de faina...
Paine cu salvie si ceapa
Se pun feliile de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se spala cu apa rece si se sterg cu...
Platou cu cascaval si rosii
Pentru vinaigrette se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de lamaie. Apoi se adauga si acestea si se amesteca bine....
Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie
Sandviciurile calde cu legume si branza sunt atat de usor de pregatit, incat le puteti prepara impreuna cu copii...
Sandviciuri calde cu legume si branza
Incingem cuptorul. Punem aluatul de paine intr-un castron si adaugam semintele de marar. Framantam apoi impartim aluatul in 8...
Chifle cu seminte de marar
Daca urmezi instructiunile mele iti va iesi un sandvici sanatos si foarte rapid. Ungem feliile cu unt si separat intr-un...
Sandvici cu legume si carne
Trebuie sa obtinem un aluat din toate ingredientele, apoi pastram aluatul la rece in jur de 3, 4 ore. Dupa acest timp modelam...
Covrigei
Intr-o tigaie punem la calit ingredientele pentru compozitie. Amestecam in compozitie la foc mic, cca 15 minute. Facem un...
Tartine delicioase cu ciuperci si carne
Aceasta reteta este foarte usor de preparat. Pentru a pregati chec aperitiv cu oua avem nevoie de cascaval, parizer si oua.
Chec aperitiv cu oua
Este foarte simplu sa faci un aperitiv deliocios. Prima data trebuie sa scoateti samburii de masline, apoi ii taiati bucatele...
Aperitiv cu ansoaCarnea se toaca. Morcovul si cartoful se rad si apoi se scurg bine de zeama. Se piseaza usturoiul si se toaca marunt...
Chiftelute de puiFierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte. Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si...
Pate de ficat cu ciuperci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane