Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o oala, pe foc mic, acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade tot...
Sos de ciuperci cu vin
Se spala rosiile, se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama, apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura, lasand sa...
Sos de rosii cu smantanaChipsurile de mere sunt o gustare sanatoasa potrivita pentru cei mici. Chipsurile pot fi facute si din alte fructe, dar...
Chipsuri de mere
Se piseaza usturoiul in piulita de lemn, pana se face pasta. Se adauga un praf de sare si apa si se serveste.
Mujdei
Se curata ceapa, se toaca si se opareste. Se scurge, se pune cu unt intr-o tigaie, se toarna supa strecurata de legume si se...
Sos de ceapaPrunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider...
Gem de prune cu nucaPregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se...
Castraveti in saramuraSe freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele si coaja de...
Coronita cu prune
Se freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie. Se adauga apoi verdeata tocata, apa minerala, sare si piper si se...
Sos pentru peste
Se prepara maioneza din trei oua si o jumatate de pahar ulei, adaugand cate putin ulei. Se amesteca apoi cu iaurtul, mustarul...
Sos pentru legume
Se fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri otet pana se evapora aproape tot otetul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu...
Sos olandez
Se spala sfecla, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Se amesteca sfecla cu hreanul ras si cu otet dupa gust.
Sos de hrean cu sfecla rosi
Se rad legumele pe razatoarea mica si se inabusa bine in unt apoi se adauga vinul, pasta de rosii, mustarul, smantana, sare,...
Sos romanesc din legumePrajitura kinder pinguin este un desert apreciat deopotriva de copii si adulti. Urmarind reteta culinara poti sa iti prepari...
Kinder pinguinTortul dimplomat se regaseste pe multe mese de sarbatoare, in primul rand pentru ca este delicios, iar in al doilea rand...
Tort diplomatClatitele sunt unul dintre cele mai iubite deserturi, ce se prepara usor. Aluatul de clatite nu trebuie sa fie nici prea gros...
Clatite dantelate, pufoase si crocante
Se face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic, amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...
Sos Madera
Se bat tare galbenusurile cu bucatele de unt, sare, piper si zeama de lamaie. Se adauga apoi mustarul si se bat din nou bine...
Sos dijonez
Se spala ciupercile, se taie feliute si se pun cu unt, impreuna cu arpagicul tocat, pe foc mic, sa se inabuse bine, pana...
Sos vanatoresc cu ciuperciSe bat ouale cu zahar pana se albeste compozitia. Se topeste untul. Se adauga apoi untul topit si racit, uleiul, laptele si...
Prajitura cu struguriSe curata si se pun cartofii la fiert in apa cu sare 10 minute. Se scot, se trec sub un jet de apa apoi se pun intr-o...
Pui cu rosii si cartofi
Rosiile fierte in putina apa se dau prin sita. Se fierb din nou pana scade apa. Se adauga zaharul, piperul, sare, mustarul,...
Sos picant
Se rade hreanul pe razatoarea mica iar apoi se amesteca cu smantana. Se pune pe foc sa fiarba doua clocote.
Sos de hrean cu smantana
In maioneza preparata se amesteca doua linguri de piure de spanac foarte bine scazut si verdeturile tocate marunt. In lipsa...
Sos verde
Se prepara sosul alb cu zeama de carne, unt si faina, se adauga mustarul, putin otet, ciupercile inabusite in unt si taiate...
Sos pentru fripturi
Se fierbe un ou rascopt, se scoate galbenusul si se preseaza cu dosul lingurii sa se faca pasta si se amesteca cu doua...
Maioneza cu smantana
Se amesteca uleiul cu otet, sare, piper si se freaca bine. Se lasa la rece. Se toaca foarte marunt toate verdeturile si...
Sos moldovenesc
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane